Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bambi24

Jak długo to poważnie?

Polecane posty

Kochani, jak długi staż, według Was, powinna mieć para, żeby można było mówić o poważnym związku. Wiem, to głupie pytanie, bo to kwestia bardzo indywidualna. Jestem z Moim Kochaniem od 6 miesięcy, dla mnie to już coś i traktuje sprawę dość poważnie, a jak to wygląda dla osób \"z zewnątrz\"?

Gość powyzej roku

No w sumie racja- powyżej roku. Jednak ja tak bardzo chciałabym, żeby On myślał o mnie "na poważnie"...No, ale 6 miesięcy to niemało, co?:-)

Gość jam nie zalosna
wszystko zalezy od dojrzalosci osobnikow

witam :) Ja jestem z moją dziewczyną 5 miesięcy i uważam że to jest poważny związek ... myśle że jeśli ktoś podchodzi do tematu bardzo poważnie i dojrzale to od samego poczatku związek jest POWAŻNY :)) oczywiście jesli jest sie z kimś z MIŁOŚCI :)) a nie na pokaz

Gość My jesteśmy
już 6 lat, nawet nie zauważyliśmy kiedy to zleciało...

Gość na 14-latkow 6 miesiecy to
niemalo, na ludzi powyzej 20 - malo, chyba, ze to takie osoby, ktore sie wiaza z kim popadnie i co chwila sa z kim innym, czyli ludzie totalnie niedojrzali. Ja znam wiele osob ktore w ogole nie byly w zwiazkach trwajacych mniej niz poltora roku, dwa lata i to od poczatku, i ludzie ci te zwiazki od 1 dnia traktowali powaznie. Skoro jestes z nim pol roku i traktujesz go powaznie, to OK. Po co Ci ramy czasowe?

Gość My jesteśmy
(za szybko kliknęłam ;)) Jeśli chodzi o to jak długi stażem jest poważny związek to odpowiem, że "zależy". Ogólnie myślę, że o związku trwającym ponad rok można powiedzieć 'poważny'. Ale niektóre pary nawet po kilku latach mogą nie być "poważną" parą. Myślę, że inaczej wygląda związek gdy partnerzy już np. mieszkają razem, spędzają razem wakacje itp. można powiedzieć "żyją" ze sobą, a inaczej gdy każdy mieszka u siebie i tak naprawdę jeszcze nie do końca wiedza jakby to naprawdę wyglądało takie bycie z kimś nierzadko 24/h w zdrowiu i w chorobie ;) w makijażu lub w wałkach, z zasmarkanym nosem i gorączkowymi majakami :P podziałem obowiązków i tak dalej i tak dalej... Także hm... ciężko to stwierdzić :D

Wiesz, można być ze sobą kilka lat i nie być na poważnie. Z drugiej strony są pary, które zaręczyły się szybciej niż po roku. Nie ma reguły.

zgadzam się z Wami, po prostu byłam ciekawa opinii na ten temat. Ja traktuje go bardzo poważnie i mam wrażenie, że on mnie też. A raczej nadzieję mam;-) No bo chyba się Go nie pytać, co? A wiekiem jesteśmy dojrzali, już dawno skończyliśmy "naście" lat.