Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

jakie dania na Wielkanoc?

Polecane posty

Gość rewrewrere
Na Wielkanoc koniecznie musi być żurek na białej kiełbasce :D.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie żurek na kiełbasce
Tylko żurek z kiełbaską i jajkiem na twardo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie będą jajka z różnymi farszami , pieczony schab (może w cieście), gołąbki , paszteciki mięsne , sos tatarski , wędliny , sałatka jarzynowa, żurek, sałatka z tuńczykiem , babka , mazurek i sernik na zimno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A u mnie w tym roku będą jaja faszerowane pieczarkami, różnego rodzaju pieczone mięsiwo(schab,szynka itd) ,biała kiełbasa gotowana i z wody, schab w galarecie,kieszonki schabowe z sosem chrzanowym, zimne nóżki, kurczak,szaszłyki,kaczka pieczona,sałatka.A na słodko sernik,przekładaniec i babka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do paszteciki mięsne
a co to sa te paszteciki miesne?- mozesz podac przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak wy
jak wy pieczecie schab aby nie był suchy? bo schab po upieczeniu wychodzi mi bardzo suchy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schab
piekę w rękawie ,jest mniej suchy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wielkanocne rogaliki z jajkiem polecam!! Składniki: Ciasto: 120 g margaryny 500 g mąki 1 Drożdże instant Dr. Oetkera 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ok. 250 ml mleka o temp. pokojowej 3 żółtka 1 jajko do posmarowania rogalików Nadzienie: 10 jajek ugotowanych na twardo Sposób przygotowania: Margarynę stopić i wystudzić. Do mąki wsypać drożdże, dodać sól, gałkę muszkatołową, mleko wymieszane z 3 żółtkami. Wyrobić gładkie ciasto, następnie dodawać stopniowo margarynę ciągle wyrabiając. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy podwoi swoją objętość, podzielić na 10 równych części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na koło o średnicy 12 cm, ułożyć wystudzone jajko, ciasto zwinąć w rogalik. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki, każdy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać gruboziarnistą solą. Rogaliki pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ½ godziny, gdy wyrosną wstawić do piekarnika i piec około 15 minut. Piekarnik gazowy: temp. 190º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 190º C (powinien być podgrzany) Rogaliki podawać z ketchupem lub innym sosami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ida święta idą
mazurek może taki na kruchym cieście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooooooowneeed
oo dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hoppppppppppppppp
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×