Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19Paula89

Pierwsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość 19Paula89

Pytanie do tych doświadczonych. Po jakim czasie miałyście pierwsze objawy i jakie one były. Bo od jakiegoś tygodnia mam nudności i wymioty i podejrzewam, że mogę być w ciąży. Zaczął mi też przeszkadzać bardzo dym papierosowy i sama coraz rzadziej palę, bo mi to po prostu przeszkadza. Czy takie objawy mogą się pojawiać w 4-5 tygodniu?? Tydzień temu niby skończył mi się okres ale był bardzo skromny, a przeważnie mam obfity. I, czy test lepiej jest zrobić teraz, czy w terminie następnej spodziewanej miesiączki jeśli się nie pojawi??

Gość jestem w ciąży
test możesz zrobić spokojnie już teraz to jest zawsze tak, że jak nie masz pewności, to większość objawów sobie wmawiasz :) u mnie było tak: - brak okresu -objawy jak na okres, bóle brzucha jak na okres, a okresu brak - 4 dni po terminie okresu pozytywny test ciążowy z moczu - częstsze oddawanie moczu - powiększenie i ból sutków - wzdęcia i odbijanie się - senność - temperatura ciała 37,2 - wynik badania krwi na B HCG 1500 , norma to 1-5 :) - mdłości pojawiły się pod koniec 6 tygodnia, ale raczej umiarkowane

Gość mariolaaaaJjjj
dziewczyny powiedzcie mi czy to może byc ciaza, kochalismy sie z ukochanym i nam pekła giumka... wychodzi na to ze miałam dni płodne...robilam testy ale negatywy mi wyszly, mozliwe ze za szybko. w pierwszy tygodniu po zauwazylam sennosc nie mialam sily na nic i ciagle spalam, zawroty glowy i dziwne jedzenie w senise jadlam albo nie. teraz dopatrzylam sie dziwnego bialego sluzu i cycki mnie bolą... od stosunku minęły 2,5 tygodnia, kiedy mam wykonac test dla potwierdzenia ciazy? skoro 2 testy pokazaly mi negatyw? bo kurcze wydaje mi sie ze jestem w ciazy...

Gość mariolaaaaJjjj
temperatura u mnie to 37

Gość
test jest najlepiej wykonać w dniu spodziewanej @ wcześniej wynik moze wyjść nie prawdziwy.Trochę za szybko jak na pierwsze objawy poczekaj spokojnie .....

Gość jestem w ciąży
Mariolaaa, a spóźnia ci się okres? 2,5 tyg. po stosunku to za wcześnie na objawy. Zrób test ciążowy 3 tygodnie po stosunku, albo kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki, wcześniej wynik będzie mało wiarygodny. A jak chcesz mieć 100 % pewności to nawet dzisiaj jedź do laboratorium i zrób test z krwi na poziom hormonu beta HCG, kosztuje 25-30 zł. 2,5 tyg. po stosunku beta już ci pokaże czy jesteś w ciaży, nawet przed terminem miesiączki

Gość panna_co_wie
pewnie sobie wmawiasz, doszukujesz się objawów. w czasie ciąży nie ma okresu. ;]

Gość mariolaaaaJjjj
włąsnie o to lota ze mi sie spoznia okres, juz 3 dni...ale zaklad stres wiec jesli do 10.04 nie dostane to wykonam test...i szczerze to chciałabym ujrzec 2 kreski, choc na poczatku bylam przerazona ta wizja:)

Gość 19Paula89
Tak, ale moja mama miała przy pierwszej ciąży okres przez 3 miesiące jeszcze, moja starsza siostra przez 2, więc możliwe, że u nas to dziedziczne i ja też tak będę miała. Chyba poczekam z testem do dnia spodziewanej miesiączki... Tylko zastanawiają mnie te mdłości i to, że dym papierosowy mi zaczął przeszkadzać...

Gość mariolaaaaJjjj
to co Paula przyszle mamy z nas ?:)

Gość 19Paula89
mariolaaaaJjjj --> świetnie by było ;] życzę dwóch kreseczek :D

Gość mariolaaaaJjjj
chciałabym je ujrzec , dosłownie :) test wykonam 10.04 dla potwierdzenie tego co sie ze mna teraz dzieje :)