Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość-ktoś

sex a spowiedź

Polecane posty

Sam Jezus mówi, że oprócz niego nie ma innego pośrednika. Mojzesz też nie spowiadał się, żadnym rabinom, ani żaden z uczniów Jezusa. Poza tym jest napsiane, że nie będziesz sie kłaniał żadnym posągom i obrazom, bo to jest bałwochwalstwo a tym samym obżydliwością dla Pana. Więc radzę nie wierzyc ślepo wilkom w owczych skórach pod postacią księży!

Jezus Chrystus przyrzekł apostołom, że w dzień ostatecznego sądu usiądą z Nim na dwunastu stolicach, tworząc trybunał dla sądzenia dwunastu pokoleń Izraela (Mt.19,28). Pan Jezus ograniczył ten przywilej do dwunastu apostołów, nie dając w tym udziału nikomu innemu. On nie powiedział o tronach dla następców Piotra, którzy rzekomo będą zastępować go w ciągu stuleci. Wszyscy inni, jak papieże, kardynałowie, biskupi, księża i laicy będą poddani sądowi tych dwunastu pod przewodnictwem Pana Jezusa Chrystusa. Wiec po co im sie spowiadac??? Dla przypomnienia: Stan duchowny ustanowiony został dopiero w roku 200

Tym bradziej mam wrazenie ze ksiadz sie pyta tylko i wyłacznie z ciekawosci, bo gdyby tak nie bylo to o nic by nie pytal tylko od razu dal rozgrzeszenie.

Gość gość-ktoś
ja na szczęście nigdy nie trafiłam na takiego księdza, co by się wypytywał o szczegóły. i nie wiem co bym zrobiła gdybym trafiła na takiego. dla mnie to cholernie krępujące mówić obcej osobie o swoich prywatnych sprawach. dlatego tak przeżywam co roku jak nadchodzi wielkanoc i przynajmniej wtedy raz w roku powinno się iść do spowiedzi. bardzo się stresuję i męczę i waham do samego końca. niestety tak zostałam wychowana i nie potrafię jak moi niektórzy znajomi ot tak odpuścić nagle i przestać chodzić do kościoła, przestać się spowiadać i modlić. dlatego jestem cholernie rozdarta między te dwa światy - świat kościoła i świat współczesny wyzwolony....... a spowiedź coraz bardziej się zbliża... w mojej parafii w przyszłą środę... :/

Gość kkkkkk21
ja mam inny dylemat, nigdy nie mowilam na spowiedzi, ze mieszkam i sypiam z chlopakiem, z podobnego powodu, glupio mi po prostu, wiec wlasciwie zatajam swoje grzechy, tez sie tlumaczylam, ze co taki ksiadz moze mi powiedziec, ze w koncu to tylko ksiadz nie bog itd ale mam troche wyrzutow sumienia, czytalam kiedys ksiazke, pisana przez osobe, ktora doswiadczyla cudow i nawrocila sie itd i podobno osoby wspolzyjace przed slubem maja ciezki grzech, podobnie jak te, ktore zatajaja grzechy, moze to glupie ale ostatnio troche niepewnie sie z tym czuje, a do tej pory raczej mi to wisialo nie myslalam o takich rzeczach

Gość kkkkkk21
myslalam nawet zeby isc kiedys do spowiedzi do innego kosciola, moze byloby mi latwiej powiedziec cos takiego, z 2 str i tak nie przestane tego robic :P slyszalam kiedys, ze na spowiedzi przed slubem ksiadz pyta sie przyszlych malzonkow czy spali wczesniej i licze ze wtedy uzyskam rozgrzeszenie za te wszystkie lata :P

Gość gość-ktoś
ech. co robić co robić co robić.......

Gość ogarnij sie dziewczynoo
kkkkkk21- zatajajac grzech masz jeszce wiekszy grzech bo to swietokradztwo !!!

Gość commerciale
tak czytam wasze wypowiedzi i czegoś tu nie rozumiem. Wydaje mi się, że jak człowiek idzie do spowiedzi to po to żeby wyspowiadać się ze swoich grzechów, a sex przedmałżeński jest jednym z nich. Więc po co iść do spowiedzi i to zatajać. To jest chyba większy grzech. Ja sama nie byłam dwa lata u spowiedzi, bo właśnie nie wiem jak się z tego wyspowiadać, ale po co iść do spowiedzi i o tym nie mówić? bez sensu. To chyba nie o to chodzi w spowiedzi. Spowiedź jest dla nas, a nie dla księdza. To spowiedź ma nam pomóc. Jest w pewnym sensie oczyszczeniem. Więc po cholerę-wiem powtarzam się- iść do spowiedzi zatajając jakieś grzechy i nie mówię tu tylko o współżyciu.

Gość prince of the mineta
tylko iwyłącznie sex z księdzem przed ślubem nie jest grzechem

Gość ostatni moheranin
Spowiedź A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane (Jn 20:21-23). Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27). nigdzie tu nie pisze by spowiadać sie bogu Biblia nas wyraźnie uczy, że jest tylko jeden pośrednik między Bogiem a ludźmi, Jezus. Tymczasem my często nazywamy Maryję Pośredniczką. Czy jest to nauka Kościoła niezgodna z nauczaniem Biblii? Dlaczego nazywamy Maryję Pośredniczką, jeżeli Biblia wyraźnie mówi, że pośrednik jest tylko jeden? Otóż nie zupełnie tak to jest. Zanim coś skrytykujemy, powinniśmy najpierw zobaczyć, o czym mówi jakiś werset. 1 Tym 2,5 jest zaledwie połową zdania, całe zdanie brzmi tak: Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus, który wydał siebie samego na okup za wszystkich jako świadectwo we właściwym czasie. (1 Tym 2, 5-6) Święty Paweł mówi tu więc o bardzo konkretnym wymiarze pośrednictwa. O bardzo konkretnym aspekcie tego słowa. Tylko Jezus może być naszym Zbawicielem, bo tylko On jest i Bogiem i człowiekiem. Z tego powodu jako że jest jednym z nas może złożyć za nas ofiarę z siebie samego, a jako Bóg może spowodować, że ofiara ta będzie wystarczająca dla usatysfakcjonowania Bożej sprawiedliwości. Inaczej mówiąc gdyby jakikolwiek inny człowiek oddał życie za swoje grzechy, nie byłoby to wystarczające, bo grzesząc obrażamy nieograniczonego, niezmierzonego Boga. Odkupienie za grzech musi więc być także nieograniczone, ale człowiek będąc ograniczonym stworzeniem nie jest w stanie zapłacić takiej ceny. Nie jest w stanie odkupić nawet samego siebie, co tu więc mówić o odkupieniu swych braci. Jezus, będąc Bogiem, a więc Istotą nieograniczoną, może złożyć ofiarę z Siebie samego, wystarczającą dla zbawienia wszystkich ludzi. Są jednak inne rodzaje pośrednictwa, o których Biblia mówi. I to także wcale ich nie zabraniając. Wręcz przeciwnie. Biblia zaleca i nakazuje tego rodzaju pośrednictwo i ilustruje je na swych łamach. Wystarczy spojrzeć na kolejny werset cytowanego wyżej fragmentu Pierwszego Listu do Tymoteusza: ja zostałem ustanowiony głosicielem i apostołem - mówię prawdę, nie kłamię - nauczycielem pogan we wierze i prawdzie. (1 Tym 2,7b) Jeżeli Paweł jest głosicielem wiary, apostołem i nauczycielem pogan, to czy nie jest on pośrednikiem między Bogiem a człowiekiem? Oczywiście, że jest. Czy to jest sprzeczne ze stwierdzeniem, że jest tylko jeden pośrednik? Oczywiście, że nie. Pośrednictwo świętego Pawła jest bowiem zupełnie inne, niż Jezusa. Taki pośrednik jak Jezus, jak to wcześniej wyjaśniłem, jest tylko jeden. Inny rodzaj pośrednictwa, to modlitwa wstawiennicza. Parę przykładów z Biblii, nakazujących takie praktyki: Starajcie się o pomyślność kraju, do którego was zesłałem. Módlcie się do Pana za niego, bo od jego pomyślności zależy wasza pomyślność. (Jr 29,7) A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują. (Mt 5,44) błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie się za tych, którzy was oczerniają. (Łk 6,28) Bracia, módlcie się także i za nas! (1 Tes 5,25)

Gość ostatni moheranin
„Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu i zarzuca się chrześcijanom (katolikom i prawosławnym), że umieszczając w swoich kościołach obrazy i rzeźby przedstawiające Boga, Matkę Boską i Świętych. W takich dyskusjach proszę, by odczytano dalszą część tego zdania, która mówi czyich obrazów nie można czynić i im się kłaniać. Jest tam mowa o tym, „co jest na niebie (...) na ziemi (...) w wodach (...). Nie jest tam napisane: „w niebie tylko „na niebie. A ma to duże znaczenie. Termin „na niebie dotyczy słońca, gwiazd itp. (por. Pwt 4,19), które są utożsamiane z bożkami (por. Ez 8,16). To samo dotyczy określenia „na ziemi (Pwt 4,39), co można wiązać z wszelkimi czczonymi zwierzętami, czy ubóstwianiem niektórych ludzi, sił przyrody itp. (por. Ez 8,10; Mdr 13,10;15,18; Ps 106,20). A przecież nikt z katolików nie czci gwiazd, zwierząt, czy potworów morskich, tylko Chrystusa, Maryję czy świętych, którzy są w niebie. Bowiem ten sam Jahwe, który zabronił czynić podobizny tego, co „na niebie polecił wyrzeźbić i umieścić w świątyni (!) podobizny dwóch aniołów cherubów: „dwa zaś cheruby wykujesz ze złota (Wj 25,18). Co więcej, Jahwe nakazuje poprzez materialne przedmioty kultu religijnego oddawać sobie cześć: „czcić będziecie mój święty przybytek (Kpł 26,2)!!! Jak więc to możliwe, żeby ten sam Bóg, który zakazuje czynić rzeźby, obrazy czy podobizny wszystkiego, co obojętnie czy w niebie czy na niebie później nakazywał wykonywać te podobizny, co więcej oddawać cześć materialnemu przybytkowi?!!! Widać więc, że Pan Bóg w tym nakazie zabrania oddawania czci bożkom, obcym bogom. Występuje przeciw bałwochwalstwu. Zapytajmy: Czy katolicy i prawosławni ze swym kultem obrazów i ikon uprawiają bałwochwalstwo? Najpierw odpowiedzmy czym jest bałwochwalstwo. Jest synonimem chciwości (por. Ef 5,5; Kol 3,5; Flp 3,19), jest ubóstwianiem i oddawaniem czci boskiej temu wszystkiemu, co Bogiem Prawdziwym nie jest. Przedstawię to na prostym przykładzie. Pan Bóg polecił czcić ojca i matkę. Św. Paweł pisze, by prezbiterów (kapłanów), którzy dobrze przewodniczą uważać za godnych „podwójnej czci (1 Tm 5,17). Ale to, że ich czcimy nie oznacza, że jesteśmy bałwochwalcami, gdyż nikt normalny nie czci rodziców (czy przełożonych) jak Boga Wszechmocnego. Tak samo nikt z katolików nie czci obrazów czy rzeźb jak Boga Prawdziwego, czyli nie oddaje im czci Boskiej (należnej jedynie Bogu).

Gość pomocnik56
Lepiej grzeszyc i zalowac, niz zalowac ze sie nie grzeszylo!

Gość ostatni moheranin
o czystości przedmałżeńskiej - wolni od niemocy .A,Pelanowski Ludzie ubóstwiają samo uczucie zakochania się, ale to jest dobra droga. Wielu powtarza sobie: „My Sie kochamy i dlatego nie uważamy tego za grzech. Mają oczywiście na myśli swoje współżycie, choć nie złożyli sobie przysięgi małżeńskiej, która obydwojgu daje jakąś. gwarancję, że się nie opuszczą. W takim układzie to nie Bóg jest miłością, tylko miłość staje się „bogiem i zawsze się to zle się kończy. Bo uczucie, które się ubóstwia, przynosi fatalne skutki. poranione serca! W naszej epoce, jest cała rzesza pochylonych młodych w. małżonek, które złamały swoje serce, ubóstwiając swoje uczucie do małżonka. Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów Seks-prezent od Boga http://gloria.tv/?media=162801

Gość ostatni moheranin
moja miłość jest grzechem? jest czymś złym? w tych katechezach znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie Nie cudzołóż http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28634 Nie pożądaj żony bliźniego swego http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=29200 Wierność małżeńska http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28624 Miłość małżonków http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28547 Katecheza: VI przykazanie http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28532 Mężczyzną i niewiastą stworzył ich http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28254 Integralność osoby http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28304 Dziecko jako dar http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28666 Wykroczenia przeciw godności małżeństwa http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28674

Gość BógCięKocha
@ostatni moheranin Dziękuję !!!

Gość gość
Szukam kogoś na seks telefon. Czasami aż za bardzo otwarta, czasami zaś nieśmiała brunetka, która niedawno ukończyła 21 lat z chęcią podzieli się swoimi pierwszymi doświadczeniami seksualnymi. Moje fotki są tutaj:http://sextelefon.co.pl/9.html Mam miły i ciepły głos, który opowie Ci o tym jak wyglądam i jakie uwielbiam pozycje seksualne w trakcie intymnych spotkań. Jeżeli tylko wykonasz do mnie telefonik opowiem Ci o tym wszystki

Gość gość
Czy ktoś ma ochotę na wirtualny seks? Jestem Ania, tu znajdziesz moje fotki i kontakt:http://sextelefon.co.pl/7.html Będę dla ciebie niewinnym czerwonym aniołeczkiem, który wyssa w lesie z twojego k***ska smaczne nasienie.

Gość gość
2IdJ01MArTC2Pzh23Fcz1VRJ