Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa

dziwny sluz

Polecane posty

Gość pytajacaaaa

dziewczyna mam pytanie dzs jest moj 20 dc od kilku dni mam dziwny sluz taki doslownie jak budyn i troche ciagnacy zawsze przed @ mialam normalny bialy lepki nie ciagnacy nie wiem co jest grane moge sadzic ze owulacja byla w 15dc (testy owulacyjne ,sluz plodny , skok temperatury nastepnego dnia ,bol owulacyjny) czy ktoras z was maila taki sluz jest go duzo !!!

1. Możesz sądzić że owu była 15 dc ale tak być nie musi. Mogła sie przesunąć i jest np teraz.2. Niekiedy przed miesiączką (na 1-2 dni przed) dochodzi do gwałtownego wzrostu poziomu estradiolu, co może właśnie owocować pojawieniem się śluzu o cechach płodnych. U niektórych kobiet dzieje się tak co cykl, u niektórych co jakiś czas a są takie, które kiedyś muszą przejść ten "pierwszy raz" :)Każdy cykl jest inny, więc porównywanie na zasadzie "nigdy tak nie miałam" nie ma tutaj racji bytu.Teraz tak masz ;)

Gość pytajacaaaa
tylko ze on nie mial cech plodnych byl taki kremowo -zolty jak budyn jedyne to ze byl lekko ciagnacy ale nie az tak jak plodny

Cechą płodną jest choćby jedna z: przejrzysty, wodnisty, rozciągliwy, śliski, mokry.Czyli jeśli wystąpiła 1 z cech - śluz uznajemy za wysoce płodny.

To NIE znaczy, że był to śluz najlepszej jakości ( o którym Ty mślisz).Jest wiele rodzajów śluzu płodnego, o czym świadczą cechy wymienione w poście wyżej.

i zasze masz śluz ciągnacy przed okresem ? to tak jazbys była wtedy płodna,,,,śluz powimien byc na kilka dni przed @ własnie nie ciagnący, grudkowaty, nieprzeźroczysty

hm wiec wydaje sie ze owulacja była w 14dc +/- 1 dzien.....chyba ze akurat coś sie wydarzyło w twoim organiźnie i sie fucktycznie przesuneła...a temp. mierzyłaś ?

Gość upppppppppppppppp
no wie nigdy nie mialam takiego zawsze mialam bialy grudkowaty nie ciagnacy dlatego mnie zdiwil ten w tym cyklu

Gość upppppppppppppppp
ta pisalam :) skok byl 16dc szyt sluzu plodnego w 14-15dc test owulacyjny pozytywny 13-14dc