Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochana Córeczka Mamusi

imie dla dziewczynki Kira

Polecane posty

Gość możliweeeeeeeeeeeee
To wasze dziecko i wasza decyzja. Nazwijcie małą tak jak wy chcecie, a nie rodzina czy sąsiedzi.

Gość jaaaoooooooo
a z ta kila to przesada... raczej niewygodnie wykrzykuje sie kira-kiła... :P

Gość Zenobiusz29
Przynajmniej dziecko szybko zaopatrzy się w encyklopedię chorób wenerycznych ... na naukę nigdy nie jest za wcześnie ... :D

Gość Zenobiusz29
Tu nie chodzi o rym, tylko o pierwsze skojarzenie ... :O Kira .. słyszę kiła ... :O Kiry nie znam żadnej ... a o kile sporo się słyszy ... umysł ludzki wybiera najbardziej prawdopodobne brzmienie ... :D

Gość jaaaoooooooo
nietolerancyjni ci ludzie...

Gość w zyciu bym nie skojarzyla
z kiła! Z Kira Gałczyńską - tak. B.ładne imię.

Zenobiuszu wątpię żeby imię miało od razu nakierować ją na sugerowaną przez ciebie profesje:) Po za tym mamy Kirę Gałczyńska dziennikarkę i muzę wielu wierszy ojca np Jubileuszowa rozmowa z Kirą :) Myślę że z taką imienniczką nie będzie źle kojarzona :)

Gość jaaaoooooooo
mi sie podoba adelina a wszyscy sie ze mnie smieja... :(

Gość Zenobiusz29
Jako facet znam tylko kiłę ... (dobrze, ze nie z autopsji :O) Aczkolwiek jestem tylko facetem ... może będzie lesbijką, to skojarzenia facetów jej nie dosięgną ... :D

Gość Imagination1984
NIE ROZUMIEM LUDZI KTÓRZY ROBIĄ DZIECIOM KRZYWDĘ WŁAŚNIE W TEN SPOSÓB. 1000000 RAZY BARDZIEJ WOLAŁABYM MIEĆ JAKIEŚ POSPOLITE IMIĘ NIŻ TAKIE Z KTÓREGO WSZYSCY BĘDĄ SIĘ WYŚMIEWAĆ. DLA DZIECKA W OKRESIE SZKOLNYM TO BĘDZIE DUŻY PROBLEM UWIERZ MI. I ZDECYDUJCIE SIE NA COŚ NORMALNEGO! PO CO WYRZĄDZAĆ DZIECKU KRZYWDĘ I NARAŻAĆ NA WYŚMIEWANIE INNYCH.

Gość Zenobiusz29
Hmm ... ja dziennikarstwem się nie interesuje ... a unikaniem chorób wenerycznych jak najbardziej ... :D U mnie jest skreślona ... :D nie skuszę się ... napiętnowana strachem .. :D

Gość jaaaoooooooo
a nie bedziesz sie droga mamo wstydzic krzyknac za dzieckiem na ulicy kira? ludzie beda krytykowac i sie gapic...

Gość każdy krok niesie pokój
dzieci będą się śmiać dzieci będą przekształcać dzieci, dzieci, dzieci ale tu prawie sami dorośli! a się prześcigacie w wymyślaniu jak by tu obrazić. to potem wasze dzieci, tak obrażają. może właśnie dzisiaj rano? ale wy widzicie tylko swoje aniołki, którym dajecie świetny przykład. pacany, najlepiej wiktoria, weronika albo nikola:o

Gość Zenobiusz29
Już to widzę .. idzie pannica ulicą .. ktoś krzyczy kira ... ale większość słyszy kiła ... Strach w oczach przechodniów ... mohery plują na boki ... i modlą się do Rydzyka .. :D

Gość Zenobiusz29
Ludzie jak się coś dzieje .. więc mi scenariusz pasuje ... :classic_cool:

Gość każdy krok niesie pokój
" a nie bedziesz sie droga mamo wstydzic krzyknac za dzieckiem na ulicy kira? ludzie beda krytykowac i sie gapic..." rozumiem że ty jaaaoooooooo tak robisz? ale mam zły humor dzisiaj:(

Gość Serafia
Mój pies sie tak zwie.Jak dzieciaki wyczaja jak to po Japońsku /

Gość Serafia
Jak Ci sie takie imiona podobaja to nazwij córke drzewo

Gość limoturx
A mi się to imię podoba. Możecie sobie krytykować, a mi się i tak podoba :)

Gość czy was porabalo
dlaczego wysmiewac? Jaka krzywda? Czy ktos sie z Kiry Galczynskiej wysmiewa? Sliczne imię. Cyra, Kira - żeński odpowiednik imienia Cyrus. Patronką tego imienia jest św. Cyra (V wiek). Kira imieniny obchodzi: 20 marca i 3 sierpnia.

Gość Zenobiusz29
Albo idz dalej tropem chorób wenerycznych .. Syfilis fajne już masz dla chłopca .... Rzeżączka dla siostrzyczki ... :D

Gość Kira Kira Kira
Cyra, Kira - żeński odpowiednik imienia Cyrus. Patronką tego imienia jest św. Cyra (V wiek). Kira imieniny obchodzi: 20 marca i 3 sierpnia. Z języka greckiego, "pani, władczyni" - imię częściej występujące wśród wyznawców prawosławia niż rzymskich katolików. W Polce zaczęto je nadawać w latach dwudziestych, być może pod wpływem białych emigrantów z Rosji. Takie właśnie imię wybrali dla swej jedynej córki poeta Konstanty Gałczyński i jego żona Natalia, możliwe że nawiązując do imienia którejś z krewnych Natalii, z pochodzenia pół-Gruzinki, pół-Rosjanki. Ojciec poeta dedykował Kirze wiele swych wierszy, a ona gdy dorosła została dziennikarką i pisarką, autorką wzruszających biografii swoich rodziców. Kira wyrasta na osobę stanowczą, pewną siebie, ambitną, ale też obdarzoną dużym urokiem osobistym. Prowadzi ożywione życie towarzyskie i często staje na czele grupy przyjaciół, z czym wszyscy godzą się bez zastrzeżeń. Zdecydowanie odpowiednie imię dla Lwów i Bliźniąt, niekoniecznie odpowiada łagodnym naturom kobiet spod znaku Raka czy Ryb. Kolor: ciemna czerwień Kwiat: czerwona róża Cyfra: 6

Nie nie będę się wstydzić, będę wiedzieć że nadałam córce imię imie na cześć wspaniałej i mądrej kobiety i skoro Kira Gałczyńska przeżyła tyle lat z tym imieniem to myślę że moja Kira też da rade :) a przezwiskami dzieci nie będę się przejmować bo jak już napisałam do każdego imienia można wymyślić rymujący się i obraźliwy odpowiednik

Gość Serafia
A czy dzieci obchodzi ze Kira Gałczyńska tez ma tak na imie ? Wiecie ze teraz dzieci sa złośliwsze

Tez mi sie skojarzylo tylko z Galczynska, ale widocznie niektorzy nie wykraczaja poziomem oglady za epoke jaskiniowcow :P

Gość Zenobiusz29
A tym bardziej nie obchodzi nas facetów ... nas bardziej zainteresuje dlaczego kiła ... :O

Dzieci sa takie, jak wychowaja je rodzice. Probke swiatlych, tolerancyjnych i powaznych rodzicow mamy wlasnie tu.

Gość choke
mnie się podoba, ale może dlatego, że mój pies się tak wabi (nie doszukuj się tu sprowadzania dziecka do psa.) a zresztą, to wam ma się podobać, nie rodzinie i ludziom na kafe. wyluzuj. a dzieci czepiać będą się zawsze, jak nie imienia to odstających uszu, okularów, piegów czy rudych włosów. to nieuniknione, więc nie dobieraj imion bezpiecznych, bo wtedy i tak skazujesz dziecko na docinki.

Gość Zenobiusz29
Ja już jej nie przelecę ... takie piętno źle działa na mojego małego ... przykro mi ... :O

Gość Zenobiusz29
Ja kiedyś miałem chomika o tym imieniu ... ale jej brat Syfilis ją zgwałcił ... nie popieram kazirodztwa ... :O