Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maducha

wzielam ostatnia tabletke po kilku latach

Polecane posty

malamysza gratuluje szczescia i duzo zdrowka i dobrego samopoczucia zycze :-) Moge zapytac czy staralas sie te 7 miesiecy czy specjalnie chcialas przerwe po tabletkach zrobic?

ja bralam Rigevidon przez 10 lat,bez skutkow ubocznych i bez przerw,moj organizm przyzwyczil sie do tego stopnia ze nawet jak spoznilam sie z polknięciam tabletki to i tak dzialal:)po odstawieniu zrobilam badania przygotowując sie do ciązy,wszystko bylo ok,ale i tak 8 miesięcy zajęly mi starania o dziecko,bo dopiero wtedy wrocila owulacja.Po odstawieniu mialam bardzo regularne @ jak w zegarku:)co 28 dni ale za to bardzo bolesne,jedyne co pomagalo na bol to Diclac,bo nawet Ketonalu nie moglam brac bo w ulotce jest ostrzezenie ze opoznia zajscie w ciąze:(teraz jestem w 7 mc,po porodzie tez pomysle o jakiejs antykoncepcji.np tabletki.zastrzyki ale napewno nie wezme pod uwage zadnych spirali,prezerwatyw czy globulek bo to w moim przypadku bardzo zawodne metody:(

witaj olga111 :-) O ketonalu nie slyszalam ze opoznia zajscie w ciaze. Opoznia tzn jak dziala? dziala na owulacje czy cos takiego? A wiesz jeszcze moze o jakis innych tabletkach ktorych nie powinno sie brac?

maducha staralismy sie okolo 4 miesecy , bo uwazalismy 3 tak nam kazal lekarz, ale wszystkie moje kolezanki ktore braly tabsy podobnie lub dluzej w ciagu roku od odstawienia zaszly w ciaze poprostu w tym czasie wraca owulacja i jak sie chcesz starac o dziecko to nie nakrecaj sie i nieflustruj ze nic nie wychodzi , bo poprostu potrzebny jest czas aby wszystko uregulowac, a bedzie dobrze zawsze tez mozesz zajsc od razu... :)

Mi lekarz kazal 2 miesiace uwazac a potem probowac. O tym nakrecaniu to juz wlasnie od wielu osob slyszalam ze im bardziej komus zalezy tym trudniej zajsc w ciaze. Coz zobaczymy. Od jutra zaczyna sie moja 2 miesieczna przerwa, pod koniec maja zrobie badania wlacznie z hormonami i od czerwca sprobujemy. Taki jest plan a jak wyjdzie zobaczymy.

Maducha-w ulotce Ketonalu tak pisze(sprawdzilam przed chwilą),a najlepsze jest to ze przepisal mi go moj gin,(chyba sie nie zna na lekach)ale jak poczytalam ulotke to nie wzielam zadnej tabletki.Wiem ze to jest bardzo mocny i skuteczny lek przeciwbolowy ale nie zalecany kobietom w ciązy i starającym sie.Ja ratowalam sie tabletkami o nazwie Diclac ktore bralam kiedys na bol kręgoslupa,one nie mają juz takich przeciwwskazan,a tez są dobre ale niestety na recepte:( O zadnych innych tabletkach nie wiem nic konkretnego bo zadko biore leki ale jesli starasz sie o dziecko albo jak ci sie juz uda to musisz bardzo dokladnie czytac ulotki z lekarstw,zeby nie zaszkodzic sobie i dziecku. Ale najwazniejszy jest spokoj psychiczny i czas,nie nalezy sie nakręcac na maksa tymi staraniami bo to opoznia sprawe -ja tez sie martwilam czy wszystko ze mną ok.mam juz 2 dzieci i bardzo sie napalilam na to 3 i kiedy sobie powiedzialam ze przekladam starania na wiosne jesli tym razem nie zaskocze to sie okazalo ze jestem w ciązy:)i bardzo sie z tego ciesze,no nie tylko ja ,moja rodzinka tez:)

Witam. Ja brałam przez 7 lat tabletki bez przerwy. najpierw Logest potem Femoden. W październiku odstawiłam. Niestety, jestem w tej rupie kobiet, które bardzo źle zareagowały. Strasznie przytyłm, pojawiły się wypryski na twarzy (choć przed tabletkami nie młm takich problemów). Waga zatrzymała się na 10 kg więcej niż przy braniu tbletek. Masakra, nie wiem już co robić. O dziecko staramy się od 3 miesięcy - wcześniej poczeklismy 3, jak różni ludzie rdzili. Niestety, dziecka dalej nie m. Powoli się załamuję. Może te 7 lat to za dużo?

WITAJ TUSKA. Nie zalamuj sie nie jestes sama i napewno sie uda. Tylko jak to dziewczyny juz tutaj pisaly czasami potrzeba czasu. Trudno powiedziec czy 7 lat to duzo. Mala_agatka pisala ze dlugo brala i u niej szybko i OK wszystko, berenika00 brala 11 lat i bez skutow ubocznych tez. Wiec jak widac w kazdym przypadku jest inaczej. Moja znajoma starala sie o dziecko 2 lata nie biorac nigdy w zyciu tabletek. Trzymam kciuki za Ciebie :-)

olga111 dzieki za info o ketonalu. Slyszalam ze w ciazy to z lekami ostroznie ale nie wiedzialam ze i w czasie starania. Wielkie dzieki bo jednak czasem biore Ketonal jak mocno glowa boli. Podobnie ostatnio czytalam ulotke od takiego zelu nawilzajacego Durex. Wydawalo by sie ze powinien pomagac jak ktos ma malo sluzu i ulatwiac sprawe a tam jest napisane ze spowalnia plemniki i nie stosowac w czasie starania sie o dziecko.

Wiecie, najgorszy nie jest fakt, że się starami i nic. Byłam na to przygotowana (choć liczyłam, że się szybko uda). Najgorzej jest z wagą. Zaczynam się zastanawiać, czy nadal jestem atrakcyjna itp.

TUSKA, no tak waga. To od razu jak odstawilas wplynelo to na apetyt czy przytylas nawet duzo wiecej nie jedzac? Czytalam ze czesto jest odwrotnie i tyje sie biorac tabletki a odstawiajac chudnie. Ale w sumie nie wiem duzo na ten temat. Nie przejmuj sie wroci organizm do normy wkrotce to moze bedzie Ci latwiej troszke zrzucic.

Jadłam tyle co zawsze. Pewnie trudno w to uwierzyć, ale nie jadłam więcej ani nic takiego. Poprostu tak mi zatrzymało wodę, tłuszcz i wszystko w organiźmie i do dziś trzyma. masakra.

tuśka spokojnie tak naprawde to mineło 6 miesiecy od odstawienia wiec nie jest zle ..... masz jeszcze czas zeby sie martwic i zadreczac co do wygladu to różnie bywa fakt tylko ze w ciazy jest jeszcze gorzej do tego zmiany nastroju .. ja wlasnie w ciazy zostałam zasypana pryszczami cała na twarzy to cm. bez tego paskudztwa nie miałam do tego plecy dekold brzuch nogi no normalnie koszmar i ciagle mdłości ....... brrrrrrrrrrr teraz przestan sie zadreczac i zrob cos dla siebie zapisz sie na basen, jakies aeroby moze spokuj naprawde b. pomaga i dobre samopoczucie maducha jak sie starasz to powinnas uwazac na leki w miare bezpieczny jest tylko paracetamol z przeciwbólowych ( bo w sumie nie wiesz kiedy zaskoczysz) a na śluz niekiedy pomaga olej z wiesiołka - ja go brałam nie wiem czy cos pomogł ale nie zaszkodzil..... tylko bierzesz go do połowy cyklu

Hej dziewczyny. Co u Was slychac??? U mnie OK. Wczoraj byl termin na rozpoczecie listka co sie oczywiscie nie stalo. Pozdrawiam.

Mam takie pytanie, moze ktos wie albo mial podobnie. Jestem w 14 dniu cyklu i jak wczesniej pisalam, cyklu bez tabletek. Wczoraj i dzisiaj bola mnie jajniki tak jak przed okresem zazwyczaj. Ale okresu jeszcze nie dostalam, zreszta to za wczesnie. Co sie dzieje? Moze ktos podpowie? Czy to moze oznaczac owulacje?

Gość Papryka___
Witam dziewczyny dzisiaj jest pierwszy dzien peztabletki po 7 latach zaczynam sie bac jak zareaguje moj organizm chce zrobic ok 3 do 6 miesiecy przerwy zrobic badania i jak byezie wszystko ok to wroce do nich - jak na razie nie chce dzidzi. ok pozdrawiam piszcie jakie macie "objawy" po dostawieniu tabletek

Gość justyna177
czesc dziewczyny! widze ze tyle jest przypadkow co kobiet stosujacych:) ja bralam tabletki przez 7 lat, prawie bez przerwy, najpierw harmonet, potem yasmin w koncu yasminelle. jedyna przerwa jaka mialam trwala bodajze miesiac wiec niewiele. odstawilam tabletki bo wyszlam za maz i stwierdzilam wiedziona doswiadczeniem roznych znajomych ze nie jest tak latwo zajsc w ciaze po tak dlugim okresie brania hormonow. no i co sie okazalo?odstawilam tabletki w grudniu a w styczniu juz bylam w ciazy.fakt faktem jak wczesniej odstawialm tabletki to pojawialy sie problemy z cera ale to byly jedyne dolgliwosci. jak na razie jestem w czwartym miesiacu:) nie przejmujcie sie, to zalezy od organizmu kazdego indywidualnie, nie nalezy sie spinac tylko cierpliwie czekac a bedzie dobrze pozdrawiam was goraco:)