Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aw80

LEUKOCYTY

Polecane posty

Witam, w oczekiwaniu na wizytę u lekarza, może ktoś rozjaśni mi sytuację moich wyników, a mianowicie Ibad. leukocyty 11,4; II bad. po 3 dniach leukocyty 6,5. Co może wywołać taką dysproporcję w tak krótkim okresie czasu? Pierwszym wskazaniem się zestresowałam, drugie mnie osłupiło...tylko 3 dni Dzieki i pozdrawiam.

Gość Jezstem z Raju
może infekcja, dlatego były nieznacznie ponad normę a teraz są ok Sprawdź LYMPH czy też są podwyższone

tylko morfologia...moze zrobic jeszcze raz badania pełne hm? reszta wskazań raczej ok, w I bad. lymph - 25% - 2,9 cokolwiek to znaczyw drugim nie ma tych wskazan:( jedyne co bylo jeszcze ponad norme to jakies neut 72%. Przyznam, ze pierwsze badania sa bardziej dla mnie wiarygodne bo robione w stacji krwiodawstwa, jednak przez te wbc nie przyjeli mi krwi. Dziwi mnie ta rozbieznosc..... Moze zrobic jeszcze raz pelne wyniki :) Dzieki za odpowiedzi...troszke jestem panikara w tych sprawach i sobie wymyslam )

z pierwszego badania wynika ze musialas byc swiezo po jakiejs infekcji o czym swiadcza tez podwyzszone troche neutrocyty; ale badanie pierwsze tez w zasadzie zle nie bylo; rozbieznosc moze wynikac z roznicy w wykonywaniu badania przez rozne laboratoria ale i tez z faktu ze zwalczylas infekcje i leukocyty wrocily do normy:) jesli nie masz zadnych dolegliwosci a badania byly robione kontrolnie to wszystko jest ok i nie szukaj dziury w calym:P pamietaj ze leczy sie pacjenta a nie wyniki badan

dzieki bardzo...ale i tak chyba zrobie trzecie, tak dla sprawdzenia. Podrawiam