Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rl2ewfhrl

Jest mi bardzo potrzebny ktos , kto umie pisac odwolania na studia

Polecane posty

Gość rl2ewfhrl

najlepiej jakis polonista . . .

Gość ujhsrt
w jakies sprawie?

Gość rl2ewfhrl
no wiec, przez sparwy rodzinne nie mialam zoliwosci szybkiego zaliczenia 1 polrocza z przedmiotu, przez co zostalam kreslona z listy , ale mam szanse sie odwolac , chcalabym , uzyskac pomoc , na tyle ile byloby to mozliwe, bede niezmiernie wdzieczna

Gość nie wiem jak teraz
i na jakiej uczelni ale na mojej jak studiowalam nie bylo mozliwosci odwolania. Jak ktos nie zaliczyl 1 semestru to wylatywal bez wyjatkow, bez wzgledu na jakiekolwiek powody tego niezaliczenia.

Gość ujhsrt
no to napisz czemu sie odwolujesz, z jakiego powodu +dokumenty uzasadniajace. ewetualnie umow sie na rozmowe z dziekanem/prodziekanem i wtedy mozesz wytlumaczyc

Gość ujhsrt
ale ona pisze o 1polowie semu z 1 przedmiotu,przynajmniej ja tak zrozumialam

Gość Amarulka
Jesli faktycznie tak bylo umow sie na rozmowe z prodziekanem ds ksztalcenia, opowiedz swoja historie, ew. pokaz dokumentacje potwierdzajaca to co mowisz, a on Ci doradzi. Mozliwe jest ze przeniesie Cie na ITS (indywidualny tok studiow) na 1 rok, a pozniej bedziesz studiowac juz normalnie. Nie pisz odwolania, bo nie wiesz na razie o co prosisz.. Jest kwiecien wiec jest 100 lat po sesji, po zlozeniu indeksow itp,. Trzeba bylo to zrobic wczesniej, a teraz to amsz szczescie jesli on bedzie chcial z Toba rozmawiac. A co z 1 miesiacem zajec? Jakiej natury byly te sprawy rodzinne? Czy mieszkasz z rodzicami czy w akademiku/na stancji?

Gość no wiec ja ci pomoge
tępa strzało !! czytaj i ucz sie: Odwołuje Cie ze studiów boś glupia jak gląb i tępa jak blat od sedesu

Gość ujhsrt
nie macie na uczelni punktow ects i progi do rejestracji warunkowej? :o a na rozmowe umow sie z prodziekanem ds studenkcih a nie ksztalcenia

Gość rl2ewfhrl
no to u Ciebie bylo inaczej, wiczocznie , nie na akzdej uczelni jest tak samo . przyszlo mi pismo, w ktorymbylo napsiane, ze od jego otrzymania mam 14 dni na odwolanie sie . wiem, ze musze napisac powod itp., ale nie mam pojecia, jak to ubrac ladni w slowa,by bylo przekonujaco ;/ jestem na studiach artystycznyech , juz sama nie pamietam jak sie pisze :P inaczej nie prosilabym o pomoc

Gość Amarulka
ujhsrt pierwszy semestr sie nie lapie na warunki..

Gość ujhsrt
musisz przedstawic jakies dokumenty uzasadniajace: jak ktos byl chory to jakies zaswaidczenie oc horobie, jak ktos umarl to kreso aktu zgonu itd bo bez dokumentow to nitk ci nie uwierzy

Gość ujhsrt
u mnie kazdy sem sie lapie na warunki i progi warunkowe, studiujecie na dziwnych uczelniach

Gość Amarulka
Aha no u mnie sie chodzilo do ksztalcenia :)

Gość rl2ewfhrl
no wiec ja ci pomoge "tępa strzało !! czytaj i ucz sie: Odwołuje Cie ze studiów boś glupia jak gląb i tępa jak blat od sedesu " Nikogo tu nie obrazam, wiec zycze sobie traktowanie mnie z szacunkiem. To jak do mnie napisalas(es) swiadczy o Tobie nienajlepiej. Jesli mnie nie znasz to nie oceniaj.

Gość Amarulka
Politechnika Gdanska. Warunki zawsze i wszedzie tylko nie na 1 semestrze (a moze to bylo na 1 roku..) a zreszta sa takie rpzedmioty jak poprzedniki (matma czy mechanika) ktorych nie dalo sie wziac na kredyt..

po lewej u góry imię, nazwisko i adres, po prawej miejscowośc i data, poniżej po prawej do kogo się zwracasz (np Dziekan wydziału jakiegoś tam, uniwersytetu takiego i takiego no i tytuły oraz imię i nazwisko) (to co poniżej wyśrodkowane) Odwołanie Na podstawie art. 10 k.p.a zwracam się z uprzejmą prośbą o wstrzymanie podjętego wobec mojej osoby postępowanie mającego na celu skreślenie mnie z listy studentów. Uzasadnienie tu piszesz dlaczego Z wyżej wymienionych powodów proszę o uchylenie podjętej decyzji i możliwość oddania indeksu z niezbędnymi zaliczeniami w innym terminie. Załączniki: jeśli jakieś masz (np. wypis ze szpitala czy coś)

Gość ogarnij sie dziewczynoo
tak czy siak bedziesz musiała zaczynac semstr za rok od nowa pewnie

Gość ujhsrt
coz, na moejj uczelni (tez polibuda) masz rejestracja warunkowa gdy osiagniesz dany prog punktowy, bez zadnych podan iw szystko robi sie automatycznie.

Gość rl2ewfhrl
no dobrze, a jak mam udowodnic problemy rodzinne ;/ ? mam jej mae przyprowadzic, zeby opowedzila, ze obecnie, moje polozenie finansowe, i wogole rodzinne nie ejst zbyt ciekawe ;/ nie wiem, postaram sie napisac jak najlepiej to odwolanie, i spotkac sie z odpowidnia os. w dziekanacie, porozmawiac mzoe sie uda .

Gość ujhsrt
jak masz problemy finansowe to zalaczasz zaswiadczenia o zarobkach rodziny i ile przypada na jedna osobe. z tego powodu moze musialas tez sama podjac prace to jakeis zaswiadczenie o pracy, nie wiem np rachunki za kredyty (wszyscy wiedza ze kryzys i raty podrozaly itp)a i tak najlepiej umowic sie z prodziekanem

Gość Amarulka
napisz jaka byla ta sytuacja rodzinna to CI doradze. mam doswiadczenie w tych sprawach. ujhsrt sa przedmioty ktorych nie mozna kontynuowac tylko trzeba bylo powtarzac rok..

mogą jej umożliwic zdawanie przedmiotu w przyszłym semestrze- ja tak miałam... a jeśli masz ciężką sytuację materialną możesz przedtsawic w załącznikach całą dokumentację ztym związaną- np. opłaty za mieszkanie, dochody itd wszystko zależy od odpowiedniego uzasadnienia odwołanie zostaw w dziekanacie, ale jeśli zależy Ci na rozmowie z dziekanem, to od razu idź do niego, tak będzie pewniej, bo dziekanat tylo pośredniczy, a z dziekanem nieraz idzie siędogadac

Gość Amarulka
ujhsrt ale z tymi papierami moze sie ubiegac o zapomoge losowa lub stypendium socjalne, ale problemy finansowe nie trzymaja studenta w domu a to, ze musiala podjac dodatkowa prace to nie ejst sprawa dziekana bo polowa studentow pracuje i nikt nikomu jeszcze sesji z tego powodu nie przedluzal..

Gość ujhsrt
jesli przedmiot ma kilka czesci to np dogadujesz sie z prowadzacym ze normlanie na neigo chodzisz a wpis dostajesz po tym jak zaliczysz poprzednia czesc. ewentualnie masz kolejna czesc w plecy iw zaleznosci jaki jest prog i za ile jest punktow przedmiot mozesz studiwoac sobie dalej

Gość ujhsrt
jesli przedmiot ma kilka czesci to np dogadujesz sie z prowadzacym ze normlanie na neigo chodzisz a wpis dostajesz po tym jak zaliczysz poprzednia czesc. ewentualnie masz kolejna czesc w plecy iw zaleznosci jaki jest prog i za ile jest punktow przedmiot mozesz studiwoac sobie dalej

Gość rl2ewfhrl
koloratka - dzikeuje Ci bardzo, krotko zwizle i na temat :) wlansie brakowal mi dobrego wzorca :) jastem na 1 roku, wiec moze , jakos sie to uda:) moze ta odpowiadnia os. okarze sie byc, mila , wyrozumiala , no ale ja tez musze sie odpowiadnio zachowac :) Jak nei to trudno wywalili , bede musiala znalesc inna uczelnie, albo zaczac rok od nowa w tej samej uczelni, ( czasem jak patrze na ludzi to widze, ze zbytnio sie przejmuje, ludzie maja gorsze sytuacje i wieynei daja sobie z nimi rade , albo jakos wychodza , lub powtarzaja rok i zyja ) Czy znajde slowa otuchy ?? :(

Gość Amarulka
w ktorym miejscu bylam wredna?? :O co ja komu zrobilam? Pytam i radze Ja sie nagadalam z dziekanami i rektorami i wiem jak to wszystko dziala!