Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowana ale moze..

staramy sie o dziecko myslicie ze jezeli..

Polecane posty

dzisiaj mam plodny sluz ( ciagnacy sie i to dosc mocno ) to jutro bede jeszcze taki miala? i czy dzien po tym sluzie beda jeszcze dni plodne? kochalam sie jeszcze 2 dni temu ale mysle ze to za wczesnie na poczecie chociaz sluz sie juz troche ciagnol i był "ciezki" i slizki cykle mam co 24-26 dni, kochalam sie 8dc dzisiaj jest 10 dc staramy sie juz jakies 5 miesicy i szczerze mowiac jestem juz tym zmeczona, tyle rozczarowac juz było.. mam wielka nadzieje ze moze w tym miesiacu sie uda

Gość sluz powinien być lekki i
przezroczysty a nie taki jak piszesz. Z tego co piszesz to nie masz teraz owulacji

Gość Anialisa
Dlaczego nie kochasz się codziennie w dniach płodnych? Skoro masz tak krótkie cykle, to owulację możesz mieć już około 9-13 dnia. Ja bym się starała każdego dnia w przypuszczalną owulację. Jeśli tak mocno ci zależy na ciąży, to kup testy owulacyjne i sprawdzaj, czy masz dni płodne, czy nie. No i trzeba próbować, próbować, a nie robić sobie dwudniowe przerwy.

on jest przezroczysty i teraz jest lekki, wczesniej byl przezroczysty slizki i ciagnacy tego 8 dc, robie przerwy co 2-3 dni bo tak mi lekarz zalecił dzisiaj juz nie mamy okazji bo moj maz poszedl do pracy na noc, wiec zostaje mi jutro wczesniej kochalam sie codziennie i nic z tego nie wyszlo

wczoraj np był jeszcze wodnity, nie wiem dlaczego mi sie ten sluz tak zmienia

Gość to co polecasz

Gość codziennie to nie
starając się o dziecko nie należy kochać sie codziennie, ponieważ plemniki potrzebuja 72 h, aby dojrzeć i być zdolne do zapłodnienia, poza tym mogą przeżyć w śluzie płodnym kilka dni i poczekać na owulację facet niech łyka preparat Salfazin na poprawę jakości spermy, a ty kwas foliowy testy owulacyjne nie zaszkodzą :) możecie również dać spermę do zbadania a ty zrób sobie usg jajników, żeby sprawdzić czy dochodzi do owulacji

Gość dfghjk
najlepiej kochaj się po okresie co 2 dni aż do dnia kiedy nie pojawi się kolejny okres jeśli nie wiesz dokładnie kiedy masz dni płodne ja tak robiłam bo nie wiedziałam dokładnie kiedy mam te dni teraz jestem w 31 tyg ciąży w 2 miesiącu starań nam się udało w pierwszym nam nie wyszło a kochaliśmy się co dzień.

to samo powiedział mi lekarz, kwas foliowy biore od 2 miesiecy teraz wlasnie zaczynaja mnie bolec piersi ( takie mam objawy owulacji ) cos czuje ze w tym miesiacu tez nic z tego nie bedzie :(

i jajnik mnie teraz pobolewa.. ehh

Gość dfghjk
mnie jajniki też bolały to był pierwszy objaw ciąży

u mnie to raczej objaw owulacji z tego co sie orintuje to plemniki jakis czas zyja w drogach rodnych kobiety.. moze te 3 dni przezyja

Gość stres tu nie pomoże
nie stresuj się tak, najlepiej przestać się starać i iść na spontan, tak najłatwiej zajść ! :) ja zaszłam w 31 dniu cyklu przy cyklach 33 dniowych :) owulacja zawsze może się przesunąć jeżeli z badań wszystko w porządku to się nie przejmuj

Gość zrezygnowana ale moze
mialam dzis jeszcze plodny sluz :) moze jeszcze nie wszystko stracone to moj 11 dc

Gość kiziamizia12
witajcie

Jak staralismy się o młodego to przez 3 miechy był seks w dni płodne i nic. W czwartym przestaliśmy zwracać na to uwagę i zaszłam w ciążę. Młody na USG 2 tyg spóźniony był więc wyszło, że owulację (mimo odpowiedniego śluzu w środku cyklu) miałam później. Teraz w tej ciąży zero seksu w dni płodne, a dzidziu w brzuchu.

Gość radka
Witam wszystkie przyszle mamusie!!!!! ja z moim ukchanym staramy sie od 4 miesiecy ,na pewno jest to krotki czas ale za kazdym razem kiedy mi si spoznia to mam tak ogormna nadzieje ze moze to juz rodzaa sie plany i biegne po test kiedy juz go kupie to boje sie go zrobic boje sie ze bedzie ujemny kilka razy sie zawiodlam :( :(i kolejnyy test jest co raz trudniejszy dlaczego to takie musi byc trudne???????

Gość tak to bywa
dziewczyny tak to zazwyczaj jest ze osoby ktore nie planuja zachodza a te ktore by chcialy to po prostu im nie wychodzi ale jak to mowia wszystko przyjdzie z czasem glowa do góry ^^

Gość wijekks
jesli podejrzewasz ze moze wchodzic gre nieplodnosc lub slabe plemniki proponuje zrobic badania w jakies dobrej klinice, typu Invi Med

Gość niecierpliwa23
Witam mam takie pytanie. Staramy się z narzeczonym o dzidziusia. 2 tyg. temu (tj.23-29.08.2010) miałam dni płodne i kilka razy finisz :) we mnie:) No i @ mam co 28 dni więc kolejny mam dostac teraz w czwartek (9-tego września). Jak myślicie do tego czasu powinnam miec juz jakies objawy ciazy, test robie oczywiscie z rana w dzien planowanej miesiaczki, ale strasznie sie boje rozczarowania:( jesli chodzi o objawy to jedynymi moze byc pobolewanie w dole brzucha, bol i powiekszenie piersi, sennosc, rozdrażnienie i zaparcia. jednak moga byc to rowniez objawy @ :( no i jeszcze biały, ciągliwy śluz, bez zapachu, czy może on cos oznaczac?? Prosze o odpowiedzi...

Gość zujakkas
moze cos oznaczac ale radzilabym sie zbadac, chocby we wspomnianym porzadnym invimedzie

Gość mi sie udalo po 7
kochaj sie od 9 dnia cyklu albo codziennie, albo co drugi dzien. Co trzy dni to jest za dluga przerwa. Dzisiaj napoewno mozecie poprawic, nic nie zaszkodzi ile przyjemnosci;)

Gość 27 tydz
ja polecam testy owulacyjne, w drugim cyklu mi się udało, a wcześniej mieliśmy problemy

Gość Tusia21
Ja staram się z meżem 5 miesięcy o dziecko... Mam nie regularne cykle średnio co 28-35dni dlatego ciężko mi ustalić dzień owulacji. Oczywiście używałam testów owulacyjnych paskowych, mierzenia temperatury, oraz śluzu ale... nic z tego jak do tej pory.Ostatni mój cykl trwał 28dni rozpoczął się 08/02/2011 u ginekologa byłam 21/02/2011 (poniedziałek) i powiedział mi że jeszcze nie mam owulacji i żebym zaczeła starania od 22 do końca tygodnia, próbowaliśmy do 1 marca (wtorek). Niestety dziś przyszedł okres. Postanowiłam kupić test DONNA który stwierdza czy mam dni płodne na podstawie śliny. Teraz tylko czekam aż skończy mi sie okres i znowu....:) Nie tracę nadzieji bo marzę o dziecku. Chociaż przychodzą chwile w których brakuje mi wiary. Szkoda tylko że nie będę już mieć dzidzi w tym roku ;-). Jeżeli nam sie uda to dam znać za miesiąc. pozdrowionka dla wszystkich starających sie.

Gość kacorek
witam!ja kochalam sie z mezem dzien przed owulacja(07.08) okres mialam 22 lipca a moj cylk trwa 30 dni!to dopiero nasz pierwszy miesiac staran ale bylo by super gdyby nam sie udało !!!swoja owulacje poznaje po bolu w dole brzucha zazwyczaj jest to dwa dni!czy komus udalo sie poczac dzidziusia w pierwszym cyklu staran??

Gość Staram się o dzidzie
Witam mam na imię Marlena mam takie oto pytanie: kilka dni po badaniach na stężenie prolaktyny z obciążeniem po tabletce, później kochałam się z mężem. 1,5 tygodnia później dostałam Miesiączkę w prawidłowym terminie ale tak jak nigdy nie towarzyszyły jej żadne bóle menstruacyjne. Miesiączka była bardziej skąpa niż zwykle trwała 6 dni miała kolor ciemno brązowy + 2 dni plamienia i po jednym dni znów nastąpiło znikome krwawienie i trwa dwa dni. Niedługo mam wizytę u ginekologa ale proszę o odpowiedz bo to czekanie mnie dobija Czy to prawdopodobne że mogłam zajść w ciążę? (Dodam iż z mężem staramy się o dziecko)

Gość zxeeeeeeeeeeeeeee
5 miesicy i szczerze mowiac jestem juz tym zmeczona, tyle rozczarowac juz było.. chyba zartujesz ja staram sie 4 lata co to jest 5 miesiecy

Gość ulotka6
Witam wszystkie "staraczki". Z ciekawością dołączam do Waszego grona. Wraz z mężem dopiero rozpoczęliśmy starania- to nasz drugi miesiąc. Zrobiłam wszystkie podstawowe badania, biorę kwas foliowy i wspomagam się testami LH. Czytam różne posty, fora, opinie i aż trudno uwierzyć, że zajście w ciąże jest aż tak trudne. Z pozoru prosta sprawa: jajeczko, plemnik - ciąża ;) Jednak życie weryfikuje plany... Znam wiele historii długoletnich starań i bezpłodności (także w bliższej rodzinie). Trudno jest mi się zdystansować i nie myśleć o tym (jak zalecają specjaliści ;) Od dwóch miesięcy moje myśli krążą wokół tematyki: cykl, menstruacja, owulacja, luteina, prolaktyna itp :) Czy wy też tak macie?