Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roselinde11

Do Egiptu na własną rękę HeLp!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość roselinde11

Witam, poszukuje porady od osób, które już wcześniej wyleciały do Egiptu na własną rękę, nie przez biuro turystyczne. Otóż mam parę pytań dotyczących organizacji: czy muszę jakoś wcześniej przedstawiać dokumenty nt gdzie mam zamiar zostać(adres znajomych itd)? Co z przesiadkami, jak to wygląda, może są loty bezpośrednie z Waw do Kairu? Czy na lotnisku w kairze mogę bez problemu zakupić wizę? Proszę o odp :)

Gość kwaśna//
odpowiem ci jak z tobą polecę ,zapłacisz za bilet?

Czesc autorko. Latalam juz do Egiptu na wlasna reke. Kupywalam tylko bilet w biurze podrozy na lot czarterowy, a po przylocie do Egiptu sama zalatwialam hotel i tak dalej. Na lotnisku przy odprawie lub nawet jeszcze w samolocie dawaja takie kartki. Tam nalezy wpisac adres rezydencji, gdzie bedziesz przebywala. Z moich doswiadczen wynika, ze obojetnie co wpisujesz, i tak nie zostanie to sprawdzone. No i ta karteczke podaje sie panu przy odprawie. Ja potem placilam na lotnisku jeszcze za wize, potem wymienilam tylko dolary lub euro na egipskie funty i albo sama dojezdzalam i zalatwialam co chcialam, albo maz lub ktos inny na mnie czekal na lotnisku. Roznie bywalo. Pozdrawiam i zycze udanego pobytu. Ja tez chce leciec na wlasna reke w lipcu lub sierpniu.

Gość roselinde11
Rozumiem, że przy zakupie biletu z biura podróży leciałaś lotem bezpośrednim do Kairu? Najgorsze wg mnie byłyby te przesiadki np w Pradze lub Wiedniu, przez co lot się wydłuża- zmęczenie itd...