Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EwaCot

JAK PRZEZYĆ MIESIĄC ZA 50 ZŁ Z DZIECKIEM I BYĆ W CIĄŻY??RATUJCIE

Polecane posty

Gość sdjkjd
Za 50 zlotych to chyba sie nie da przezyc ale moze warto rozwazyc zakupienie wiekszej ilosci, kaszy, ryzu czy cos. Przynajmniej bedzie co jesc. Jesli masz kredyt w banku to mozesz isc do banku i poprosic o czasowe zawieszenie splaty albo wydluzenie okresu platnosci. Co do drugiej ciazy - trzeba bylo poczekac do czerwca a nie pakowac sie w drugie dziecko nie majac co da jesc pierwszemu. Nie bedziesz sie dobrze dozywiac wiec jest szansa ze drugie urodzi sie chore i ugrzezniesz na dobre. Nie mam pojecia co ci jeszcze podpowiedziec ;/

jejku ja nie wiem jak ci doreadzic ale wiem jak ci ciezko dziecko,a tym bardziej drugie w drodze wiec tez musisz dobrze sie odzywaic aby zapewnic malenkiemu prawidlowy rozwoj wiem co to kryzys bo u mnie w pracy tez dopadl jejku jak teraz ludziom ciezko zdama pytanie czy planowalas ciaze czy to bylo nie planowane? wiem ze to nie ma nic wspolnego z tematem ale ja tez mam synka 4 miesiace tez nie jest nam za ciekawie ale jakos dajemy radne narazie gdyz jestem na macierzynskim i dostaje te 1400 zl ale od czerwca ide na wychowawczy i bede miala tylko 400 zl wychowawczego plus zarobki meza,nie wiem jak se damy rade a ja poswiadomie pragne juz drugiego dziecka mieszkamy na stancji

ja uwazam ze gdyby kazdy planowal dzieci tylko wtedy jak ma ful kasy w portwelu,wlasnie mieszkanie to polowa polakow bylaby bez dzieci!!!!!

Gość JaEdka
Do- nie rozumiem glupich bab Sadzac po tym co piepszysz to sama glupia jestes,zycia nie znasz!Autorka nie prosila bys ja osadzala lecz oto bys zaproponowala jakies rozwiazanie lub chociazby wsparla w trudnej dla niej sytuacji,a jak nie masz nic madrego do powiedzenia to lepiej stul dziub!A,ze ty dziewica w wieku 23 to juz twoj problem,do zakonu wypie...laj jak taka swieta jestes!

fajnie ze masz komputer-przepraszam ale zamknij sie i nie pierodl ze ciaza to nie choroba bo nawet nie wiesz jak ciezko moze byc z ciaza i ze czasami tak wlasnie sie czuje jagby bylo sie chorym!!! ja cala ciaze siedzial w domu ze zwgledu na porod przedwczesny,skurcze,bylam w szpitalu i co uwazasz ze mialam isc do pracy bo to nie choroba???????? jezeli nie masz na ten temat pojecia to wez poczytaj troche jak teraz jest,jak ciezko donosic ciaze,jak duzo jest poronien i wtedy pieprz ze ciaza to nie choroba!!!!!

Nawet jeżeli nie jest przenikliwa i suprinteligentna, to co z tego? Taką ją stworzono, ma prawo żyć godnie, a ludzie powinni jej doradzić, pomóc, a nie dołować :O Talent do planowania, przewidywanie przyszłości, zaradność są cechami wrodzonymi, nie da się ich nauczyć, posiada się je albo nie :) Tak jak uroda :)

I ostatnia moja porada :) Ktoś ci radził, bys szła do banku i negocjowała w sprawie przełożenia płatności rat itp :o Pod żadnym pozorem nie rób tego :O Bank może zareagować inaczej niż myślisz :O Może wypowiedzieć ci umowę i dostaniesz trzy dni na zwrot całkowitego kredytu :O Oni tak robią :O BANK TO NIE PRZYJACIEL :O

Gość nie rozumiem głupich bab
JaEdka, znam życie i to chyba lepiej od autorki bo zdarza mi się myśleć i planować, a do zakonu nie mam po co iść bo jestem już mężatką. To że nie zachodziłam w ciążę w wieku 21 lat gnieżdżąc się na 30 metrowej kawalerce nie znaczy że nie znam życia.... znaczy jedynie że byłam bardziej przewidująca.

Gość EwaCot
DO GŁUPICH BAB: TO ŻE TY TAKA JESTEŚ TO NIE ZNACZY ŻE WSZYSCY TACY MAJĄ BYĆ

Gość JaEdka
Skacz pierdo..c wymadrzaly glupi babolu!Wypierda..j stad bo tylko dziewczyne dolujesz,a ona i bez tego ma dola.Sama nie wiesz co ci jutro los przyniesie i twoja przewidywalnosc nic ci nie pomorze!

Gość skoro nie
wszyscy mają tacy być to radź sobie sama z twoimi problemami

Skoro uważasz że nie wszyscy muszą zachowywać się racjonalnie to czemu teraz czekasz na rady ? Ile lat miałaś jak skończyłaś szkołę, ile jak wyszłaś za mąż ? Pewnie wyszłaś za mąż bo miałaś wpadkę a teraz bajdurzysz i myślisz że uwierzymy w te bzdury ? Nie mieliście ani mieszkania ani środków do utrzymania....20 lat ślub i od razu dziecko i mam wierzyć że ślub i dziecko było planowane ? Życie niczego Cię nie nauczyło, nie byłaś mądra wtedy nie jesteś ani trochę dojrzalsza teraz. A teraz powiecie że każdy ma prawo do dzieci ? Pewnie niech wszyscy głupcy rodzą dzieci, bez ograniczeń, niech sprawią sobie ich po siódemkę a potem niech zaczną myśleć za co je utrzymać. Zadaj sobie pytanie dlaczego w biednych rodzinach nikt dzieci nie planuje za to bogatsze rodziny nie stać na luksus niekontrolowanych wpadek ? Może to po prostu taki styl bycia w danym środowisku i sposób myślenia: "jakoś to będzie" ?!

Gość sdjkjd
Amnie cos tutaj nie pasi. Od jakiegos juz czas maz dostaje ledwie 1300 na reke. >On mowi, ze zdecydowali sie na drugie dziecko bo od czerwca ma byc lepiej. A potem pisze, ze samych oplat maja 1000(290 + 100 + 500 + 50) i sa wszedzie zapozyczeni. 300 zlotych zostaje na zycie na trzy osoby i oni zaplanowali drugie dziecko. Smiech na sali.

Gość EwaCot
Do głupich bab:O ty małpo jedna.przed słubem stralismy się o dziecko ponad rok czasu i to było dziecko planowane i mam najcudowniejszego syna pod słoncem.Jesteś zepsuta i uważasz się za idealną.W dupie mam to co o mnie piszesz uważaj sobie że jestem nie wiem kim.Moje małżeństwo jest cudowne może teraz nie mamy pieniedzy ale za to mamy siebie rodzinę pęłną miłości

Do tej pory byłam subtelna, teraz napiszę wprost. Laska jest bezmyślna, płodzą się jak króliki nie myśląc jaki start fundują dzieciom i pewnie skażą je na taki sam los. Patologia rodzi patologię, dziewczyna pewnie pochodzi ze środowiska gdzie kończy się szkołę i natychmiast ma się stadko dzieciaków....nie ważne że nie ma się gdzie mieszkać i nie ma się za co je utrzymać.... niektóre kobiety zaczynają myśleć dopiero gdy pewnego dnia budzą się i mają już troje dzieci a facetowi znudzi się robić za woła roboczego

Gość Olabogaaaaa
ale za to mamy siebie rodzinę pęłną miłości Rodzinę która za pomocą twojej głupoty umrze głodu .:O

Gość JaEdka
Owszem ta decyzja absolutnie do madrych nie nalezala ale wy do madrych ludzi tez raczej sie nie zaliczacie,jak macie ja osadzac to lepiej nic nie piszcie.A moze co poniektore po prostu zazdroszcza jej potomstwa bo same boja sie macierzynstwa.

Gość EwaCot
TY PIZDO.PATOLOGIA TO ALKOHOL I PRZEMOC.JA POCHOPDZE Z PORZADNEJ RODZINY TY SZMATO POPATRZ LEPIEJ NA SIEBIE

Planowaliście dziecko ? To ile wtedy miałaś 19 gdy zaczeliście się o nie starać ? No bo umrę ze śmiechu....w naszym katolickim kraju staraliście się o dziecko rok przed ślubem ? a to ciekawostka.... może trzeba było raczej się o lepszą pracę i mieszkanie starać ? skoro macie taką kochającą się rodzinkę to kochajcie się dalej, byle więcej wpadek Wam się nie przydarzało....

Gość EwaCot
TY SUBTELNOŚCIĄ NAWET NIE SMIERDZISZ

Gość jestem za a nawet przeciw
wiesz ja absolutnie nie zamierzam Cię krytykować bo sama też nie należę do tych co to planują całe życie bo jak dla mnie to to jest takie sranie w banie z doświadczenia wiem że mnóstwo tych planujących dzieci bo jeszcze nie teraz, poprostu potem nie może ich mieć to skutek uboczny gonienia za pieniądzem. Takie jest życie ale to samo tyczy się Ciebie nie wszystkim nieplanowane życie się udaje....prawda jest taka że miłość w waszej rodzinie nie wykarmi Wam dzieci a brak kasy to główny powód rozpadów małżeńskich, i takie życie też jest. Ale mam nadzieję że to chwilowe kłopoty i wszystko się ułoży, powodzenia

Gość EwaCot
Z TWOICH WSZYSTKICH WYPOWIEDZI WYNIKA IŻ NIGDY NIE BYŁAŚ KOCHANA I NIGDY NIE KOCHAŁAŚ.INNEGO WNIOSKU NIE MOGĘ WYCIĄGNĄĆ Z TWOICH OBRAZLIWYCH I DOŁUJĄCYCH WYPOWIEDZI

Gość EwaCot
DZIĘKUJĘ CI BARDZO WIERZĘ ŻE BEDZIE DOBRZE...

Nie muszę być subtelna. Szanowałabym Cię gdybyś naprawdę była mądra i dojrzała, bo zdarzają się takie osoby w Twoim wieku, ale Ty mądra ani dojrzała nie jesteś. Miałaś 19 lat i myślałaś że bawicie się w rodzinę. Co Ty wtedy myślałaś ? że dziecko to ładna lalka ? Sama piszesz że rodzina nie może Ci pomóc finansowo więc niby na co liczyliście gdy tak młodo zakładaliście rodzinę ? Uważasz że to normalne że Twoi rodzice nie odwodzili Was od tego pomysłu ? Może są tak samo nieprzewidujący jak Wy ? Ile statystycznie jest tak młodych małżeństw ? Ile z nich pobiera się z autentycznej chęci założenia rodziny a nie z powodu ciąży ?

Gość JaEdka
Ewa masz to co w zyciu najwazniejsze i najcenniejsze,a pieniadz zecz nabyta,a kryzys przejsciowy.Nie przejmuj sie wpisami tego niedoruchanego glupiego babsztyla ktory mysli,ze wszystkie rozumy pozjadal.

Gość Olabogaaaaa
JaEdka - naucz się pisać bo płakać się chce widząc te błędy . :O

Gość EwaCot
SŁUCHAJ NIE POWIEDZIAŁAM ŻE RODZINA NIE MOŻE4 NAM POMÓC,MOŻE NAM POMÓC ALE NIE AŻ TAK JAK W TAMTYM MIESIĄCU....RODZICÓW MAM BARDZO ALE TOO BARDZO KOCHANYCH.MOJA MAM MNIE URODZIŁA JAK MIAŁA 21LAT.POBRALI SIĘ Z TATA JAK MIELI PO 20 LAT A ZNALI SIĘ PÓŁ ROKU I SĄ BARDZO SZCZĘŚLIWYM MAŁŻEŃSTWEM I TEŻ MIELI CZASAMI ZŁE CHWILE I TEZ MIELI DWÓJKĘ DZIECI.DAJĘ CI PRZYKŁAD MOJEJ RODZINY ŻE TERAZ JEST ZLE ALE NA PEWNO BĘDZIE LEPIEJ.GDY LUDZIE SIE KOCHAJĄ TO ZE WSZYSTKIM SOBIE PORADZĄ.

JaEdka masz rację nie dość że jestem głupia bo planuję w przeciwieństwie do autorki to jeszcze moje życie erotyczne szwankuje....tylko w sumie nie wiem na jakiej podstawie to oceniłaś....

Życzę Ewo by Wam się udało, by Wasze małżeństwo było udane i trwałe. Waszym dzieciom życzę by zdobyły wykształcenie i może by poczekały z założeniem rodziny do momentu aż będzie ich na to stać.

Gość EwaCot
I WIDZISZ NIE SZŁO TAK OD RAZU NAPISAĆ.DZIĘKUJE BARDZO ZA MIŁE SŁOWA