Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

świeczka zapachowa

do wakacji -10 kg

Polecane posty

hej wszystkim ;) przez ostatni tydzień byłam na diecie 10dniowej, dzisiaj ją przerwałam i po 7 dniach mam na wadze -4 kg. obecnie ważę 73 kg przy wzroście 180. moim marzeniem jest 63 kg na wakacje. dzisiaj przeszłam na dietę 1000 kalorii i mam nadzieję, że do końca maja zejdę na niej do 67 kg, a do wakacji właśnie do 63. szukam dziewczyn, które mają za cel zgrabne ciało na wakacje :) przyłączy się któraś? w grupie raźniej :) aa, no i dzisiaj zjadłam na śniadanie pół bułki z serem żółtym i 2 ogórki kiszone, na 2 śniadanie mam kefir truskawkowy, na obiad szpinak, a na kolację serek wiejski. do wakacji będę szczupła ;)

Ja też mam za cel schudnąć 10 kg. Piszę na forum "schudnac ok 10 kg, kto ze mna? jakies doswiadczenia? (ost.) " dietkę zaczęłam dzisiaj , mogę do ciebie zaglądać i dzielić się moimi osiągnięciami, mam nadzieję że takie będą :)

Gość ___pomarańczowacytryna___
Hej Świeczuszko! Ja się chętnie przyłącze:) Ważę 69 kg przy wzroście 166 cm, mój cel to 58 - obliczona idealna waga, ale z 59 też bardzo bym się cieszyła :) Mam 21 lat. W sumie moje próby odchudzania trwają już półtora miesiąca, ale ze sporymi wpadkami obżarstwa, w sumie schudłam może jakieś 2 kg. Od tygodnia jestem na diecie 1000 kal,staram się nie łączyć składników i przede wszystkim wykluczyć pieczywo, słodycze i maksymalnie ograniczyć tłuszcze. Trochę zniechęcające jest, że poprzednim razem schudłam na 1000 kal tylko 1 kg przez 2 tygodnie. Ale trzeba być wytrwałym. Generalnie, przeszłam przez wiele diet, więc chętnie służę radą :) Trzymam za nas kciuki!

___pomarańczowacytryna___ - ja też kiedyś stosowałam dietę 1000kcal. i powiem szczerze że byłam zadowolona , bo gdy zaczęłam jeszcze ćwiczyć ( nie dużo, ale zawsze coś) to chudłam nawet 1 - 1,5 kg. tygodniowo , jednak gupota nie zna granic i znowu przytyłam Kilka lat temu startowałam z 66 kg. i schudłam do 54 kg. póżniej przytyłam do 58 kg. ale latem rok temu znowu wazyłam 55 kg.a teraz zobacz nie pilnowałam sie przytyłam 10 kg. Obecnie 64kg. Baaaaardzo źle się z tym czuję i muszę schudnąć.

Katarina32 jak udało Ci się schudnąć aż 12 kg? Efekt jojo prześladuje również mnie :) To chyba dlatego że należę do osób które kochają dobre jedzonko, poza tym strasznie lubię gotować! Ja maksymalnie chudłam tak po 5 kg, ale to np przy Kopenhaskiej lub Kapuściance. Teraz postanowiłam się odchudzać racjonalnie, koniec z dietami cud, ludzie z tendencją do tycia, smutna prawda, ale muszą całe życie uważać na to co jedzą i wyrobić sobie odpowiednie nawyki żywieniowe. Pozdrawiam!

No właśnie sama zadaje sobie takie pytanie :) Tak było rodzina jadła obiad a ja do pokoju muzyka i cwiczyłam, a jak już się wywietrzyło w kuchni to szłam i robiłam sobie swoje jedzenie. Dużo warzyw, warzyw i jeszcze raz warzyw, sztuka mięsa na obiad lub ryba czy jajko i warzywa, jogurt naturalny codziennie i w ciągu dnia 3 kromki chleba razowego i znowu warzywa , sałatki z warzyw, surówki. Chleb pamietam dzieliłam na kawałeczki w pracy na talerzu było jak u małego dziecka podzielona kanapka na 6 części do tego ogórek konserwowy , pomidor, cebula itd. Ogólnie nie przekraczałam 1000kcal.

Ale to było jakieś 5 - 6 lat temu, obecnie mam 32 lata i dietkę jest stosować trudniej, chociaż rok temu wychodziłam zamąż i ważyłam 55 kg. a teraz się tak rozlazłam, fakt że przed ślubem wazyłam średnio 58 kg. tylkoże stres robi swoje i te 3 kg. to zgubiłam nawet nie wiem kiedy. A teraz o zgrozo prawie 10 kg. więcej

W jakim czasie Ci się to udało? Też tak chcę :):):) Co do tycia po ślubie to podobno norma, jeden z momentów krytycznych dla Twojej wagi, ale nie martw się kolejny powinien nastąpić dopiero za 20 lat ( statystycznie). Aha, zapomniałam o dzieciach :) Nadal nie powiedziałaś ile masz wzrostu. Czy teraz też przechodzisz na 1000 kal?

aha 160, chyba ta dieta padła mi na wzrok :)

czesc, ja tez sie chetnie przylacze ;] dzis sie wazylam i jestem w szoku, no moze nie w szoku ale jest mi strasznie glupio;/ nie mam jakiegos stopnia otylosci(NARAZIE) ale ostatio zaczynam stopniowo TYĆ!!! waze 65kg przy 1,65 m jak na moj wzrost to DUŻO!!! zaczynam tak praktycznie od dzis, juz nic nie jem i wieczorem zrobie 50 brzuszkow ;]

oo fajnie, że tyle osób się odezwało :) ja się odchudzam od dawna, teraz mam 17 lat a pierwsze próby odchudzania sięgają chyba czasów 4 klasy podstawówki. zawsze byłam najwyższa, przez to ważyłam parę kg więcej niż moje koleżanki. odchudzałam się, chociaż w sumie nie miałam z czego. a teraz mam :o wiem, że nie wyglądam tragicznie, szczerze mówiąc nawet nie najgorzej się czuję z wagą 73 kg przy moim wzroście 180 cm. ale wiem, że jeśli schudnę jeszcze 10 kg to będę po prostu dużo bardziej z siebie zadowolona :) a przy 69 to już w ogóle się super czuję. dzisiaj zjadłam ok 1200 kalorii, trochę ponad limit, ale się nie zrażam. chyba 1000 kcal to trochę mało dla mnie i przeskoczę jednak do tych 1200. ćwiczyć mi się nie chce, po prostu nie lubię a zmuszać się nie będę. jedynie wf mam 2 razy w tygodniu, to ćwiczę solidnie, bo gry wf lubię :) teraz tak sobie myślę, że może na rolki bym pojechała? ;) no to będę sobie powoli chudła. do końca roku pozostało 74 dni, więc wychodzi chudnąć około 1 kg na tydzień, a to da się zrobić :) pozdrawiam wszystkie odchudzaczki

Świeczko zapachowa, czy nie sądzisz że troszkę za dużo od siebie wymagasz? 63 kg to tak mało jak na twój wzrost, pamiętaj że jesteś jeszcze bardzo młoda i twój organizm nadal się rozwija. Więc ostrożnie :):):) !!! Myślę że schudnięcie do 69 to niezły pomysł, szczególnie że już przy obecnej wadze czujesz się w miarę dobrze. Zielonka, milo że się dołączasz, podziwiam zapał do ćwiczeń :P