Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leandra

uczulenie na oliwkę,wysypka piersi i brzuch - któras miała?

Polecane posty

Gość Leandra

używałam bambino, było ok, ale skończyła mi się a w domu zostala mi tylko j&j przez ostatni tydzień jej używała i od dwóch dni mama wysypkę szczypiacą i swędzącą na piersiach i brzuchu, czyli tam gdzie smarowałam, są to alboczerwone plamy albo takie maleńkie, wodniste krostki:( nie smaruje nią juz od kiedy zauwazyłam i drugi dzień biorę wapno, 3 razy dziennie po 2 tabletki. czy któraś z was przechodziła to cholerstwo? czy długo potrwa zanim sie tego pozbędę?

oliwka johnsona bardzo często uczula!!! ja miałam takie uczulenie i czytałam na tym forum o wielu dziewczynach z tym samym problemem. pij wapno 1 tabl 3 razy dziennie i powinno przejść. a kiedy - zależy od twojego organizmu.

po tej oliwce mialam swędzące ciało aż w ciąży wtedy robilam badanie na cholestaze, w ktorej nic nie wyszło

Gość miałam to samo
bałam się że to może ospa alebo coś innego ale zniklo po kilkunastu dniach. maleńswto urodzilo sięzdrowe

Gość Leandra
ja się nie boje, że to ospa albo cholestaza, bo wiem, ze to ta pieprzona oliwka, tylko tak mnie to drazni, ze chce się tego jak najszybciej pozbyć:-(

Gość misiejeeeczka
hej ,ja miałam to miesiąc temu. Mysłałam że to uczulenie na wodę. Miałam plamki, krostki i strupki. Odstawiłąm oliwkę j&J. Wapno pomogło.

Gość Leandra
misiejeczka a jak długo to miałaś?

Gość misiejeeeckza
nie pamiętam, ale suchośc skóry dosyć długo się utzrymywała i strupy też długo schodziły. Może 2 tygodnie. Ja wogóle późńo zorientowałam się ze to po tej oliwce.

Gość troskliwa
ja tej oiwki j&j uzywalam u swojego synka od urodzenia (mieszkam za granica)gdyz nie mialam dostepu do innych i nicmu na szczescie nie bylo.Ale teraz zmienilam mu na j&j bed time z lawenda i dostal chrostek.Troche sie dziwie bo u nas w rodzinie to nikt raczej uczulen nie ma ,idze dzis do lekarza zobazymy...

Ja miałam uczulenie na tą oliwkę. Przeszło po paru dniach jak przestałam jej uzywać.

Gość agnes0860
witam dziewczyny! ja rowniez zaczelam uzywac oliwki jonhson, ona jest straszna, tak mnie wysypalo ze nie moge sie powstrzymac od drapania, na poczatku nie wiedzialam z czego to jest, myslalam ze po pomaramczach ktore wczesniej zjadlam ale nie po tej daremnej oliwce

Gość mama synka 15 miesięcy
Też dostałam strasznego uczulenia po użyciu oliwki RUMIANKOWEJ J&J:O Nawet dermatolog odradzał mi kosmetyki Johnsona z całą stanowczością. Ta oliwka i tak była ostatnim produktem J&J jaki kupiłam. Więcej tego dziadostwa nie chcę nawet za darmo;)

Gość agnes0860
powiedz mi jak mam teraz temu zardzić, mam sie zglosic do lekarza czy coś, jedem dopiero w 2 msc ciazy i na dodatek pierwsze a czy najgorsze to za granica, wiec nie mam tu kogos kto by mogl mi cos poradzic!! strasznie mnie swedzi, czy drapiac sie moze sie wdac w skore jakies zakazenie??

Ja na szczęście w ciąży nie byłam, gdy dostałam tego uczulenia dlatego po prostu piłam wapno i minęło, ale Ty powinnaś iść z tym do lekarza i raczej nie robić niczego na własną rękę, bo jesteś w ciąży.

Gość agnes0860
dziekuje ci bardzo za rady ;) i zycze zdrowia dla maluszka :) pozdrawiam

Heh no nie bardzo poradziłam, bo naprawdę nie wiem co poradzić w tej sytuacji niemniej dziękuję i wzajemnie, zdrówka dla Ciebie i maleństwa:) Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość a ja czy w ciazy czy nie
nie moge wcale jonsona nic uzywac... tak mam od dziecka, mama miala dla mnie posypke tej firmy i tez mnie uczulala...

Gość shaki0405
jestem w piątym miesiącu ciąży i niedawno kupiłam oliwkę j&j dla dzieci w ramach ujędrniania skóry zaczęłam się nią smarować. po kilku dniach wystąpiło niemiłosiernie swędzące uczulenie! czerwone wodniste krostki na które jak na razie nie mogę nic wziąć bo wszystkie maści są na sterydach. to chyba niewskazane w ciąży a momo to lekarz przepisał mi hydrokortyzon- nawet go nie wykupiłam bo boję sie ze bedzie miał zły wpływ na płód. zaczęłam pić wapno ale rezultatów jeszcze nie widac... niech ktos powie czy kremy typu alantan albo lipolan mogę stosowac w ciąży???

Gość D&MSK
Witam wszystkich, bedąc w drugim miesiacu ciaży zaczelam stosowac oliwke w zelu J&J, polecil mi ja lekarz... w tedy nie myslalam ze moje uczulenie jest spowodowane przez jej stosowanie... Dostalam okropnej wysypki na piersiach, czerwone plamy i krostki... Lekarz dermatolog, u ktorego wtedy bylam powiedzial mi, ze to uczulenie spowodowane nadwrazliwoscia skory w okresie ciazy... Niestety na początku 4 mieciaca ciąży poronilam... Lekarze tlumaczyli mi, ze tak sie zdarza... Mowili o tym, ze w ostatnim czasie musialam przejsc jakas infekcje... Ciagle o tym myslalam... Od tego wydarzenia minal prawie rok... Ostatnio nieswiadoma tego jak dziala na mnie ta oliwka, znow ja kupilam i zaczelam uzywac... po kilku dniach zauwazylam, ze na moich piersiach znow sie pojawia wysypka, ktora mialam podczas ciazy... Od razu wyrzucilam ja do kosza... Po tym wszystkim mysle, ze to ona moglabyc temu wszystkiemu winna...

Mnie uczula balsam johnsona, różowy, raz dostałam takiej wysypki, że przez kilka dni z domu nie wychodziłam latem, a posmrowałam się nowym balsamem po kapieli. Dermatolodzu twierdza, że nawiecej uczuleń jest po dove, ale ja ani razu nie dostałam po dove a stosuje od lat, wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to różowy balsam johnsona mnie uczulił, zmieniłam proszek do prania, ale pod koniec wakacji znowu uzyłam i znowu to samo, także już wiedziałam po czym, a plamki tak dropniutkie, czerwone kaszkowate jak przy różyczce

Gość mamsia Julkii
ja tez mam uczulenie na oliwke Jonson$jonson

kiedyś używałam johnsona w żelu i nic mi nie było, ale dość dawno jej nie kupowałam. Natomiat uczulenie wyszło mi po oliwce Nivea z olejkiem jojoba, takiej w niebieskiej, czy ciemnoioletowej butelce. Masakra, kaszka na dekolcie, rękach i najgorsze, na nogach....a to było lato... schodziło mi z tydzień. Nie mam pojęcia dlaczego oliwki tak mogą uczulać. A szkoda :(

kiedyś używałam johnsona w żelu i nic mi nie było, ale dość dawno jej nie kupowałam. Natomiat uczulenie wyszło mi po oliwce Nivea z olejkiem jojoba, takiej w niebieskiej, czy ciemnoioletowej butelce. Masakra, kaszka na dekolcie, rękach i najgorsze, na nogach....a to było lato... schodziło mi z tydzień. Nie mam pojęcia dlaczego oliwki tak mogą uczulać. A szkoda :(

Gość vessuna
Mój syn miał wysypkę po posmarowaniu oliwką J&J rumiankową. Wróciliśmy do Bambino i jest ok.

Gość Lorinda
Do dupy ta oliwka!!!!!!!!!! musiałam wydać aż 60 zł na leki, bo dostałam takiego uczulenia. Oliwka z Johnsona nie spełniła moich oczekiwań, nigdy więcej jej nie kupię i odradzam jej kupowanie chyba, że nie macie na co pieniędzy wydawać.

Gość dsdsgshskjkklkl
Ja bedac w poczatkowej fazie ciazy mialam tez swedzace krostki na piersiach i brzuchu. jak je podrapalam, to rozlaly sie w plamy. Ale to nie od oliwki, do tej pory nie wiem od czego. bylam u lekarza rodzinnego a on stwierdzil, ze to od zwierzaka (mialam stycznosc z psem na wsi u babci). dostalam tabletki i masc. potem przeczytalam ze nie mozna w ciazy tego stosowac. a od dwoch miesiecy staralam sie o dziecko-zrobilam wiec test, wyszedl pozytywny, wiec nie stosowalam tych lekow. smarowalam mascia cynkowa i plamy zeszly. w ciazy potem uzywalam wlasnie zelu i oliwki j&j i zadnego uczulenia nie dostalam.