Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona2424

Mieszkam w bloku. Moge kota puszczac na balkon czy moze dojsc do tragedii?

Polecane posty

Gość Ona2424

Mam polrocznego kota. Mieszkam na drugim pietrze w bloku. Zbliza sie wiosna i czesto balkon sie otwiera. Dzisiaj zauwazylam ze kot upatrzyl sobie ptaka jakiegos na dworzu ktorego dojrzal z balkonu. Myslicie ze moze skoczyc za ptakiem z balkonu? Czy jak wie ze to jest wysoko to nie skoczy? Nie wiem co robic, poradzcie!!

Gość anka12345
moze, mam kota i juz ze cztery razy skoczyl

Gość Ups...........................
Może skoczyć za ptakiem i spaść, mój kiedyś spadł też z drugiego piętra nic mu się nie stało ale szok przeżył.

mój skakał nagminni w celach randkowych nie spożywczych, nic mu się nigdy nie stało - ale gdyby spotkał na dole jakiegoś pieseczka ... Główny problem polega na tym że możesz nie zauważyć że on wyskoczy, później gdzieś polezie i go nie znajdziesz

Niestety może skoczyć, spaść, wszystko może się zdarzyć. Co więcej, jak spadnie, nie będzie miał całkowicie orientacji, gdzie jest i jak od razu go nie znajdziesz, stracisz kota. Ja rozwiązałam sprawę w taki sposób, że zabezpieczyłam balkon siatką i drewnianą kratką - to zminimalizowało upadki.

Gość Ona2424
Xsada mozesz powiedziec jaka to siatka dac przyklad jak to wyglada?

Gość eehhhh
moj skoczyl z 3 pietra i nic sie naszczesnie nie stalo

Siatkę kupiłam w jakiejś Castoramie czy czymś takim. Ma małe oczka, jest zielona i giętka. Zabezpieczyłam w ten sposób balustradę. Co więcej, kupiłam taki drewniany płotek, nie wiem jak to określić, przymocowałam go do poręczy przy pomocy druty i pomiędzy tym płotkiem też dałam siatkę. Oczywiście moje koty kombinowały pomimo tego i zdarzyło się, ze wypadły, ale generalnie zadało to egzamin. tak czy tak nieustanny monitoring kota na balkonie jest wysoce wskazany. Bo ja mówię - jak wypadnie, szansę ma tylko, jak go szybko znajdziesz. Pocieszę cię - jak będzie miał ze 2 lata przestanie tak szaleć, tudzież jak go wykastrujesz.

Kot przeżyje upadek, nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że jak go coś spłoszy i odejdzie, nie znajdzie już drogi pod ten balkon z powrotem, ew schowa się ze strachu tak, że go nie znajdziesz.

Gość tong-po
ja zamówilem moskitiere rozsuwaną. poprosilem aby to troche wzmocnili bo chodzi o kota. koszt 300 zł /3 lata temu/. pasuje do plastikowych okien, nie trzeba nic nawiercać itp. poszukaj w firmach od zaluzji, okien, zabezpieczeń itp.