Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia klamcia

Jak ubrac 2 tyg. niemowle na spacer?

Polecane posty

Gość mamcia klamcia

Dzis jest ładna słoneczna pogoda tem. wynosi 15 stopni.Jak ubrac dziecko na spacer i na ile mozna wyjsc?

Dziecko należy ubierać na "cebulkę". Kaftanik, bluzeczka i ew. coś na wierzch...kocyk;) Gdy zrobi się jeszcze cieplej będziesz mogła jedną część ubrania zdjąć...Nie zapomnij o czapeczce...i pamiętaj dziecko musi mieć o jedno warstwę ubrań więcej niż dorosły...

Gość mamcia klamcia
Pytam sie bo to moje 1 dziecko i zabardzo niewiem jak ubrac?Tak zeby mala niezmarzla ani zeby niebylo jej za goraco.I na jak dlugo mozna z dzieckiem pojsc?

żeby nie było, ja Cię rozumiem, ale już widziałam kilka takich wątków, gdzie wściekłe pomarańcze najeżdżały na mamy co się pytały o takie rzeczy :)

Gość alllalalala
tak tak a niby czemu dziecko musi miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...jakies sredniowiecze to tak jak kobieta w ciazy musi jesc za dwoch :D lol

hmm... na mój gust dlatego, że siedzi w wózku i się nie rusza za bardzo, a dorosły spaceruje, więc się rozgrzewa. Ale to może jakieś średniowieczne myślenie ;)

ja jeszcze nie mam dziecka ale mysle ze bym zalozyla body z dlugim rekawkiem, na to jakis cieply pajacyk z polarku, czapeczka, i dziecko bym zapakowala do spiworka lub pod cieply kocyk a na spacer to jakies 30-60 minut

Ja bym ubrała śpioszka, spodnie, bluzę lekką i kurteczkę, czapkę i skarpetki. Zależy też jaki masz wózek. Ja miałam głęboką gondole ale są też takie gdzie dzieciaczek bardziej wystaje. Weź na pewno kocyk, jak maluszkowi będzie ciepło to coś ściągniesz a jak zimno to przykryjesz. Albo ubrałabym samego śpiocha i kombinezon. No wszystko zależy od tego co masz do ubrania Kurcze już zapomniałam jak to mieć 2tyg malucha:)

Gość mamcia klamcia
Mam pelno rzeczy dla dziecka.I wtym problem.Mam dyresiki.Kombinezon podcieplany.Ocieplany komplecik( spodnie + bluzka), kurteczke podszytą plarkiem.Z glupialam juz jak mala ubrac??

Kurcze no wiesz 2tyg to leży i nic nie robi dziecko, w dodatku w gondoli, jak przyświeci słońce to gorąco mu będzie, a z drugiej strony ma dopiero 2 tyg. Hmm.. Moja np miała 2msc jak byliśmy na spacerze w parku i było słoneczko ale też chyba coś koło 15st. W wózku leżała w samym cienkim śpiochu i takich polarowych ogrodniczkach przykryta kocykiem, jak ją wyciągnęliśmy to ubraliśmy czapkę i okryliśmy kocykiem, tak oglądała park http://images31.fotosik.pl/381/21f0e632c88f993e.jpg Może tak plus kurteczka

ja ubralabym body, rajstopki, jakas welurkowa bluzeczke plus ten ocieplany komplecik o ktorym mowisz. plus skarpetki, lekki kocyk (zawsze mozna dziecko odkryc) i cienka czapeczke na uszka. pomysl tez jak sama sie ubierzesz? jesli jest 15 stopni ciepla i slonce, to pewnie nalozysz sama bluzke i nie bedziesz juz brala kurtki. pomysl, ze dziecku wystarczy jedna warstwa wiecej niz tobie, tzn. kocyk zazwyczaj jest ta dodatkowa warstwa.

mialam na mysli pierwszy spacer jesli juz dziecko wychodzilo na spacery to ub ierz lzej, tzn. bez rajstopek i tej bluzy welurowej.

To, że malutkie dziecko musi mieć jedną warstwę odzieży więcej niż dorosły, to nie średniowiecze, a fakt potwierdzany przez pediatrów. Dziwi się kto nie ma dzieci...A wogóle osoby, które ich nie mają nie powinny wypowiadać się w tym topiku...