Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żabcia17

Jak przekonać mamę??

Polecane posty

Gość Żabcia17

Witam Mam skończone 17 lat, mój chłopak ma 19. Chcielibyśmy w wakacje zamieszkać razem, bo mamy taką możliwość. Mielibyśmy się z czego utrzymywać - z tym problemu nie ma, bo wszystko już sobie obliczaliśmy. Bylibyśmy samodzielni i niezależni od rodziców. 18 lat kończę dopiero w styczniu 2010 roku, a więc w wakacje jeszcze nie będę pełnoletnia, więc potrzebuję zgody mamy by zamieszkać z chłopakiem. Ona niestety nie uważa tego za dobry pomysł, choć widzę, że zastanawia się nad tym by jednak mi pozwolić. Jak mogłabym ją do tego przekonać i jakich argumentów użyć? Z góry dzięki za pomoc ;] Pozdrawiam

a gdzie miejsce na oczekiwanie kolejnego spotkania.. to zniecierplwienie, tęsknotę.. -to też ma swój urok i szkoda tak wcześnie skazywać się na codzienność...... kiedyś to zrozumiesz:)

Gość serva u
powinnaś z koleżankami na huśtawce sie bujać po co ci ta dorosłość ? ciesz się życiem i korzystaj a ty od razu z dzieciństwa w dorosłość jeszcze będziesz miała dosyć tej dorosłości i będziesz żałować

Gość Zabcia....
Moze daruj sobie mieszkanie z chlopakiem:)??JA sama jeszcze kilka lat temu to przerabialam..dzis tylko codziennosc,obowiazki i tesknie za tymi spotkaniami naszymi:)hmm szkoda,ze czas szybko ucieka.. Moze porozmawiaj z mama,ze jesli nie cale wakacje to moze weekendy??To tez jest fajne..czekasz tydzien na super weekend:) Uwierz,ze to wszystk jeszcze przed toba:)KOrzystaj dziewczyna z mlodosci..korzystaj!!Ale uwazaj by za szybko sie nie skonczylo,bo jestes teraz w najlepszym okresie mlodosci:) Pewnie twoja mama boi sie o to,ze babcia zostanie??:)POwiedz mamie,ze sie zabezpieczasz(chyba sie zabezpieczasz??)

Gość Żabcia17
Tu nie chodzi o zabawę w dom ;/ Po prostu mieszkamy dość daleko od siebie widujemy się w weekendy, czasem uda nam się spotkać w tygodniu, ale po warunkiem, że któreś z nas z czegoś zrezygnuje. A mieszkając razem nie musielibyśmy z niczego rezygnować, a poza tym wakacje byłyby dobrym momentem na sprawdzenie się. Nie było by obowiązku chodzenia do szkoły, przyzwyczailibyśmy się do wspólnego mieszkania, podzielili obowiązkami, a we wrześniu zdecydowalibyśmy, czy jest nam tak dobrze, czy jednak dopóki nie skończymy szkoły mieszkać z rodzicami...

Gość serva u
tak, 17 lat to najpiękniejszy wiek i drugi raz tego nie będziesz miała po co zobowiązania, segregowanie prania faceta, skarpetki, majty mycie kibla, gotowanie, ścielanie łóżka,codzienność itd to wiek ekscytacji, poznawania ludzi, tworzenia paczek a nie wiązanie się z jedną osobą marnowanie młodości ale zrozumiesz jak będzie za późno

Gość Żabcia17
Myślę, że o to, że babcią zostanie to się nie boi, bo zabezpieczamy się, a poza tym razem z mamą byłam u ginekologa i ona doskonale wie, że biorę tabletki ;]

Gość Żabcia17
serva u: Myślę, ze z moim chłopakiem jesteśmy na tyle długo, że doskonale wiemy, że prędzej, czy później i tak razem zamieszkamy, a męczy nas już ta sytuacja, bo musimy do siebie dojeżdżać, bo jak już wcześniej pisałam mieszkamy dość daleko od siebie. A jeśli chodzi o pranie i sprzątanie to już nie raz to wspólnie robiliśmy i jakoś to nie popsuło naszych relacji ;P

ja mam 23 lata (prawie 24), faceta mam od trzech lat i widujemy sie tylko w weekendy (300km). i co, da się? Dopiero w te wakacje razem zamieszkamy na stałe, a i tak mimo wszystko mam jeszcze wątpliwości. Zastanów się dobrze. I to wprost cudownie że masz 17 lat i juz bierzesz tabletki :O

Gość kooobra
nie za wczesnie na TABSY Po co ci to Zeby rozjechac sobie hormony,albo pozniej problemy z zajsciem w ciaze?

Gość serva u
już się kreujesz na dojrzałą kobietę , obowiązki na długą metę zmieniają zycie w monotonnię to już nie to samo

"Myślę, ze z moim chłopakiem jesteśmy na tyle długo," to znaczy ile?? co, zaczęliście się spotykać jak mieliście 12 lat??

Gość Żabcia17
Różni są ludzie i różne wybierają drogi. Może wam było tak lepiej widywać się tylko w weekendy, może wcześniej nie mieliście możliwości razem zamieszkać... nie wiem, ale nam byłoby tak łatwiej. Myślę, że to lepiej, że biorę tabletki niż mielibyśmy się w ogóle nie zabezpieczać i zostać nastoletnimi rodzicami bez wykształcenia ;/

Gość Imagination1984
daruj sobie takie zabawy, jeszcze sie zdazysz namieszkac z chlopakiem i pewnie nie tym tylko ktoryms z kolei. i zdazy Ci sie to znudzic.

Gość Żabcia17
ja miałam 12 a on 15... oczywiście wcześniej to było brane jako taka przyjaźń...

dziecko, to nie jest tak, że nie mieliśmy możliwości. Tylko żadne z nas nie było na tyle dojrzałe chyba, a poza tym po co się pakowac w obowiązki jak młodość taka piękna. Ale skoro teraz tego nie zrozumiesz, to zrozumiesz jak zamieszkacie razem. "Myślę, że to lepiej, że biorę tabletki niż mielibyśmy się w ogóle nie zabezpieczać i zostać nastoletnimi rodzicami bez wykształcenia ;/" jest sens w tym so mówisz, ale coś mi tu nie gra. Twoja mama zgadza sie żebyś brała tapsy (czyli bzykała sie z facetem) a nie pozwala ci z nim zamieszkać????

Gość serva u
ja współczuję teraz świat sie zmienił, to nie średniowiecze, kobieta jest młoda jak ma 28 lat, kobiety zaczynają wspólnie mieszkać około 30 stki wcześniej jest czas na naukę, poznawanie ludzi, pracę , zabawę itp

Gość Żabcia17
ja miałam 13, a on 15... oczywiście wcześniej to było brane jako taka przyjaźń...

Gość kooobra
dziewczyno naciesz sie zyciem i chlopakami A ty chcesz ugrzeznac z jednym od dwunastego roku zycia do konca...masakra:(

Gość Żabcia17
No tak mama się chyba po prostu boi tego, że wyfrunę z gniazdka a ona zostanie sama... trochę ją rozumiem...

Gość serva u
12 lat normalnie patologia społeczna :-O

"No tak mama się chyba po prostu boi tego, że wyfrunę z gniazdka a ona zostanie sama... " A ja nie wierzę, że to chodzi o to, że "wyfruniesz". Dziewczyno, ty się chyba tylko kreujesz na taką dojrzałą...przecież ty masz 17 lat!! Nie wierzę że to będzie twój ostatni facet w życiu. Mama chce dla ciebie dobrze, i bedzie lepiej, jak jej posłuchasz.

Gość Żabcia17
My się kochamy, czy to takie trudne do zrozumienia?? I ciężko nam w takiej sytuacji, a kiedy mamy możliwość to czemu nie skorzystać i nie spróbować?? Przecież się nie pobieramy od razu... Nie wiążemy na resztę życia... Chcemy się sprawdzić i zobaczyć jak nam będzie...

"My się kochamy, czy to takie trudne do zrozumienia?? " z pewnością. "chcemy się sprawdzić" a po co ci sprawdzanie w wieku 17 lat?

no i co tak po niej jedziecie z tymi okresleniami 'dziecko', 'dziewczynko'?? :o dorosle baby...:o chyba dobrze ze jest odpowiedzialna? ze sie zabezpiecza, ze mysli o przyszlosci? ze radzi sie mamy a nie wieje z domu?? co, juz nie pamieta sie jak w wieku 18 lat myslalo sie o samodzielnosci i niezaleznosci? a moim zdaniem to dobry pomysl. tak jak napisalas - bedziecie mieli wakacje, czas na to, zeby sie sprawdzic. Nie wiek swiadczy o dojrzalosci:o

Gość Żabcia17
Emilunka czemu nie wierzysz, że o to chodzi?? Wcześniej między nami to była przyjaźń, dopiero później przerodziło się w związek. Jasne, że możemy poczekać te pół roku aż skończę 18 wtedy nikogo nie będę musiała przekonywać etc. Ale po co robić sobie problem w trakcie roku szkolnego? Zamieszanie z przeprowadzką, przepisywanie się do innej szkoły, bo niestety ja będę musiała... Przecież można to zrobić w wakacje...

Gość lalalalalalala
psychiczna tortura- masz rację.....wszystkie odpisujące tutaj wielce dojrzale i z doswiadczeniem zyciowym :S ....i rzeczywiscie tak trudno uwierzyc, ze w wieku 17 mozna prawdziwe kochac?.....wy chyba jakies kompleksy macie....