Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja z krainy rzeczywistości

czy jest na forum ktoś kto się dobrze zna na npr?

Polecane posty

mam pewien problem. Otóż niedługo chcę się zacząć kochać z chłopakiem i chcemy stosować npr. Możliwe że kupimy jakieś urządzenie, minikomputer jak np Lady Comp czy coś w tym stylu. Niestety pojawiły się problemy z moim cyklem. Ginekolog wykryła mi cystę, na którą przepisała mi duphaston i możliwe że ta cysta się wchłonie. Obserwuję od jakiegoś czasu swoje cykle i mam taki problem, że nie zauważam wyrażnego skoku temperatury, tylko niewielki ale faktycznie w okolicach kiedy powinna wystąpić moja owulacja. Dodam, że mam dość długie cykle. Śluz jest taki jak powinien, szyjka wydaje się ze też, natomiast temperaturę np w tym cyklu miałam jakieś 35.8, 36.3 w fazie względniej, natomiast w okolicy owulacji skoczyła do 36.3 i teraz od kilku dni taka się utrzymuje. Mam w związku z tym kilka pytań. Czy jest możliwe aby to były cykle bezowulacyjne? Jeszcze dodam, że od mniej wiecej tej owulacji mam wrażliwe piersi, sucho w pochwie, czyli wygląda na to że jest to już faza niepłodna. Jeśli jednak jest to cykl bezowulacyjny, to czy możliwe jest że owulacja wystąpi w najmniej spodziewanym momencie, czy już do końca będzie taki cykl? cZy jednak ten skok temperatury się liczy tylko mam poprostu ogólnie niską temperaturę ciała. Dodam, że ten cykl w ogóle był trochę niemiarodajny ponieważ byłam przeziębiona. Czy jest ktoś na forum kto może odpowiedziec na moje pytanie? Tabletek nie chce brać z różnych względów między innymi dlatego że kiedyś brałam na uregulowanie cyklów i źle na nie reagowałam, chciałam korzystać z npr:(

prezeska jest do dupy dosłownie i w przenośni:)