Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żabcia17

Jak przekonać mamę??

Polecane posty

Gość Sage
A tak serio - do prawdziwej Żabci. Uważam, że to w porządku, że chcesz zamieszkać z chłopakiem. I bardzo dobrze, że bierzesz tabletki. Ja też w Twoim wieku już brałam. Dzięki temu teraz jestem niezależna i cieszę się w pełni wszelkimi mozliwościami. Większość moich koleżanek już dawno powpadało i teraz siedzą przy niezbyt chcianych dzieciach, pracując za głodowe pensje. Faktycznie - jesteś bardzo młoda, ale wiek to jeszcze nie powód, żeby coś odkładać, jesli się postępuje rozsądnie. Jezeli naprawdę tego chcesz, to myślę że wakacje są dobrym czasem na sprawdzenie. Przecież jeśli coś nie wypali, to zawsze możesz wrócić do domu. Twoja mama musi widzieć to w Tobie - nie upieraj się, że jesteś dojrzała. Nawet jeśli tak jest, to zawsze trochę śmiesznie brzmi w ustach 17-latki. Ale pokaż mamie, że wiesz czego chcesz i podchodzisz do tego właśnie jako do pewnej próby. Zapewnij ją też że będziesz z nią w kontakcie i że chętnie przyjmiesz wszelkie jej rady na temat prowadzenia domu. Nie przejmuj się że ktoś Ci mówi, że powinnaś się w tym wieku "wyszaleć". Nie trzeba postępować według schematów. A to tak zwane "wyszalenie się" to nieporozumienie. Zazwyczaj oznacza po prostu chlanie piwa z kolegami-gówniarzami i puszczanie się po krzakach. Może chwilowo zabawne, ale na pewno nie za cenę czegoś ważnego i długotrwałego. Nie należy mylić tzw "szaleństw młodości" z przyjemnym i wspaniałym korzystaniem z życia. Bo to - przy odpowiednio wyważonym podejściu - można, a nawet trzeba, robić przez całe życie, a nie tylko w szkole średniej. Życzę Ci powodzenia i pozdrawiam ciepło.

Gość lalaallalalalaallalalalalalala
a co chcesz jeszcze wiedziec?kazdy wylozyl ci swoje racje ktorych ty do wiadomosci nie chcesz przyjac...wiec ta dyskusja sensu7 juz nie ma.

Ludzie dajcie dziewczynie spokoj. Zadala tylko pytanie jak przekonac mame a wy tu juz wyskakujecie z tym ze taka z niej dorosla itp. Wy tak nie robiliscie? byliscie calkowicie dziecmi do 20 roku zycia czy nawet do 18? Przeciez napewno juz w wieku 15 lat podpalaliscie zeby tylko wejsc w swiat doroslych na krotka chwile. A tak przy okazji tego ze bierze tabletki ANTY. Tabletki sa najlepszym sposobem na zapobieganie ciazy. jedynym minusem jest to ze moze potym byc problem z zajsciem w ciaze. Ale napewno lepsze sa niz prezerwatywa, kalendarzyk, spirala itp...