Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maducha

wzielam ostatnia tabletke po kilku latach

Polecane posty

Hej, w tym tygodniu wzielam ostatnia tabletke po 6 latach brania. Ciekawa jestem jak moj organizm zareaguje i mam nadzieje ze wszystko bedzie OK. Wybieram sie za jakis czas na badania i potem staranie o dziecko. Jestem sama czy moze jest ktos w podobnej sytuacji???

Gość Papryka___
no witam tez biore ostatnia za tydzien

Gość Papryka___
tez mam obawy bralam prawie 7 lat Harmonet - dobrze sie czuje - ale chce zrobic badania i zobaczyc jak sie ma moj organizm

Gość Papryka___
maducha a robilas jakies przerwy ?? i jakie tabletki bralas ??

Witaj :-) Ja bralam ponad 4 lata Cilest a teraz Yasminelle. Wszystko bylo Ok. Boje sie ze wypryskow na twarzy dostene i o nieregularne okresy, bo takie byly zanim zaczelam brac tabletki. Zamierzasz starac sie o dziecko wkrotce?

Gość młoda 87
Dziewczyny, ja brałam tabletki przez 4 lata, takie polskie, refundowane przez NFZ, nie pamiętam dokładnie nazwy, ale chyba microgynon21, przestałam po 4 latach dokładnie w połowie lipca a już w listopadzie byłam w ciąży... Oczywiście przez cały czas od przestania brania tabletek brałam kwas foliowy, no i się udało!! Także Wam też życzę powodzenia!!!

dokladnie tak samo mówiłam rok temu pod koniec stycznia! też po 6 latach brania przestalam. chcieliśmy od sierpnia zacząć starać się o dzidzię. 26 marca dowiedzialam sie że jestem w ciąży. urodziłam 3 grudnia i po 6 tygodniach znów zaczęłam łykać :O ale jeszcze tylko 18 dni! i zakładam wkładkę. mam serdecznie dość hormonów!!!!!! niby dobrze na nie reaguję, zero problemów ale jednak mam dość :)

Gość eggrg
Hmmm... wprawdzie dwa lata brania to nie sześć, jednak spodziewałabym się że i u Ciebie - jak u mnie po skończeniu zażywania tabsów - wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Nie widziałam różnicy w samopoczuciu a gdy zaczęłam starania o dziecko, zaszłam w ciążę od razu. Nie troskaj się niepotrzebnie :D.

Mialam tylko jedna miesieczna przerwe kilka lat temu. Wiec prawie jakbym wcale nie miala. Lekarz mowil mi ze nie ma potrzeby. Teraz chodze do innego i ten znowu ze trzeba bylo...

Gość młoda 87
Co do wyprysków i nieregularnego okresu to niestety przyznam rację, na początku był szok, okres co 20 dni, a nie jak zwykle co 28, a wypryski na twarzy miałam jak nigdy-hmm bo rzeczywiście nigdy nie miałam....

Gość Papryka___
nie jak na razie nie spieszy mi sie do dzidzi - ale za 2 - 3 latka chce miec (jesli bedzie mi dane miec) :) hmm co do okresow to tez sie boje i wypryskow i wypadania wlosow itp itd naczytalam sie chyba tez za duzo o tym wszystkim

Gość Papryka___
o jak fajnie ze nas wiecej - dzieczyny "doswiadczone" mozecie powiedziec po ilu latach odstawialyscie leki??

Ciesze sie ze grono sie powieksza i takie pozytywne wpisy :-) Mloda87, mala_agatka, eggrg gratuluje mam nadzieje ze u mnie bedzie tez szybko i bezproblemowo :-) Ja chce zaczac starania od czerwca.

całą masę - minulet, microgynon, stediril, yasminelle. teraz azlię biorę. uciekam bo piszczy ten synio mój :D

Papryka_ to z jakiego powodu odstawiasz tabletki? Robisz tylko przerwe czy juz do ciazy odstawiasz?

Gość Papryka___
boje sie ze juz za dlugo je biore :( i mysle o badaniach aby sie upewnic czy wszystko ok - o dzidzi nie mysle

hej, wreszcie mam czas usiac przed komputerem :-) Jest jeszcze może ktoś ze mną??? Papryka_ myśle że dobrze robisz, dosyć długo brałyśmy tabletki. Warto dać odpocząć organizmowi. Fajnie że nie jestem sama :-)

Ja brałam Harmonet przez 3,5 roku, raz miałam 3-miesięczną przerwę. Okresy po odstawieniu nie były regularne, co 28-33 dni, miesiączki nie były tak bardzo bolesne jak przed stosowaniem Harmonetu. Po miesiącu pojawiły mi się kłopoty z cerą, ale myślałam że będzie dużo gorzej. A po 3 miesiącach postaraliśmy się skutecznie o ciążę :)

zyrafa-dluga gratuluje i dziekuje za pozytywne wypowiedzi. Do tej pory czytalam tylko same negatywne strony dlugiego brania tabletek i troche sie balam jak to bedzie. Teraz przyznam dziewczyny ze mam wileeelka nadzieje ze bedzie OK :-) Dzis wlasnie dostalam okres ale to ten z odstawienia tabletek jeszcze. Zobaczymy jak bedzie za miesiac.

Gość berenika00
witam odstawiłam tabletki w styczniu, po 12 latach, ostatnie 4 brałam yasmin, teraz wszystko jest w porządku, cykl regularny, cera w porządku, ale obawiałam się, że bez tabletek nie dam rady funkcjonować- a jednak nie ma problemu,, aha- pms dokucza...:)

ja brałm 3 lata tabletki rózne stediril, microgynon, cilest, diane, yasmin odstawiłam bez problemu zaszlam w ciaże :)

myszka83 a długa przerwe robiłaś po odstawieniu? berenika00 świetnie wow 12 lat i wszytko OK. Czyli te ujemne skutki są u nielicznych. Fajnie :-)

Ja w lutym przestałam brać Milvane po 9 latach! Półtora miesiąca czekałam na @ i na razie jestem na etapie zastanawiania się czy w ogóle do nich wrócę. Wprawdzie nie będę się starała o dziecko, bo mąż już nie chce dzieci (mamy jedno), ale myślę, że mój organizm musi porządnie odpocząć :) Nie wiem ile to będzie trwało...,a może wcale już nie będę brać tabletek...nie wiem jeszcze ;)

Gość zakretka
Odstawilam tabletki po blisko pieciu latach i od razu (bez specjalnego starania sie) zaszlam w ciaze :) W przyszlym tygodniu bedzie siodmy miesiac :)

No właśnie ja też nie wiem czy jeszcze kiedyś wroce do tabletek. Niby nic sie nie działo ale mam ich dość. Przez ostatnie kilka a może i kilkanaście miesięcy przy okresie strasznie mnie boli głowa i nic oprócz ketonalu nie pomaga. Nie wiem czy to ma jakiś związek z tabletkami czy nie. Za miesiąc się okaże ;-)

Juz jutro jest dzien w ktorym powinnam zaczac nowy listek no i nie zaczne. Nie moge sie doczekac. Ciekawe po ilu dniach organizm sie zorientuje ze cos mu brakuje tzn tabletki :-) mam nadzieje ze sie nie uzaleznil.

ja bralam tabletki okolo6 lat ( niecałe6) 4 ostatnie lata to Yasmin tabletki odstawiłamw grudniu co do skutow ubocznych to @ zamiast co 21 dni byla co 32 regularnie i bardziej bolaca ..... po 7 miesiacach zaszłam w ciaze a po urodzeniu mam zamiar wrocic do tabletek dla mnie to najpewniejsza antykoncepcja