Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatki do kościoła

ile mogą kosztować kwiaty do kościoła

Polecane posty

Gość kwiatki do kościoła

ile może kosztować taki zestaw kwiatów do kościoła: Duży bukiet przed ołtarz - podobny do tego na zdjęciu, oraz 4 małe bukiety (takie jak na zdjęciu z tyłu) http://www.decorado.pl/main/picture.php?f=pict_max&i=001025 Do tego 6 bukietów do stojaków (mniej więcej do takich stojaków jak na tym zdjęciu http://www.decorado.pl/main/picture.php?f=pict_max&i=000127, ale bukiety mniejsze - bardziej w klimacie tych pierwszych)

hmmm my za bukiety na oltarz w tym byl jeden duzy i 2 albo 3 mniejsze nie pamietam juz dawalismy jakos 350 zl plus my mielismy kwiaty w rozkach przy lawkach przewiązane tiulem i razem wyszlo 600 zl za caly wystroj...dzielilismy koszty na pol z para co miala slub po nas takze po 300 zl nas wynioslo:)

Gość impresja_12
Dekoruję od czasu do czasu kościół na ślub. Te bukiety, które wybrałaś są droższe, jest w nich kilka gatunków kwiatów. Przypuszczam, że za taki wystrój kościółka trzeba zapłacić gdzieś koło 700 zł. Pomyśl czy nie lepiej zrobić dwa lub trzy gatunki np. mieczyk skoro to ma być duży bukiet, róża i margatetka. Zamiast róż mogą być gerbery te duże, dobrze je widać. Nie muszą być białe ale lekko kremowe. Jak zamawiasz w kwiaciarni to powiedzą Ci cenę ..po prostu spytaj.

a czy ktoś się moze orientuje czy we wrzesniu mozna dostac gladiole? Ja chciałam bukiety z gladioli, lili i z małym dodatkiem margaritek, no ale niewiem czy te kwiaty we wrzesniu dostane? I tekwiaty to chyba jedne z najtanszych czy sie myle?

Gość impresja_12
Cena zależy od tego czy to róże i jakiej długości, ilości kwiatów tych najdroższych..zajrzyj na zdjęcie i policz ile tego idzie. Gladiole to mieczyki, nie każdy zna ta nazwę. Są oczywiście i we wrześniu ale z samych mieczyków nie są ładne bukiety. Pięknie wygląda taki bukiet zrobiony w wachlarz a mniejsze gdzieś na oboki ołtarza w półwachlarze.

Gość rybka zwana wanda.a
A które kwiaty sa najdroższe - z tego co zauważyłam to na zdjęciu są gladiole, lilie, róże/eustomy, margaretki. A może z innej strony, z jakich kwiatów najkorzystniej robić bukiety we wrześniu?

Gość rybka zwana wanda.a
oszacowałam z grubsza, ile trzeba by kwiatów do mojej dekoracji i tak: Gladiole - 65 róże/eustomy - ok 100 lilie - ok 65 (ale na zdjęciach to chyba nie są te wielkie lilie, tylko jakieś mniejsze) margaretki - ok 100 Ile mogą kosztować bukiety z tylu kwiatów w kwiaciarni?

Gość impresja_12
tak jak mówiłam koło 600/700 zł. Nawet po cenie hurtowej licząc średnio: gladiole + róże/eustoma+ margaretka+ zielone to koszt takiej ilości kwiatów = 400/500 zł a przecież nikt tego za frajer nie robi. Robię to tylko od czasu do czasu i jeżeli dekoruję kościół w całości tzn. klęczniki, ławki i kwiaty+ poduszeczka na obrączki biorę 200 zł + koszt kwiatów. Jakby nie liczyć chcesz mieć kościółek w żywych kwiatach i bogate bukiety wychodzi taka kwota. 200 zł za robociznę to naprawdę nie jest dużo bo przecież w to wchodzi jeszcze koszt dowozu bukietów do kościoła i czasami jak równocześnie wypożyczasz inne rzeczy rozebranie.