Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka 17

Jak Pokonać tremę przed występem

Polecane posty

Gość Kaśka 17

Witajcie. Jestem Kasia i mam 17 lat. Śpiewam w Kościele razem z chórem. Jest ok bo spiewam z nimi.. ale za 2 tyg czeka mnie solówka strasznie sie boję, mam taką tremę że jak o tym pomyślę to mi się nogi trzęsą. Za każdym razem kiedy mam śpiewać nawet przy nie wielkiej publiczności.. tak mnie dusi w gardle że nie mogę wykrztusić słowa.. śpiewam półgłosem.. kiedy spiewam sama, jak nikt mnie nie słyszy to mam taki mocny i donośny i niski głos jest bardzo ładny.. lecz kiedy mam zaspiewać przed ludź to piszcze jak myszka.. Błagam doradźcie mi, jak mogę przezwyciężyć ten lęk..

Gość Kaśka 17
eejj xD do Kościoła? mam pić? nie koniecznie.. chybaże wino mszalne hehe.. nie no ale ja naprawde mam z tym problem.. chcę żeby to wypadło jak najlepiej

Gość cvxcvx
wez jakies grzybki halucynki

Gość krystynka z marciolinka
też tak mam, ale nie wiem, chyba nie ma na to sposobu.. ale ja w dodatku jeszcze czerwona się robię. to już całkiem przesrane... :O

Gość Kaśka 17
No to rzeczywiście, jeszcze na dodatek czerwona.. mi za to tak się nogi trzęsą, że nie sposób tego nie zauważyć.. a jak trzymam mikrofon to szybuje mi przed buzią z prędkością śwaitła tak cała drżę z tego stresu :( :(. Nie fajnie..

:O

czekam na dzień, w którym ktoś wynajdzie jakieś cudo od tego gównianego czerwienienia a wtedy moje życie będzie cuuuuudowne... jak zazdroszczę tym, którzy nie mają tego problemu... :O

Gość Kaśka 17
Moje znajome z chóru pchają się do tego żeby śpiewać solówki. żeby ktoś je usłyszał.. czemu nasz dyrygent nie wybrał właśnie ich!padło na mnie... no cóż, muszę się jakoś opanować.. może wypiję herbatkę uspokajającą z meliski ? xD :D

ja to mam zrąbane.. :O a raz jak wzięłam coś na uspokojenie to mało co nie zemdlałam... :O

Gość Kaśka 17
o jaa.. to już całkowita załamka.. ale na pewno jest cos takiego co pomogłoby w przezwyciężeniu tremy... Może po prostu wraz z ilością występów trem będzie mijać.. trzeba występować jak najwięcej i wtedy będzie mniejsza rema.. kurcze nie wiem.. ale to mój pierwszy występ i przed nim muszę pokonać strach! Krystynka nie wiem co może pomóc na Twoje zaczerwienienie.. może po prostu jest ci gorąco xD powinnaś ubrać cos lekkiego albo nałożyć więcej podkładu żeby to ukryć?? :D :D :D :D

zawsze mi się gorąco robi :P a co do podkładu to musiałabym 2 tony nałożyć, a nie chcę wyglądać jak jakaś lala barbie...

Gość Kaśka 17
To jednak było dziś!! Było świetnie nie stresowałam się prawie wcale. Tylko przy pierwszych dwóch czy trzech linijkach!! Jestem z siebie dumna i nie mogę się doczekać następnego występu xD Pozdrawiam

Gość niusia niusia
wiecie co? ja to mam daleko w nosie :D wypije sobie 4 szklanki melisy szklanke piwa papieroska nałoże troche wiecej podkładu i będzie gitarka :D

Gość gość
Myślę, że należy się skupić na tym co masz do zrobienia i wyjść z myslą, że jesteś tam po to żeby sprawić przyjemność swoim śpiewem, nie bać się tylko być sobą, nigdy grać, bo to ogromnie trudna sztuka. To jest rola dla aktorów. Takie jest moje zdanie. Ale mozesz też spróbować ze wspomnianym suplementem Forstres. Mysle ze też pomoze.