Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leandra

6 miesięczny bobasek i wycieczka egzotyczna?

Polecane posty

no ja bym takiego malucha nie zabrała do Egiptu. mój ma 3 lata i tez nie pojadę jeszcze do Egiptu za jakiś czas to tak

dziecka nawet nie ma jeszcze ns świecie a Ty juz planujesz gdzie Go zabierzecie na wakacje?:) poczekaj troche, zobaczysz czy nie bedzie chorowal, jak soe bedzie rozwijal itd. masz jeszcze 10 msc. do lutego ale ja Egipt bym odradzala zdecydowanie, poczekalabym do maja/ czerwca i pojechala do jakiegos fajnego msca w Europie....z tym ze ja nieznosze wysokich temp. i takie wczasy do la mnie męka, dlatego wybieram europę

Gość do majjjaa
czytaj dokładnie a zobaczysz ze dziecko na swiecie juz jest

skoro w lutym bedzie mialo 6 msc to jakos mi wychodzi ze Go jeszcze nie ma...:O

Gość do majjjaa
post który napisała był w kwietniu 2009 r ,

Gość do majjjaa
kurcze kafe cos szwankuje wiec dokanczam ; niepotrzebnie odpisujesz bo prawdopodobnie dziewczyna juz jest po wycieczce jak mialo byc to w lutym 10

Gość sposob na klatwe mam
mam sprawdzony sposob na klatwe faraona. moja rodzinka poleca na klatwe pic kieliszek (ewentualnie duzy lyk) wodki przed i po posilku. Ewentualnie pic duzo cocacoli/pepsi (min 3 litry dzeinnie. Nie chodzi o picie na umor oczywiscie. Gwarantowane ze klatwa nie dopadnie. Sprawdzony sposob. Rodzinka od 10 lat jezdzi co roku do egiptu albo tircji i jeszcze nigdy nie mieli problemow zdrowotnych.

Gość halo hallo
a co to jest ta klatwa faraona???????????

My w ubiegłe wakacje byliśmy w Turcji z wówczas 3,5 letnią córką. Razem z nami była moja siostra z niespełna 4 letnią córką i szwagierka z 6 letnią córką i 9mc synkiem :-) - wiek dzieci aktualny na czas wycieczki do Turcji, bo teraz wiadomo, że są starsze :-) Też nasłuchaliśmy się , że dzieci za małe, synka szwagierki to wszyscy doradzali zostawić z dziadkami...Na forum o Turcji ludzie pisali, że okropny tam skwar, że gorąco jak w piecu, że "mdleli" (niektórzy), a już jakiekolwiek wycieczki z dziećmi - zwiedzanie to odradzali że się umęczymy itp. Jednak polecieliśmyy w pełnym składzie swoich rodzin, byliśmy w Side 2 tyg, w tym czasie zwiedziliśmy też trochę, byliśmy na 2 wycieczkach całodniowych i dodatkowo na DWUDNIOWEJ Kapadocji (nocleg w drodze, w innym hotelu) i nie czulismy się zmęczeni niczym. Dzieci znosiły temperaturę bardzo dobrze, nawet lepiej niż my :-) Szok był na samym początku, uczucie duchoty, skwaru, a po chwili czuliśmy się już "normalnie"... Też mieliśmy obawy o zdrowie dzieci, wzięliśmy zapasy leków, dodatkowo dzieciom dawaliśmy probiotyki (Acidolac) przed wyjazdem i tam na miejscu też. Ja sama też brałam Trilac, nie dopadły nas żadne dolegliwości... Jednak to była Turcja, nie Egipt, więc musisz sama zdecydować. Dodam, że my byliśmy w SIERPNIU a więc w czasie największych upałów w Turcji... Twój synek jest w takim samym wieku co syn szwagierki jak leciał, bo jak Wy byście lecieli w wakacje to Twój synek miałby też ok 9 mc.... Może zdecydujcie się na wrzesień??? My z wycieczki zadowoleni jestesmy bardzo, żałowalibyśmy gdyby dzieci miałay zostać w domu lub gdybyśmy posłuchali rad innych i nic tam nie zwiedzali a siedzieli tylko na plaży i przy hotelowym basenie.

Gość gość
EPKmFIWW3iVQJLAq6HXm21HR