Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leandra

uczulenie na oliwkę,wysypka piersi i brzuch - któras miała?

Polecane posty

Gość syra
Ja też wtydzien temu zaczełam smarować oliwką rumiankową i męczę sie teraz ze swedzacym brzuchem. Mam czerwone plamki i na rozstepach kilka pryszczyków z wodą ;/;/ Masakra w życiu juz tego shitu nie lkupie. Lekarz powiedzial ze moze byc to od oliwki ale nic mi gnojek nie przepisał. A zapomnialam dzis wapno kupic heh.... bede sie dalej męczyc mam nadzieje ze niedlugo przejdzie - jestem w 8 miesiacu

Gość RomaLuvKitsch
Jeju obudziłam się rano ze strachem, bo na brzuchu i piersiach miałam swędzącą wysypkę. Myślałam, że to pluskwy lub jakieś inne cholerstwo i zaczęłam szukać w necie. Dzięki wam wiem, że to uczulenie na oliwkę. Mam w żelu z j&j i smaruje się nią praktycznie codziennie od ponad miesiąca (wcześniej używałam oliwki z nivea), ale dopiero teraz mi to wyskoczyło... :(

tez mam uczulenie na oliwke w żelu:O nie wiedziałam skąd swędzace piekące krostki z wodą:O dopiero dzis skojarzyłam ze to od oliwki, bo wczesniej nie miałam zandych problemów ze skóra:O

Gość Pampoko
Dziś byłam u dermatologa. Potwierdził moje przypuszczenia co do uczulenia na oliwkę J&J i powiedział,że jest bardzo uczulający preparat. Polecił do stosowania wszelkiego rodzaju emolienty np. Oilatum, Oilan, Eucerin itp. Na recepcie zapisal mi preparat AVENE Cicalfate tj. antybakteryjny krem regenerujący, który wskazany jest wtedy gdy skora jest podrażniona, po drobnych zabiegach chirurgicznych(np. po zdjęciu szwów), po zabiegach laserowych czy po depilacji. Krem ten można kupić bez recepty: 48 PLN za 40ml, potem może korzystać z niego dziecko (od 6 m-aca). Dodatkowo przepisala mi maść do oczu z kortyzonem CORTINEFF (ok. 5 PLN). Dlaczego do oczu? A dletego,że jestem w 21 tyg. ciąży i kortyzon to nie za fajny lek w czasi ciąży a w preparacie do oczu jest jego niewielkie stężenie. nalezy wymieszać go (ociupinkę) z Avene i posmarować biust i brzuch. Wysypka ma zniknąć po 3-4 dniach. Zanim poszłam do dermatologa wykąpalam się w krochmalu-przyniósł ulgę i kupilam krem Oilatum-też załagodzilo swędzenie i zmniejszył krostki. Konec końcow moja kuracja kosztowała mnie ok. 100 PLN, Zobaczymy jaki będzie efekt. Kosmetykom J&J mówię stanowcze: NIE!

mnie tez uczulila, odstawilam i krostki zniknely. nigdy wiecej johnsona!!!

Gość Pampoko
I niestety, preparaty polecone przez Panią dermatolog nie podziałały a swędzenie nadal jest uporczywe. Ginekolog przepisał mi maść antygrzybiczną i zakazał jeść słodkiego. Powiedział,że nigdy nie widział takiej wysypki u ciężarnej...heh. Nie wie na 100% czy jest to zakażenie grzybiczne, ale może ta maść mi pomoże. Nie mam pojęcia gdzie mogłam się zarazić :( wycieram się starannie, bardzo dbam o higienę, nie korzystam z pływalni. Płakać mi się chce.

Pij wapno, raczej grzybica to nie bedzie bo grzyb nie swędzi- robiłam wymaz na grzyby. ja smaruje sie bambino i pomaga i mydła tez używam bambino.

Gość Pampoko
Dzięki za poradę :) wyczytałam gdzieś,że dobrze jest rozcieńczyć ocet jabłkowy z wodą i zrobić okład-wypróbowałam i....to działa! nie swędzi i na dodatek krostki znikają (szybko, bo już po 2 razach od zastosowania). Pozdrawiam i życzę cierpliwości w walce z tą...przypadłością.

Gość miskaaaaaaaaaaaa
mam to samo, cale rece i brzuch mam czerwone... kupilam alantan krem dermoline mam nadzieje, ze pomoze... pozdrawiam!!!!!!!!!!!

Gość Pampoko
Ponownie odwiedziłam dermatologa ale tym razem innego. Uspokoił mnie mówiąc,że w ciąży takie swędzenie jest normalne ale bardzo dokuczliwe. Powiedział, że na pewno nie jest to grzybica, ani łupież pstry, ani łupież różowy Giberta, ani świerzb ani żaden liszajec. UFF! Chwała Bogu! Jedyny sposób na walkę ze swędzeniem to... powstrzymywanie się od drapania i intensywne natłuszczanie skóry. Ja kupiłam w Rossmannie masło z avocado Bielendy dla skory suchej i odwodnionej i to jest to! :) Poza tym staram się nie drapac i dziewczynki NAPRAWDĘ przechodzi! Pozdrawiam!

Gość To odstawcie wogóle
produkty tej firmy bo na zachodzie to najtańsze dziadostwo. Trzeba zrezygnować z johnsona jak i penatena bo to to samo jak i również bambino. W teście jakości próduktów co do których producenci utrzymują że nadają się już od pierwszego dnia życia noworodka wyszło że johnson wogóle nie nadaje się do pielęgnacji skóry noworodka a i również nie nadaje się dla większości niemowląt bo zawiera mocne substancje perfumujące które właśnie uczulają , mało tego , perfumy są pochodzenia syntetycznego. Oliwka która zyskała ocenę bardzo dobrą to Weleda, Hipp (pierwsze najlepsze z najpopularniejszych) potem kolejne ekologiczne i na samym 10 miejscu Nivea która otrzymała ocenę dobrą .

Gość msdnjddss
To prawda , ja akurat mieszkam w Austrii ale tu nie ma oliwek i kosmetyków firmy johnson bo są najgorszej jakości i jedyne co tej firmy jest to penaten który jednak jest na parafinie więc naturalny nie jest i nigdy nie kupowałam. Świetne sa kosmetyki Bubchen pure które nie uczulają bo są jak najbardziej czyste i naturalne. Wogóle dorosła skóra potrzebuje bardziej balsamu niż oliwki , przecież udowodnione jest że oliwka jedynie natłuszcza powierzchniowo a zbyt długie jej stosowanie wręcz przynosi skutek odwrotny od zamierzonego czyli paradoks bo wysusza skórę! Jeżeli chcecie mieć naprawdę zadbaną skórę czymś naturalnym i zdrowym a koniecznie musi to byc olej to zainwestujcie w butelkę jakiejś świetnej gatunkowo oliwy z oliwek i smarujcie tym skórę po prysznicu ...efekt będzie o niebo lepszy od tych tanich sztucznych oliwek czy balsamów . Ja osobiście używam balsamu bo mam dość tłusta skórę więc mam czysto nawilżający ale gdybym miała wybierac olejek do skóry ty tylko oliwę z oliwek albo migdałowy.

Gość maggy83
Ja już 2 raz dostałam takiego uczulenia będąc na weekend u rodziców. Plamy są na brzuchu i piersiach-tylko, choć smarowałam też nogi i ręce. Normalnie używam Ziaji i nic mi po niej nie jest mimo iż jestem w 16 tygodniu ciąży. Aby nie wozić litrowej butli Ziaji, wzięłam resztkę J&J. Namiętnie smarowałam się w piątek, a już w nocy swędzenie było nie do wytrzymania. Dziś byłam u lekarza. Przepisał Hydrocortisonum i wapno. Pierwszy raz użyłam jakiejś oliwki mamy z Avonu. Efekt taki sam jak i po J&J. Widać tylko Ziaja mi służy. Najgorsze, że to cholerstwo strasznie swędzi...

Gość Ja84
Kiedy masz termin porodu?

Gość maggy83
Na 07.01.2013. Jeszcze sporo czasu :-)

bedac w ciazy tak mialam! skora platami ze mnie schodzila, przestalam uzywac i przeszlo!

Gość maggy83
Ja nigdy na nic nie byłam uczulona. Dziwne jest dla mnie, że to tylko brzuch i piersi. Nogi i ręce też smarowałam. Może dlatego, że tam skóra najbardziej się rozciąga... Wyrzucę to g... do śmieci i nigdy więcej J&J!!!

Gość asiiek89
Ostrzegam też przed oliwką Ziaji... Wyszły mi na plecach bąble wypełnione płynem, okropnie swędzące... Bardzo źle wspominam też ich balsamy. Ziaja najlepiej sprawdza się do polerowania półek jak wam zabraknie Pronto, choć i to dla odważnych bo pachnie paskudnie. Nigdy więcej...

Gość Aurelia23i4
Witam dziewczyny, musze podzielic sie z wami bardzo dziwna sprawa, ktora mnie osobiscie i zakoczyla no i troche zdenerwowala. Jestem w 32 tygodniu ciazy, do tej pory nic nie dzialo sie na mojej skorze, dobrze wszystko znosimy z malenstwem, jednak zawsze wybieram rzeczy naturalne. Zamiast smarowac sie oliwkami ze sklepu, kupilam swietna i pelna mineralow oliwe z oliwek z pierwszego tloczenia w ciemnej butelce, cudownie nawilza cale cialo i musze powiedziec ze do konca zycia bede sie tym smarowac.. ale jak to czesto bywa, daj palec a zechcesz cala reke;) tak bylo i w moim przypadku... Bardzo duzo naczytalam sie o olejku rycynowym, postanowilam go kupic i rowniez wcierac w skore by zapobiec rozstepom, jednak tutaj troche sie zawiodlam, Dlaczego? Olejek rycynowy okazal sie cudowny na rzesy, pod oczy na drobne zmarszczki, na stopy, wlosy, ale nie na brzuch i piersi! Okropnie zatkal mi pory i w ciagu jednej nocy nabawilam sie tysiaca malych pryszczykow na piersiach i brzuchu.. teraz nie wiem jak sie ich pozbyc, swedza strasznie ale staram sie ich nie drapac. Oczywiscie przestalam uzywac olejku na skore brzucha i piersi, jednak dokuczliwe pryszczki nadal sa, co prawda to dopiero drugi dzien ale chcialabym sie ich pozbyc. Wyczytalam ze picie wapna pomaga, a znacie jakies jeszcze bezpieczne sposoby? Z gory dziekuje !!

Gość gość
pomoze na pewno wizyta u dermatologa, osobiscie moge polecic Ci poradnie tutaj www.medis.pl chodzilam tam z moja corka