Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itadakimasu

Czy na początku ciąży...

Polecane posty

Zawsze występuje podniesiona temperatra Ciala powyżej 37 stopni o każdej porze dnia?? otóż spóźnia mi się okres około tygodnia. Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, zawsze musiałam czekać na okres po kilka dni, czasem 2 tygodnie.. Raz nastąpiło u mnie zatrzymanie miesiączki przez 3 miesiące. Czy tym razem spóźniający sie okres może być powodem duuuuuużego stresu (zmiana pracy, pisanie pracy licencjackiej, problemy osobiste), do tego przez kilka dnia miałam okropne swędznie pochwy, takie że nie mogłam wytrzymać lecz po kilku zastosowaniach VAGOSANU przeszło. Uprawiam sex, ale zawsze z zabezpieczeniem. Prezerwatywa ani razu nie pękłą a bynajmniej obydwoje tego nie zauważyliśmy. Co o tym myślicie?

Gość żanetka
WITAM .JA MAM OD 5 DNI TEMPERATURE POWYZEJ 37,2 STOPNI.DOKTORKA POWIEDZIALA ZE PRAWDOPODOBNIE JESTEM W CIAZY CZY RZECZYWISCIE PRZY TAKIEJ TEMPERATURZE A BRALAM TABLETKI CLOSTILBEGYT KTORE MIALY MI POMOC W ZAJSCIU W CIAZE.PROSZE O SZYBKI ODPOWIEDZI

Gość eagle
ja chciałam się podpiąć pod temat, bo po co zakładać drugi... Nie mierzę temp, ale od 2 dni srasznie boli mnie wagina, jakbym miała na niej siniaki. To taki dziwny ból, czy miałyście tak może? Podejrzewam ciążę, nie wiem, może ktoś coś zasugeruje.

Gość żanetka
niewiem nic na ten temat bo ja czegos takiego nie mialam

sama podwyższona temp nie świadczy o ciąży, bo zawsze przed okresem jest ona wyższa i spada dopiero dzien, dwa lub tuż przed wystąpieniem miesiączki. ja jestem w 9 tyg ciąży i temp, którą mierzyłam od owulacji (bo wiadomo, że skok temp w gore w połowie cyklu świadczy o przebytym jajeczkowaniu) utrymywala mi się przez 20 dni ciągle od 36,9 do 37,1. potem już nie mierzyłam bo byłam pewna że jestem już w ciązy (2 testyy pozytywne).

Gość eagle
mfigielek a miałaś może takie objawy jak opisalam wyżej?

Gość żanetka
TYLKO ZE JA JUZ NIEMAM OKRESU 14 DNI A BRALAM TABLETKI CLOSTILBEGYT KTORE MIALY MI POMOC W ZAJSCIU W CIAZE.

Gość żanetka
NIE NIE MIALAM TAKICH OBJAWOW

jest ona jedynie tylko 1 z wielu objawów. na pewno ból waginy czy swędzenie nie jest takim objawem, jedynie może przypadkowo wystęować w ciązy. najlepszym i najprostszym sposobem potwierdzenia ciązy jest poprostu zrobienie testu ciążowego. a skoro okres ci się już spóźnia tydz czasu to test na pewno będzie obiektywny. powodzenia:)

Gość żanetka
MOJE OBJAWY TO ZMECZENIE CO CHWILE LATAM DO WC SIKU JESTEM ROZDRAZNIONA I KLUJE MNIE W PODBRZUSZU A DO TEGO MAM BOLACE PIERSI.GRATULUJE SERDECZNIE KOLEZANCE !!!!!

Gość żanetka
HMMMM JA SIE STRASZNIE BOJE ROBIC TEST BO BOJE SIE ZE WYJDZIE ON NIEGATYWNIE A DOSTALAM SKIEROWANIE OD LEKARZA NA HCG.WLASNIE TERAZ JADE W SRODE NA BADANIA A W CZWARTEK DO KONTROLI

moim najwcześniejszym objawem był wielki ból piersi i wrażliwe, opuchnięte sutki o obwódki wokól nich no i pobolewania i kłucie w jednym jajniku. a teraz tu tylko mdli mdli mdli...:(

Gość żanetka
MAM NADZIEJE ZE WKONCU ZASZLAM W CIAZE.MOJ CHLOPAK NIE MOZE SIE JUZ DOCZEKAC.JAKBY MOGL TO BY MI WYKUPIL APTEKE ZEBYM MIALA WSZYSTKIE POTRZEBNE WITAMINY DO ROZWOJU DZIDZIUSIA HEH.JESZCZE JEDNO DOKTORKA MI PRZEPISALA LEKI NA PODTRZYMANIE.

nie bój się żanetka, ja się starałam 5 cykli i też miałam sytuację, gdzie widziałam niestety tylko jedną krechę na teście, ale nie warto się stresować i cały czas o tym myśleć, bo jeśli rzeczywiście jesteś w ciązy to tylko nbiepotrzbny stres dla dzieciątka...

Gość żanetka
NO TO JA MAM IDENTYCZNIE.SUTKI NAPREZONE I TEZ MNIE KUJE W LEWYM JAJNIKU

Gość żanetka
JESTES KOCHANA JA NIEWIEM CO BYM ODDALA ZA TO ZEBY BYC W CIAZY

Gość kajaka
dziewczyny tak na prawde pozostaje test albo czekanie i wizyta u lekarza. Podwyzszona temp zawsze wystepuje w 2 fazie cyklu i utrzymuje sie az do okresu. Swedzenie i pieczenie pochwy to nic innego jak grzybica co z ciaza ma niewiele wspolnego, choc kobiety w ciazy bardziej podatne sa na wszelkiego rodzaju infekcje. Czasem tak bardzo chcemy miec dziecko ze doszukujemy sie wszystkich objawow, wsłuchujemy sie w swoj organizm i wyłapujemy rzeczy na ktore normalnie nie zwrocilybysmy uwagi :) Znam to z wlasnego doswiadczenia - zeby nie było :) Trzymam mocno za was kciuki!

Gość kajaka
dziewczyny tak na prawde pozostaje test albo czekanie i wizyta u lekarza. Podwyzszona temp zawsze wystepuje w 2 fazie cyklu i utrzymuje sie az do okresu. Swedzenie i pieczenie pochwy to nic innego jak grzybica co z ciaza ma niewiele wspolnego, choc kobiety w ciazy bardziej podatne sa na wszelkiego rodzaju infekcje. Czasem tak bardzo chcemy miec dziecko ze doszukujemy sie wszystkich objawow, wsłuchujemy sie w swoj organizm i wyłapujemy rzeczy na ktore normalnie nie zwrocilybysmy uwagi :) Znam to z wlasnego doswiadczenia - zeby nie było :) Trzymam mocno za was kciuki!

Gość eagle
To nie jest swędzenie czy pieczenie, to taki ból jakbym miala siniaki lub była stale podniecona. Nie potrafię tego dokładnie opisać. Ja się nie schizuję, okres mam dostać za kilka dni i poczekam, jak nie przyjdzie to dopiero będę testować.

Gość kajaka
eagle pisałam do autorki tematu