Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajkaaa

czy dostałyscie rozgrzeszenie za zdradę męża

Polecane posty

Gość seks przedmalzenski to grzech
---- a gdzie tak jest napisane? Dla mnie grzechem jest zdrada partnera, bez wzgledu na to czy łaczy ich jakis papierek czy nie, jezeli zyja razem, sa ze sobą , kochaja sie ponad zycie, są wobec siebie wierni to jaki to jest kurwa mac grzech?

Gość nie ma już dla Was ratunku
sami wykolejeńcy, wszystkich piekło pochłonie.

Gość sluuuuuuuucham
no name---> I nigdzie nie napisalam, ze kogos krzywdzisz, czy zdradzasz. juz nie wymyslaj. Odnioslam sie tylko do sensu spowiedzi. To co napisalas na poczatku zmylilo mnie i odnioslam wrazenie, ze nie zalujesz i nie obiecujesz poprawy (zreszta jak wiekszosc spoleczenstwa podejrzewam ;) )

Gość no name me
jesli ksiadz mowi ze sex przedmaleznski jest grzechem, ciezkim grzechem to chyba nie klamie??????:O

Gość sluuuuuuuucham
dla mnie tez sam sex przedmalzenski z jedna ukochana osoba grzechem nie jest. Tyle, ze ja nie chodze do kosciola i spowiedzi ;)

Gość prawiczek rozpierdala
kolejny topik swoimi obsesjami nie zwiazanymi z tematem zycze ci żebyś nigdy w życiu nie zamoczył impotencie

Gość sluuuuuuuucham
ksiadz akurat wiele roznych rzeczy mowi. Mowi, ze zbiera pieniadze dla biednych... a ida w marmury w jego lazience :O

Gość a ja tam się nie spowiadałam
no i rozgorzał temat:D tak, niby musze załowac za grzech, a jak nie zaluje? mało, jezeli bede dalej to robic? a i tak Bóg wybacza

Gość sluuuuuuuucham
kiedys ludzie slepo uwierzyli klerowi i byla swieta inkwizycja i wyprawy krzyzowe... ;) A tak btw jest w biblii cos na temat sexu przedmalzenskiego?

Gość sluuuuuuuucham
dopoki sie nie zaluje i nie obiecuje poprawy spowiedz nie ma najmniejszego sensu ;)

Gość do prawiczek i kropka 1987
zdrada nie wynika sama z siebie czy z kosmosu, zazwyczaj wina lezy po obu stronach, i nigdy nie jest tak że winna jest tylko osoba która zdradza, zazwyczaj osoba zdradzona ma w tym swój udział, a pozatym błądzenie i wybaczanie jest rzecza ludzką, kazdemu zdarzaja się błedy w zyciu, tobie tez moze się zdarzyc bład taki lub inny

Gość sluuuuuuuucham
oj prawiczek, a siostra na katechezie Cie nie uczyla, ze Bog jest milosierny? ;)

Gość wszystko zależy od księdza
jeżeli to dupek bez powołania, który tylko poszedł dla spokojnej kasy i gosposi opierającej i sprzątającej i sam jeździ nocami na dziwki, to spoko, rozgrzeszy bez problemów ale jeżeli to "prawdziwy" duchowny, to Cię pouczy, że to grzech bardzo ciężki, właściwie, gdyby interpretować Bilbię dokładnie jak Jehowi, to grzech rozwiązujący małżeństwo, łoże małżeńskie skalane jest w opisach ohydą, taki ksiądz zwróci uwagę na to czy wyraższ skruchę i załujesz i czy chcesz poprawy, w niektórych przypadkach może oczekiwać z Twojej strony szczerej rozmowy z mężem, ale to już rzadko bez obietnicy poprawy i żalu i zerwania z kochankiem nie powinien Cię rozgrzeszyć... ale spoko, bo kiedyś jakiś karolek pisał na forum dla zdradzonych żon, że dostaje rozgrzeszenie, a z kochanki i tak nie rezygnuje dlatego zastanów się po co Ci to rozgrzeszenie... czy potrzeba serca? czy tylko zwykły pic?

a jeszcze jedna bardzo wazna kwestia: gdzie jest jakikolwiek zapis co jest ciezkim grzechem, a co mniej ciezkim???? wymysł plebankow. To nie te czasy, kiedy calowało sie ich po rekach

Gość sluuuuuuuucham
swietokradztwo to grzech ciezki napewno... to wiedzialam od zawsze ;)

Gość do tego który pisał
do prawiczka... mylisz się sam zdradzam i nigdy nie pieprzę, że to wina mojej żony, jest wspaniałą żonką i matką .. w łóżku też jest ok... ale lubię zaliczyć coś na boku i tyle, ona nigdy się nie dowie

Gość prawiczek matka cie nie
kochala, debilu

Gość sluuuuuuuucham
nawet pedofil czy morderca ma prawo oczekiwac milosierdzia i rozgrzeszenia od Boga... Inna sprawa czy je dostanie :P

Gość a co mi tam napiszę
List do Hebrajczyków 13 ... We czci niech będzie małżeństwo pod każdym względem i łoże nieskalane, gdyż rozpustników i cudzołożników osądzi Bóg.

sluuuuuuuucham chociaz jedna inteligentna osoba na tym temacie

Gość sluuuuuuuucham
a co mi tam napiszę---> No niby tak. Ale tu nie jest jednoznacznie napisane, ze sex przedmalzenski jest grzechem. Loze nieskalane - jesli uzywane wciaz przez dwie te same osoby....? Mysle, ze to zalezy od interpretacji. Dla mnie to nie jest potwierdzenie tego, ze sex z ukochanym ale nie mezem - jest grzechem :)

Gość bebebe
do prawiczek i kropka 1987 chyba cie jakas zdradzała ze w tobie tyle jadu do kobiet piszesz ze te co zdradziły to k....y i takie tam pozyjesz poczekasz i zobaczymy co ci los przyniesie a te kobiety które zostały zgwałcone to tez k...y co????a kosciól jest dla wszystkich kazdy ma prawo tam isc wiec wyluzuj bo chyba cos nie tak z tobo albo ci zadna nie daje

Gość sluuuuuuuucham
to loze nieskalane to mozna tez podciagnac pod inne rodzaje seksu... Wiadomo, ze kosciol dopuszcza tylko sex prowadzacy do prokreacji. Naprawde, jesli by tak bylo to kazdy powinien sie codziennie spowiadac. Oczywiscie jesliby zalowal i obiecywal szczerze poprawe ;) no moze poza prawiczkiem ;)

Gość sluuuuuuuucham
ja juz od 3 swojego postu w tym topiku mowie o sexie przedmalzenskim. Nie moja wina, ze Ty w kolko Macieju o tym samym ;)

Gość sluuuuuuuucham
temat troche ewaluowal :P

prawiczek i kropka 1987 ja raczej nie zdradze nigdy, bo mam wrazliowosc na krzywde drugiego czlowieka. zdradzic to jak wyrwac komus serce oj prawiczku... ile masz lat? 16? 17? swiat nie jest czarno-biały. nie mów nigdy. znałam takich zarzekających się... oj znałam i jakoś \"nigdy nie zdradzę\" zniknęło wcześniej czy później. za krótko jeszcze żyjesz. i żyjesz jak na razie ideałami. ale to nic na ptrawdziwe życie przyjdzie jeszcze czas dla ciebie. i zastanów się czy masz prawo osądzać innych? tak radyklanie.

Gość sluuuuuuuucham
co to znaczy "dbam o sioebie" i co ma to wspolnego z wybaczaniem zdrady? :)

Gość pytajkaaa
ja tez mając lat 18-20 nie myslałm z ezdradzę a zdradizłam i to nie raz niestey nie wiem sama czy zaluje bo ze wzgledu na wiare żałuje ale ogólnie zaluje żadnej krzywdy nikomu nie robie czy to takie złe że chce sie do kogos przytulic i kochac

Gość pytajkaaa
nie zdradzalam robiac to z premdytacja czy złsoliwie aby komus krzywde wyrządzic

Gość no name me
sluucham,czesc mojej wypowiedzi tyczyla sie prawiczka, ni ciebie, wiem ze mnei nie posadzasz ze robie komus krzywde... jesli komus si enoe podobaja zasady kosciola zawsze moze od niego odejsc,nikt nikogo na sile nie trzyma,ale jesli sie do nei go nalezy, trzeba szanowac ksiezy i nikt tu nie kaze nikogo po rekach calowac