Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość It must be it should be

ciąża - samolot

Polecane posty

Gość It must be it should be

czy mozna latac w ciązy ? Z tego co wiem kolezanka uśmierciła juz dwójke dzieci jak była w ciązy gdyz duzo lata jako dyrektor handlowy ale lekarz mowil ze moze latac nie ma problemu. to jak to w koncu jets

możza latać kto postawił diagnozę, że koleżanka \"uśmierciła\" dzieci przez to, że latała?

Gość nie mozna latac
w pierwszych trzech miesiąca nigdy w zyciu - to ogromnie cisnienie które moze rozerwać zarodek

Gość kolor włosów bardzo sięzmienia
mozna, ale najlepiej w 2 trymestrze - najbezpieczniej (wiem od lekarza). ja latałąm w 20 i 23 tygodniu ciązy, wszystko było ok - tylko mały kopał w brzuchu jak startowalismy i sie wznosilismy.

"w pierwszych trzech miesiąca nigdy w zyciu - to ogromnie cisnienie które moze rozerwać zarodek" kto tak twierdzi? w każdym razie ja latałam 8 razy w 1 trymestrze i moich zarodków nie rozerwało.

Gość PEWNIE ZE MOZNA
Jesli nie ma przeciwskazan od gina to mozna latac, zarodkow cisnienie nie rozerwie!!! kto wymyslil taka bzdure!?? Niektore linie lotnicze nie chce zabierac na poklad kobiet po 32 lub 36tc, ewentualnie za zgoda lekarza ktory pisze ze nie ma zagrozenia porodem przedwczesnym

Gość absolutnie nie
moze grozic uszkodzeniem ale kto chce niech se lata zadowolony ze niby zdrowe dziecko ma a nagle jeb i 5 letnie dziecko np ma porażenie

Gość oczywiscie ze mozna
cos to za sredniowieczne myslenie, a juz na glowe pobija ta od rezerwanych zarodkow!

Gość co za brednie............
Nie wiem kto wymyśla takie głupoty z tym rozerwaniem zarodka, ja latałam w pierwszym trymestrze i nic mi nie było. A te wszystkie gwiazdy pokroju np. Angeliny Jolie, mogę się założyc, że latają przynajmniej raz w tygodniu bo nikomu z nich tyłka samochodem sie nie chce wieść i dzieci zdrowe mają.

tez bym chciala wiedziec skad te rewelacje o rozrywaniu zarodka i straaasznym cisnieniu w samolocie...

Gość do kasiula29
bezpieczniej jest leciec niz jechac samochodem wiadomo kozda podroz meczy wiec wszystko z glowa moja znajoma była na tyle "mądra" ze usłysała od kogos że dziecko może miec wodogłowie od ciśnienia w samolocie a ze raz w miesiacu chciała byc w polsce u lekarza to jezdziła autobusem po 24 -26 godz. i taki relkaks fundowała maluszkowi aż ją lekarz opierd...... aby sie zdecydowała gdzie chce rodzic w polsce czy uk.

Gość do kasiula29
a ja tez leciałam w 8 tyg i nic mi nie było ( skonsultowałam to z lekarzem wczesniej) i potem w 22tc. i wszystko ok. a te rewelacje rodem z horroru darujcie sobie

Gość agula12
leciałam zaraz na poczatku ciąży 1-2 tydzien ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam potem w 31 i 37 tygodniu oczywiście za zgodą lekarza.Synek zdrowy :P

latałam całą ciąże od początku do końca i nic sie nie działo,dobrze się czułam mysle że to zależy od organizmu i raczej nie da sie samolotem usmiercic ciązy