Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czikulinkaa

jezyk francuski-jak sie szybko nauczyc?

Polecane posty

Gość czikulinkaa

mam mozliwosc wyjazdu do rodzinki w Paryzu na wakacje ale do tego czasu musze chociaz troche nauczyc sie jezyka:( probowalam juz uczyc sie sama z ksiazek ale bezskutecznie:(moze wy mi podpowiecie jakies skuteczne metody nauki tego cholernego jezyka:(

Rozmawiaj z kimś kto umie, na miejscu nauczysz się szybko, uwierz, z książek- niewiele. Płyty mało pomagają bo masz czysty, wyraźny język a takim na ulicy nikt nie mówi.

Gość ushush
a znasz już dobrze angielski?

Gość czikulinkaa
qrde ale ja bym chciala juz cos sama sie nauczyc .racja jest to najlepiej od nich ale to za dlugo potrwa:(poza tym nie chce wyjsc na tepaka i byc caly czas bedac tam uzaleznion a odkogos:(

Gość czikulinkaa
nikt z was nie zna zlotego srodka?:P

Gość guiuga
czesc ucze sie francuskiego i moge ci powiedziec ze nie nauczysz sie szybko .. Jest to natrudniejszy Jezyk starej Unii Europejskiej .. Na pocieszenie dodam , ze w czasie gdy nauczysz sie Francuskiego poznasz dwa jezyki na przyklad - Hiszpanski , Włoski powodzenia ! Bo bedzie ci potrzebne

Gość czikulinkaa
do guiuga---->a tobie jak dlugo to zajelo i w jakim stopniu opanowalas?

Gość guiuga
a tobie jak dlugo to zajelo i w jakim stopniu opanowalas w srednim stopniu .. Ale ucze sie codziennie , a nie dwa czy trzy razy w tygodniu hehe jak wiekszosc .. Jezeli chcesz sie nauczyc tego jezyka nie uczac sie codziennie tylko dwa razy w tygodniu , to moze ci zajac 10 lat albo wiecej .. Wszystko tez zalezy jak ci wchodzi nauka jezykow ..

Gość czikulinkaa
o boshe:Oto mnie teraz zdolowalas:(

Gość czikulinkaa
uczysz sie sama,kurs czy indywidualne korepetycje?

Gość Donde vives
Francuski to mega trudny jezyk, nie nauczysz sie go w pare miesiecy. Mozesz sie nauczyc podstawowe zwroty tylko.

Gość guiuga
moze nie mega trudny , ale gwarantuje ze gdy nauczysz sie Francuskiego zdołasz nauczyc sie wczesniej 2 prostszych jezkow jak Hiszpanski i jeszcze jakis

Gość ss=ss
spedzilem troche czasu we francji i napewno nie jest latwo nauczyc sie francuskiego od francuza . proponuje rozmowki francuskie takie podreczne i codzinnie jedna stone sie ucz. sa tam gotowe zwroty i zdania . mysle ze do wakacji bedziesz potrafila dogadac sie w sklepie , na miescie w paryzu. i niech nie brakuje ci odwagi na poznawanie nowych rzeczy - z takim podejsciem mozna przezyc naprawde wspaniale wakacji w paryzu

Gość guiuga
. mysle ze do wakacji bedziesz potrafila dogadac sie w sklepie , na miescie w paryzu. i niech nie brakuje ci odwagi na poznawanie nowych rzecz jezeli bedzie uczyc sie codziennie po 4-5 godzin to moze sie uda .Ale troche mam watpliwosci ..

jak ktos juz napisal prawdziwy, zywy jezyk uczy najlepiej, taka prawda; wiec jak juz wyjedziesz to korzystaj na maksa i nie idz na latwizne poslugujac sie angielskim czy polskim, staraj sie jak najwiecej zapamietac:) a do czasu wyjazdu ucz sie tyle ile dasz rade, mozesz zapisac sie na jakis kurs albo korki bo gramatyka jest dosc trudna a podstawy trzeba znac powiem ci ze uczylam sie francuskiego w liceum, potem jeszcze 2 lata na studiach i jak pojechalam jako au pair do Paryza na wakacje to sie podlamalam bo okazalo sie ze zywy jezyk to inna bajka; ale nauczylam sie przez 2mc wiecej niz w ciagu kilku lat:)

Czesc Powiem Ci tak nauczyc sie z ksiazek ciezko i jak przyjedziesz to sama zobaczysz,ze to raczej nic Ci nie da.Tak jak ktos napisal jest to bardzo ciezki jezyk i najlepiej nauczyc sie rozmawiajac z kims po francusku,przebywajac miedzy tym jezykiem

Gość guiuga
Jak mozna chciec nauczyc sie czegosco nie jest łatwe szybko ? NIe rozumiem tego ... To tak jakby ktos chciał zdac prawo jazdy nawet nie idać na kurs tylko od razu przystapic do egzaminu .

Gość ss=ss
znajac podstawowe zwroty mozna zawsze sie dogadac .a jak sie cos palnie to zawsze jest duzo smiechu i atmosfera odrazu sie rozluznia . zawsze mozna cos po angielsku lub po hiszpansku . trzeba miec odwage - jak cos nie wyjdzie to nie szkodzi - mozna reszte pokazac , gestykulujac lub w jakis bardziej wyszukany sposob

Gość Myszkaa komputerowaa
Ja uczylam sie francuskiego prze 3 lata 3 razy w tygodniu, do tego doszyl rozmowy z moim wujkiem, ktory jest francuzem, ale mieszka w Polsce. I powiem szczerze - nie ma latwo. Jest to jezyk niezwykle trudny w smaej wymowie. Zycze powodzenia, ale nie licz na to, ze nauczysz sie go szybko :)

Gość czikulinkaa
wow.no nic.sprobuje jednak troche sama sie pouczyc a reszte na miejscu:(nie jestem osoba przebojowa wiec pewnie bedzie mi ciezko sie samej odezwac:(

Gość ss=ss
taki wyjazd to jest dobry poczatek na prace nad swoja osoba - podroze ksztalca i dodaja odwagi i pewnosci siebie

Nie dramatyzowałabym, po liceum zdałam maturę z francuskiego, wprawdzie podstawową ale dość dobrze. Uczyłam się języka 3 lata, po 5 godz. (lekcji) tygodniowo, a wiadomo jak w szkole, różnie z tymi 5 godz. wypadało. Z ręką na sercu mogę powiedzieć że nauczyłam się co najmniej drugie tyle kiedy musiałam rozmawiać z Francuzami (3 razy wyjeżdżałam do pracy na miesiąc), góralami na dodatek ;) Tylko miałam podstawy. Ale myślę że i tak na miejscu nauczysz się szybko prosić o chleb w sklepie, pytać o drogę... Podstawowych słówek się naucz, ale ze słuchu koniecznie również, a resztę na miejscu opanujesz na ile trzeba. Na długo jedziesz? I fakt że kiedy się to hiszpański to już pestka ;) Tylko czemu mi się nie chce za niego wziąć... :/

Gość guiuga
Polacy wyjezdzaja za praca do Anglii i nawet dzien dobry nie potrafia powiedziec .. Ty tez sobie poradzisz .. Nie licz na to ze plynnie poznasz Francuzki nawet na poziomie podstawowym w ciagu 4 miesiecy , bo sie przeliczysz.

Gość czikulinkaa
planuje jechac na 3 miesiace ale nie wiem czy wytrzymam:)wiedzialam ze nie bedzie latwo ale myslalam ze to przyjemniejszy jezyk do nauki:)no coz na razie smigam poangielsku i niemiecku wiec z tym tez sobie jakos poradze bo brzmi cudnie:D

Gość guiuga
Angielski jest najlatwiejszym jezykiem w Unii Europejskiej .. TAkze mozna sie go szybko nauczyc ..

Gość guiuga
Franzui nie lubia jak sie do nich po Angielkuu mówi .. Natomiast ciesza sie gdy ktos uzywa ich jezyka .. Troche zarozumiały naród ..

Gość lalallala
czikulinkaa nie zniechęcaj się! francuski nie jest łatwy ale też nie aż taki trudny jak wywnioskowałam z opini innych. Zależy od człowieka. Ja np. uwielbiam francuski a po niemiecku nie mogę się nauczyć 1 zdania bo jestem do tego jęz. uprzedzona... głowa do góry - dasz radę. Ucz się na razie z książek / rozmówki jak ktoś wcześniej powiedział, podstawowe czasowniki, słówka itp.

Gość czikulinkaa
dzieki wszystkim za opinie:Ddzieki nim mam jeszcze wieksza ochote nauczyc sie tego jezyka chociaz pewnie nie bedzie latwo:/