Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypada colem

mysle nad intercyza, kto podpisal?

Polecane posty

Gość wypada colem

w lipcu biore slub i zastanawiam sie czy podpisac intercyze przedslubna z przyszlym mezem? czy ktos z was to zrobiul?

Gość wypada colem
nikt nie ma intercycy?

Gość wypada colem
up up :(

Gość wypada colem
czy ktos podpisal intercyze??? jak to jest

Gość oszolomom religijnym
nad czym sie zastanawiasz ? no chyba ze nie wiesz czy z nim chcesz brac slub czy z jego pieniedzmi :D

Gość wypada colem
on nie ma pieniedzy o to chodzi a za to ma dzicko z poprzedniego zwaizku, nie chce w przyszlosci zeby z naszej wspolnoty majtkowej dlug alimentacyjny spacali:( czy intercyza w calosci mnie od tego uchroni, jak to jest?

Gość wypada colem
sweetheart25 wklejaj te linki gdzie indziej dobra i tak tam nie wejde :O

Gość annanika
oczywiście, że podpisuj. brak intercyzy to jest po prostu brak rozsądku. tyle.

super wybor moje gratulacje wychodzisz za jakiegos dziecioroba ktory w dodatku kombinuje jak unikac placenia alimentow :D przyszlosc godna pozazdroszczenia :D

Gość wypada colem
nie unika placenia na dzieci, placi reularnie (skad ty rzes to wzial ze nie placi?). ja poprostu nie wiem jaka bedzie przyszlosc, moze za 10lat on sie zmieni i nie bedzie placil, roznie ludziom odbija a wtedy z naszego wspolnego majatku beda ciagnac a jak chyba bedzie intercyza to tylko jego beda scigac. taka sytuacja tzn intercyza jest chyba najlepszym wyjciem dla kobiet ktore biora slub z dzieciatymi rozwodnikami

Gość wypada colem
jeszcze jedno, twoi rodzice to tez dziecioroby wdlg ciebie, bo cie zrobili? bo czy to wstyd miec dziecko, ze tak pogardliwie go nazywasz? wstyd by bylo zrobic i nie placic na nie, skoro nie ma juz mozliwosci uczestniczyc w jego zyciu codziennym

no wlasnie tak zrozumialem ze ta intercyza jest zwiazana z nieplaceniem skoro placi a ty mu ufasz to nie widze problemu i koniecznosci intercyzy.

Gość wypada colem
oszołomie nikogo do konca nie mozna byc pewnym! a na nieswoje dziecko nie bede sie dokladac!

Gość xennnaaaa
Intercyza w dziesiejszych czasach jest bardzo wazna. Podpisuj!

Gość przyszla prawniczka ///////
po pierwsze czy masz duzy majatek? w razie czego to co masz teraz przed slubem zawsze bedzie twoje, nawet jak podpiszesz intercyzę to zarobki są majatkiem wspolnym wiec i ztego mozna sciagac

Gość wypada colem
xena, no wiem, ale czy to mnie w100proc "uchroni" przed jego dzieckiem? czy sad np w sprawie o podniesienie alimentow nie bedzie wtedy chcial rozniez moich zarobkow bo bedziemy miec intercyze i wtedy wara sadowi bedzie do mnie? jak to jest

Gość wypada colem
przyszla prawniczka, no ale jak bedzie intercyza to jaki to bedzie majatek wspolny? wtedy ja na siebie zarabiam a maz na siebie i na swoje dziecko tak? jak jest intercyza to jak dwoje obcyh ludzi bedziemy chyba. a majatku nie mam duzego, glownie z ta intercyza chodzi mi o te alimenty, zeby sie mnie nikt w przyszlosci nie czepial

nieprawda to co masz przed slubem to twoje to co po wspolne.

Gość wypada colem
oszolomie widze ze jestes bardziej ziloiny w temacie niz ja niestety! jak jest intercyza to nic po slubie nie jest wspolne- łapiesz? :O

Gość przyszla prawniczka ///////
wynagrodzenie za pracę jest majatkiem wspolnym to co mialas przed slubem jest twoje to czego sie dorabiacie po slubie jest wspolne chybva ze jest rozdzielnosc majatkowa, oprocz takich przypadkow jak darowizny, spadki, prawa autorskie a dlaczego boisz sie ze kiedys dojdzie do takiej sytuacji ze bedziesz musiala łozyc na jego dzieci?

Gość najlepiej to chyba do adwokata
sie udac po porade a nie na forum

Gość wypada colem
prawniczko ro rozdzilnosc majatkowa to jeszcze cos innego niz intercyza? ja mysalalam ze przez intercyze wlasnie mamy taka rozdzielnosc? wyjasnisz mi jak to jest... bo njuz teraz to sei sama zakręciłąm a czemu mysle ze moze w przyszlosci nie placic? to proste- nikomu sie do konca nie ufa prawda? za 10 lat mzoe zglopiec do resty i nie chciec placic

jak jest intercyza to nic po slubie nie jest wspolne- łapiesz? - ja tak ale ty chyba nie. sa chyba 4 rodzaje intercyzy poczytaj w prawie rodzinnym bo mylisz intercyze z rodzielnoscia majatkowa z intercyza ogolnie. po slubie tez mozesz spisac intercyze skoro mowisz o tej rpzed slubem to domniemuje ze chodzi ci o intercyze majaca na celu zachowanie majatku posiadanego przed slubem. poza tym po co pytasz na forum skoro intercyza o ile dobrze pamietam wymaga szczegolnej formy pod rygorem niewaznosci i jesli nie spiszesz jej u notariusza to mozesz wyrzucic do kosza a jesli u notariusza to powie ci wszystko na ten temat. wymadrzasz sie a za przeproszeniem gowno wiesz :D

Gość wypada colem
prawniczko to po co ta iontercyza skoro po slubie czego sie dorobimy jest wspolne? to intercyza dziala tylko na "rzeczy" z przeszlosci? nie rozumiem

Gość wypada colem
oszołomie to stwierdzenie "wymadrzasz sie a za przeproszeniem gowno wiesz swietnie pasuje do ciebie:) chyba przewidziales ze moge ci tak napisac i mnie uprzedziles? :O nie wypowiadaj sie juz tu bo chce poznac zdania osob orientujacych sie w temacie

ostatni raz sie juz tu wpisuje i powtorze jeszcze raz intercyza to niekoniecznie intercyza z rozdzielnoscia majatkowa.tobie chodzi o rozdzielnosc majatkowa. rozdzielnosci majatkowe tez sa rozne.nikt ci tu tego nie napisze idz do notariusza bo na tym forum raczej takowego nie spotkasz a konsekwencje durnoty przeczytanej na forum moga byc bolesne.

Gość ja polecam troche drastyczna
Mysle ze dobrze robisz bo jesli wezmiesz przyszlego meza do wspolnoty majatkowej to jego dziecko z poprzedniego zwiazku bedzie dziedziczyc tak jak dzieci z waszego zwiazku taka sama czesc (tyle samo) majatku. Wiec decyzja jak najbardziej sluszna. Aha, i w przypadku gdyby Twoj maz nie placil alimentow a bylby wlaczony w Twoj majatek to TY!!! bedziesz musiala za niego placic. Ehhhhh....... nie zazdroszcze

Gość ioioioiioioioio
idz do notariusza i sie wypytaj,, mozesz juz teraz podpisac rozdzielnosc albo po slubie wtedy twoje zarobki bedą tylko twoim majatkiem są rozne rodzaje rozdzielnosci i notariusz ci to wszystko przedstawi a co narzeczony na tkim pomysl?

Gość wypada colem
a majac intercyze nie bedzie wspolnoty majatkowe tylko bedzie rozdzielnosc majatkowa tak?

Gość ioioioiioioioio
dzieci bedą dziedziczy po ojcu z jego majatku, gorzej jak po slubie zaczną sie dorabiac wspolnie budowac to jego dziecko dostanie czesc, jak wiekszosc jest twoja to sie nie obawiaj, nikt ci tego nei zabierze jak masz takie wątpliowosc to lepiej zrob rozdzielnosc, ciekawe tylko jak przyjmie to twoj narzeczony http://pl.wikipedia.org/wiki/Umowa_maj%C4%85tkowa_ma%C5%82%C5%BCe%C5%84ska