Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ochote na ryz

Jakies dobre potrawy z ryżem bez miesa, znacie ?

Polecane posty

Gość mam ochote na ryz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dchtjrfitr
risotto z grzybami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona888
zapiekany z jablkiem i cynamonem plus śmietanka?poszukaj przepisu w necie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam ochote na ryz
ale przepisy jesli byscie mogli:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam ochote na ryz
ale ja nie jadam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dchtjrfitr
podgrzybki do garnka z zimną woda i gotujesz około 15-20 min , osobno w garnku gotujesz ryz ( nie w woreczkach) jak juz ci zmięknną grzybki wkładasz je do tego ryżu i dolewasz wywar powstały z grzybków do tego dokładasz pół kostki bulionu warzywnego pieprz i sól i gotujesz w miedzy czasie na paltelnię wrzucasz 1 pokrojoną cebule w kosteczke i 1 zabek czosnku , po zeszkleniu cebulki dodajesz ja i czosnek do granka z grzybkami i ryzem, trzeba pilnować żeby woda sie nie wygotował i ryż nie przypalił dolewać co jakis czas wody aż ryz napęczniej na koniec posypujemy natką pietruszki pychotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siekasz 4 jaja na twardo
ze 3 cebule siekasz i podsamazasz, groszek zielony, duzo siekanej pietruszki i duzo przyprawy prowansalskiej ( albo inne ziolka, jak wolisz). No i moieszasz z ryzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a to aaaaaaaaaa
Ugotuj ryz - odstaw ma byc zimny usmarz warzywa ,cebule ,dodaj pieczarek. wymieszaj do wszystko i zrob jajecznice dodaj do tego ,gotuj mieszajac dodaj sos pomidowrowy. potrawa z indii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja czesto jadam ryż ugotowany na bulionie-kostka rosołowa,do tego troszke startej marchewki,posiekana natka z pietruszki. A do tego smaze sobie na patelni warzywa na patelnie albo te normalne,albo z jakims sosem-np.z wloskim. Mi bardzo smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×