Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Giganna

Padła mi pralka - naprawiać czy kupić nową?

Polecane posty

Dzisiaj zepsuła mi się pralka (Amica), a dokładniej programator! Kupiłam ją 4 lata temu! Koszt naprawy jest zbliżony do ceny nowej pralki...zastanawiam się czy warto ją remontować. Czy wam też tak szybko siadały pralki? Czy po prostu mam pecha?

Gość wihirpool dała rade tylko 5 la
t potem jej padł silnik...(tak podejrzewam bo programtor dzialał ale beben sie nie krecił)...poza tym zaczynała skubana rdzewiec wiec zainwestowałam w nową SAMSUNG'a cichutko chodzi dopiera lepiej ciuchy niz ten nieszczesny whirpool (od ktorego defacto tansza była) nie zardzewieje i nie osadzi sie kamieniem (i chce w to wierzyc) i w ogole jest tak prosta w obsludze ze kazdy moze zrobic pranie i nie ma zadnych wymowek.

Gość wihirpool dała rade tylko 5 la
i jeszcze jedno jak juz raz siadł programator to juz sie bedzie zawsze psuł wiec kup nową innej firmy...

Gość gość
albo kupić używany programator

Gość gość
Wszystkie urządzenia agd i rtv są planowo postarzane już w procesie produkcji żeby były na tyle nietrwałe by kupować wciąż nowe. Kiedyś sprzętów nie postarzano dlatego to co stare nadal działa. W nowych sprzętach montuje się chipy psujące urządzenie po określonym czasie max to 5 lat, a najczęsciej zaraz po upływie terminu gwarancji. Defekty celowo są takie ze koszt naprawy jest niemal równy cenie kupna nowego sprzętu. Nie masz żadnego pecha, a raczej my wszyscy go mamy. Tak się teraz produkuje sprzęt i trzeba się z tym liczyć.

nie no bez przesady ... 4 lata ? 3 lata ? to jak oni robią te pralki ? moja mama ma ponad 20 letnią pralkę z candy / wiecie co po 20 latach poszło ? grzałka i coś tam jeszcze . brakującą część tata zamówił na serwisie North.pl i pralka nadal działa jak nowa . ;) Moze macie kogoś w rodzinie , kto zajmuje się jakąś naprawą ?kupując taką cześć zamienną zaoszczędzacie pieniądze . ale czekaj .... a miałaś gwarancje na ta pralke ile lat ? bo ja np na swoją mam 5 .

Gość Bayorko
pytanie skąd wiesz jaki jest koszt? sprawdzona firma ci wyceniała? Niestety naciągaczy nie brakuje sama sie o tym przekonałam. długo mi zajęło zanim znalazłam uczciwą firmę http://eldanserwis.pl/ i teraz tylko z niej korzystam. dodatkowo jak coś się dzieje dojeżdżają do mnie, do Gniewkowa

Gość gość
Ja jeszcze spróbowałabym ją naprawić. Tutaj mogę polecić Ci serwis www.technikan.pl Są w ponad 40 miastach w Polsce i dają gwarancję na naprawę.

Gość matte

Z Warszawy z kolei dobra firma od  naprawy pralek to PAROLVIP naprawapralekursynow.pl  Solidnie, szybko pan naprawił pralkę, nie wziął przy tym wcale dużej sumy za naprawę, także jestem zadowolony z usługi.

Gość Piotrus

ale panowie i panie oczywiście że trzeba dbać o środowisko polecam sprawdzone serwisy AGD 

Ja np. mieszkam w Wrocławiu i do mnie przyjeżdzają Panowie z firmy https://domex-serwis.pl/

ale panowie i panie oczywiście że trzeba dbać o środowisko polecam sprawdzone serwisy AGD 

Ja np. mieszkam w Wrocławiu i do mnie przyjeżdzają Panowie z firmy https://domex-serwis.pl/