Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pampusia

czopki Viburkol

Polecane posty

czy czopki trzeba stosować przez jakiś czas żeby dały jakiś efekt czy wystarczy jeden w razie dużego pobudzenia u dziecka?

Wystarczy jeden. Naprawdę potrafią "rozłożyć" dziecko. Moja córcia nawet na drugi dzień była śpiąca.Starałam się ich używać w ostateczności.

A mojej właśnie żadko pomagają. Stosuję tylko czasami jak wieczorem bardzo marudzi, ale i tak się budzi w nocy z płaczem. Dodam, że ma dziewięć miesięcy i ząbkuje. Ja słyszałam, że można je stosować nawet tydzień lub dwa bez przerwy, bo to lek homeopatyczny, więc raczej nie zaszkodzi.

u nas też nie pomogły. dawałam 2 razy, raz przed podróżą samochodem (moje dziecko nienawidziło jazdy, płakał całą drogę a mieliśmy 250 km jechać) a drugi raz jak był przeziębiony i chciałam żeby przespał choć troszkę. ani za pierwszym ani za drugim razem nie pomogły wcale :(

Gość polecam na ząbkowanie
paracetamol dla dzieci w czopku i maść dentinox-gel a viburcol można sobie odpuścić. oczywiście ten paracetamol tylko w ostateczności, można podawać góra trzy dni. ALe polecam gdy dziecko jest wyczerpane, a z bólu nie może spać już dłuższy czas.