Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalękniona

tabletki antykoncepcyjne + antybiotyk + zsunięta prezerwatywa

Polecane posty

Gość zalękniona

W sobotę kochałam się z moim mężczyzną, niecały tydzień wcześniej brałam antybiotyk - zabezpieczam się Novynette - niestety po stosunku zsunęła się mojemu mężczyźnie prezerwatywa i została we mnie... na pewno spora część jej zawartości się we mnie rozlała - brałam AMOXICLAV - może on osłabiać działanie tabletek antykoncepcyjnych... Czy może się wypowiedzieć ktoś kto miał podobną sytuację? Jak wszystko się skończyło? Trochę się obawiam ciąży i szczerze mówiąc mój partner także... Dziękuję za wszystkie poważne odpowiedzi...

Gość powiem Ci
że miałam podona sytuację. Brałam antybiotyki, płodne dni mi sie przesunęły no i jestem w ciąży :) Z tego co słyszałam, czytałam (bo też kiedyś tabsy brałam i sie interesowałam tym) to antybiotyki osłabiają działanie tabletek. Ale nie chce CIę straszyć i stresować bo widzę że chyba nie byłoby najlepiej gdyby była wpadka. Nie da sie przewidzieć tak sztywno, ramowo. Poczekaj jeszcze tydzień i zrób test. Allbo idz do ginekologa on Ci najlepiej powie i najbardziej wiarygodne to będzie :)