Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajkaaa

czy dostałyscie rozgrzeszenie za zdradę męża

Polecane posty

Gość pytajkaaa

no własnie

Gość sluuuuuuuucham
?? o_O

Gość pytajkaaa
no chodiz mi o to czy ksiadz dal rozgrzeszenie

Gość sluuuuuuuucham
rozgrzeszenie rozumiem :) Ale za co???

Gość coś się taka pobożna zrobiła
? jak sie łajdaczłaś, to myślałas wtedy czy dostaniesz rozgrzeszenie franco jedna :P

Gość coś się taka pobożna zrobiła
nie święta ale też i nie dewota :P

Gość sluuuuuuuucham
Aaaaaaaaaaaaaaaa zrozumialam!!!! Myslalam, ze to maz zdradzil i mi sie nie komponowalo, ze zona mialaby za do dostawac (albo i nie!) rozgrzeszenie ;)

Gość no name me
ja dostalam niezla reprymende za kochanie sie z moim nazeczonym od ksiezulka:O za zdrade powinno dostawac sie rozgrzeszenie... tak mysle:P

Gość sluuuuuuuucham
Predzej dostaniesz za zdrade, oczywiscie jesli zalujesz i obiecujesz poprawe :P Niz kolezanka za kochanie sie z narzeczonym, bo tego raczej nie zaluje i tym bardziej nie obiecuje poprawy :P

Gość a ja tam się nie spowiadałam
z tego grzechu:P

Gość no name me
nie martw sie, dostalam rozgrzeszenie:P

Gość no name me
a mi ksiadz powiedzial ze to grzech ciezki:O ogolnei to wpletlam go w inne grzeszki i powiedzialam szybko, ale skubaniec i tak wyczail:P

Gość sluuuuuuuucham
a ja bym sie z tego po prostu nie spowiadala ;)

Gość bebebe
a mi ksiądz dał rozgrzeszenie za zdrade męża i twierdził że dobrze ze to wyznałam przed bogiem

Gość dostałabyś rozgrzeszenie
od księdza pod warunkiem , jakby to on był tym twoim dobiegaczem :P

Gość no name me
a co to za spowiedz jesli sie grzechy zataja??? :O

Gość sluuuuuuuucham
a co to za spowiedz, jak nie ma zalu za grzechy i mocnego postanowienia poprawy? ;) Dla mnie to nie grzech, wiec bym sie nie spowiadala z tego i tyle ;)

Gość a ja tam się nie spowiadałam
a kim to jest jakis ksiezulek? tak naprawde to spowiadam sie przed Bogiem, nie potrzebuje posrednikow. To forma zniewolenia ludzi przez duchownych, zreszta 2/3 ksiezy przyznaje sie do tego, że ma kochanke. a 1/3? poprostu sie nie przyznaje:D i ktos taki ma decydowac, czy da mi rozgrzeszenie, czy nie???????????

Gość no name me
przyczepilas sie do zalu za grzechy i postanowieneia poprawy, a zatajasz grzech???:O pozatym skad wiesz ze nie zaluje i nie chce sie poprawic?;>

Gość sluuuuuuuucham
No wlasnie ;) Bog mnie rozliczy ;)

Gość sluuuuuuuucham
Dla mnie to nie grzech, wiec go nie zatajam... A warunkiem do tego, by spowiedz byla wazna jest: zal za grzechy i postanowienie poprawy ;)

Gość sluuuuuuuucham
ja meza nie zdradzailam ;) W ogole meza nie mam :P

Gość no name me
ksiadz jest posrednikiem, miedzy ludzmi a Bogiem, i jest osoba ktora zana prawo kanoniczne i np osoba z rozwodem rozgrzeszenia nie dostanie napewno(chyba ze rozwod koscielny) jesli nie uznajesz ksiedza za posrednika, to moze zastanow sie dlaczego nadal wyznajesz ta religie... moze czas ja zmienic w takim razie??? i wiadomo ksiadz, tez swiety i bez grzechow nei jest, ala spowiedz jest sakramentem i uznajesz wszytkie sakramenty albo zadnych

Gość sluuuuuuuucham
A moze Ty tez sie powinnas zastanowic nad zmiana religii.. Dla mnie to zadna spowiedz, jesli nie zaluje za grzecy i nie obiecuje poprawy, bez wzgledu na to czy przed ksiedzem, postednikiem, czy bezposrednio przed Bogiem. Przeciez i tak liczy sie to co w sercu i duchy, a nie to co zostanie wyartykulowane ;)

Gość kuzwa ja nie rozumiem
wam sie chyba nudzi, jak mozna przy kawie czy przy herbatce swobodnie rozmawiac o tym co się mowiło ksiedzu na spowiedzi, przeciez to jest tajemnica, i powinno byc do wiadomosci tylko miedzy spowiednikiem a spowiadającym, naprawde zenujące:o

Gość sluuuuuuuucham
ja mowie czysto hipotetycznie. Od prawie 20 lat nie bylam u spowiedzi. Chyba mozna sobie luzno pogadac, co? ;) W koncu to forum :P

Gość no name me
sluucham, raz mowisz ze sex nei jest grzechem, a raz mowisz ze nie zaluje za grzechy nie mampostanowienia poprawy???:O kobieto juz sama nie wiesz co mowisz prawiczku, kazdy zyje tak jak chce, ja mam czuje wewnetrza potrzebe chodzenia do Kosciola i nei zabornisz mi tego:O i wiem dobrze ze sex przed malzenski jest grzeche, i jestem tego swiadoma, nie to co niektorzy :O i moze zeczywiscie zaluje tego , ze robie to przed slubem, i moze chce to zminic?? wrozka jestes ze wiesz co czuje???? i nikogo nie zdradzam i nikogo nie krzywdze!!!!

Gość coś w tym temacie
ja zauważyłam ze jak się wyznaje grzech że się spało ze swoim chłopakiem albo narzeczonym to każdy ksiądz się skupia wtedy tylko na tym grzechu!!! Inne jakoś są mniej istotne!!! Ale ten zawsze wyhaczy choćbyś nie wiem ile innych wyznała!!! dziwne przecież to grzech jak każdy inny!!!! I są chyba gorsze!!! A poza tym zawsze wtedy mowią to samo tzn straszą że co bedzie jak zajdziesz w ciąże i Cie zostawi!!!???

Gość sluuuuuuuucham
Ja mowie, ze dla mnie sex z ukochanym, narzeczonym, stalym partnerem, ojcem dziecka itp... nie jest grzechem. Wiec ja bym sie z tego nie spowiadala. Bo nie zalowalabym tego raczej. Jesli Ty zalujesz i obiecujesz wiecej tego nie robic to zwracam honor. Wydawalo mi sie, ze spowiadasz sie z tego grzechu tylko dlatego, zeby dostac rozgrzeszenie, uzylas takich slow "powiedzialam szybko, ale skubaniec i tak wyczail". Jesli sie mylilam to spoko, nie ma tematu ;)

Gość no name me
nie jestem blachara prwiczku,i panuj sie w tym co mowisz!!! powinni cie zbanowac za publicznie wyklinianie innych ludzi!!!!😠 tajemnica spowiedzi obowiazuje ksiedza,a spowieadajacy moze ale nei musi przeciez wyjawiac swojego grzech, niektorzy nei maja pelniej wiedzy naten temat a sie wypowiadaja😡