Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhjnhnhnhn

Opis tandetnej polskiej dziewczyny

Polecane posty

Gość shoot me again
" uzywa podkladu rimmela za 20 zl i tuszu do rzes za 15" ten punk do mnie pasuje, używam tańszych kosmetyków bo puder czy tusz szybko się zużywają a nie stać mnie na np. bourjois.. reszta punktów zdecydowanie odpada.. widzę że nietandetnych dziewczyn jest więcej więc Twoje z palca wyssane statystki się nie sprawdzają ale muszę dodać, że zgadzam się z tym, że wiele (nie większość) dziewczyn tak się nosi ale to głównie dziewczyny ze wsi albo mniejszych miejscowości, przynajmniej z moich obserwacji:)

Gość joanna sikorska
hehhe śmieszne, mnie tez te punkty nie dotyczą.

Gość mała_Marry
Tandeciary jedzą w McDonalds tego jestem pewna :D zgadzam się ,że jest bardzo dużo tandetnych kobiet na ulicach . Nie zgadzam się z punktami o niby skórze, nie noszenie skóry nie jest objawem tandety! ja nie nosze bo jestem przeciwna noszeniu skór naturalnych i futer. Z punktem o kosmetykach tez nie do końca się zgodzę,jeżeli kogoś nie stać na droższy to co ma zrobić? nie jeść przez miesiąc bo nie wypada kupić taniego? Ja kupuje tusz dla alergików i płace za niego niedużo więcej niż 15 zł i nie uważam ,że to tandetne. Nie zawsze to co drogie jest lepsze! Poliestrowe koszulki to zgrooooooza ta dziewczyny w komunikacji miejsckiej latem spocone cuchnące bo ciało nie oddycha i dodatkowo mdłe perfumy użyte w wielkich ilościach.

1.nie mam kurtki z niby skóry... 2.nie mam ani szpilek ani fioletowych butów 3.nie używam podkładu...tusz mam z avonu za 17zł 4.nie chodzę na solarium 5.hmmm...torebkę mam z nadrukiem kotka, a bluzke z wiskozy zazwyczaj 6.nie nakładam plastikowej biżuterii...tylko srebrny łańcuszek ze srebrna podkowa aha i srebrny kolczyk w uchu... 7.w soboty łazę z psem 8.olaboga...jakbym natapirowała to bym już nie wyczesała zadnymi siłami 9.obcisłe tak,ale fałdek nie posiadam 10,nie udaję inteligentnej, gadam jak najęta na wszystkie tematy

Mała,słuchaj z tym Mc to nie masz racji.Jeśli w podróży mam ochotę na białą kawę,to zatrzymuję się przy MC i kupuję.I wcale jakoś ta tandeta tam nie rzuca się w oczy!Widzę również ludzi w porządnych autach,gdzie daleko im do tandety!

Gość Martynkoska_23
oj słabo udało się autorowi zdiagnozować tak zwana dziewczyne tandetną :/ Absolutnie nie zgadzam sie z tym, że o tandetności świadczy noszenie popularnych "skórek"- wszystko zależy od dodatków, sposobu noszenia. Nie rozumiem też punktu dotyczącego kosmetyków rimmela i tuszu za 15zł. Sama mam ulubione kosmetyki w takich granicach cenowych i moim zdaniem o tandetności absolutnie nie świadczy cena zakuionego kosmetyku, mądra kobieta wie jak kupić by było niedrogo ale satysfakcjonująco. Błędem jest również punkt o milczeniu, typowa tandeciara zazwyczaj jest po prostu głupia, głupota wiąże się z tym, że nie ma ona wzgórnolotnych przemyśleń tzn. nie wie, kiedy popełnia faux pax. z moich obserwacji taka dziewczyna plecie co jej ślina na język przyniesie, dużo sie śmieje, ubiera jaskrawo, nosi rzeczy, które są akurat modne i jest ich pełna na targach- nieważne, czy do niej pasują czy nie. Oj dużo by wymieniać, ale myślę, że starczy.

Gość mała_Marry
''Widzę również ludzi w porządnych autach,gdzie daleko im do tandety!''A czy to ,że ktoś ma porządne auto świadczy ,że nie może być tandetny? Znam ludzi mających pieniądze,dobry samochód a mimo to tandeta aż przykro patrzeć, a to jest jeszcze gorsze bo można biednemu to jeszcze wybaczyć ma co ma bo go nie stać ale u ludzi z pełnym portfelem to już całkowicie niewybaczalne. Jak mam ochotę na kawę idę do kawiarni. Chodzenie do McDonalds można tylko wybaczyć dzieciakom w wieku podstawówka-gimnazjum bo do nich jest adresowane to miejsce. A jak widzę matkę prowadzącą tam małe dziecko to najchętniej udusiła bym tą kobietę własnymi rękami-nie ma to jak wpajanie dziecku zdrowych zasad żywieniowych. Później chodzą grubasy co się spasły na tym syfie.

Gość dostaniecie
skorka-NAJWIEKSZA TANDETA po tym mozna poznac polke w kazdym kraju

mała,to widać,że Ty się chyba z domu nie ruszasz!Wyobraz sobie,że ja też chadzam do kawiarni,nawet z rodziną takową prowadzę!Ale nieważne.Tylko powiedz mi łaskawie,gdzie kupię kawę jak jestem w podróży.Nie zjadę do kawiarni,bo nie ma takiej możliwośći,aby oprócz MC i zajazdów coś przy trasie istniało.Bo zapewne termos też dla Ciebie jest tandetą.:)

Gość mała_Marry
anette_5 mylisz się ,nie widzę w termosie nic tandetnego hehe :D wole termos niż McDonalds :)

Gość Eliza.
Sami jestescie tandetni ;]

Gość mystery_cat
skóra nie jest tandetna, dla niektórych to przejaw mody, dla innych ukochana część garderoby. :D ja moją kocham. Polki NIE SĄ tandetne. dbają o siebie, chcą się podobać i być trendy. :D każdy ma prawo ubierać się tak, jak chce, używać kosmetyków, jakich chce i prażyć się na solarce, jeśli mu to odpowiada. może autor/ka tematu jest zazdrosna? ;P nie wiem jak wy, ja w każdej kobiecie dostrzegam coś ciekawego i pięknego. niezależnie od tego, czy ubiera się na bazarze, czy w L&L.

Gość ewelinka to moze
taka kurtka to szczyt wiochy ale skoro sama ja nosisz.....co mozesz innego napisac

Gość me rio en tu cara
troche pusta jest zalozycielka tematu...ja troszke inaczej postrzegam tandeciarstwo, moim zdaniem we wszystkim trzeba zachowac umiar, jesli chodzi o solarium to korzystalam z niego wiele razy, ale tylko zeby nadac skorze zdrowszy kolor bo jesienia i zima troszke blada jestem. tispow nie nosze, nie lubie tez rzeczy krepujacych ruchy..Uwazam za niestosowne ocenianie kogos wg grubosci portfela, nie kazdego stac na kosmetyki z wyzszej polki lub nie dla kazdego to priorytet. Ja sama uzywalam np z chanel i japa mi sie swiecila jak psu jajca ani nic nie kryl teraz uzywam vichy i jestem zadowolona. Kurtka niby ze skory bez skory to dla mnie obciach tylko wtedy kiedy bardzo rzuca sie w oczy i jest po prostu tandetna. Dla mnie typ polskiej wiesniary to bialy kozak, przewaga rozu, dzieciece motywy, zreszta dla mnie typ polskiej wiesniary to ta cala candy girl czy jak tam lub doda za czasow poczatkow. sama nosze skape ciuszki ale wszystko musi byc wywazone bo jest roznica miedzy sexi a kurewsko niektore dziewuchy to myla bo mysla ze kurewsko znaczy sexi...zreszta co wiecej da moja wypowiedz... polscy faceci to dopiero pozostawiaja duzo do zyczenia, naszczescie nie musze ich widywac..

Gość me rio en tu cara
chcialam dodac ze skora to jedna z najmodniejszych czesci stroju tego sezonu, rockowego...po prostu trzeba wybrac cos dla siebie i cos co nie musi byc drogie a wyglada drogo, jednym slowem trzeba miec dobry gust

Gość me rio en tu cara
waleria jakas debilka ustalila kryterium a ty sie w niego wpasowujesz...a i uwielbiam spedzac wieczory sobotnie w barach jak to robi wiekszosc populacji, w dzien moge robic cos ciekawszego a wieczorem moge sobie wyjsc

Gość Aganet
DO mnie pasuje aż 8 punktów;) Dodam że do tego uwielbiam rozne udziwnienia doczepiam sobie na codzien pasma clip on i lubię szokować... Mam kochanego chlopaka i czuje sie okej,ogladaja sie za mną faceci,a to ze komuś się to nie podoba to dobra rada prosze spojrzec na siebie ;) Lepiej już używać tańsze kosmetyki niz w ogole nie używac niczego i nie dbac o siebie.

Gość me rio en tu cara
no wlasnie nosze przedluzane klaki, ale sa tak dopasowane i ukryte ze wygladaja jak moje i co na calym swiecie to stosuja co poniektorzy...

Gość Lady Jack
wszyscy jadą w tej chwili po "tandetnych dziewczynach" a prawda jest taka że te właśnie dziewczyny dziewczyny mają znacznie większe powodzenie u mężczyzn. No sorry, w tej chwili faceci jadą po tych dziewczynach a jak przychodzi co do czego to właśnie za nimi sie oglądają. Dla przykładu ... w lo w mojej klasie (mam 16 lat) jest 28 dziewcząt. Z czego 26 z nich pasuje do wymienionych wyżej punktów ... i każda z nich ma chłopaka ... ja nie pasuje do żadnego a jednak nie mam chłopaka ... wnioski? Pozdrawiam

Gość nie każdego stać na kupowanie
drogich kosmetyków czy ciuchów :O