Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staraczka4

Adopcja

Polecane posty

Gość Staraczka4

Denerwuje mnie to :( staramy się z mężem od 3 lat i nic :( a takie sobie nastolatki zachodzą od razu :( a później oddają do adopcji... zaczęłam drążyć w domu temat, czy może moglibyśmy adoptować dziecko. Ale mąż nie jest do tego optymistycznie nastawiony. Jak go mogę przekonać...??

Gość wstrzymaj sie
3 lata nie az tak dlugo. A co bedzie jak adoptujecie dziecko, a Ty zajdziesz w ciaze?

Gość Staraczka4
Też się nad tym zastanawiałam co będzie jak adoptujemy a okaże się, że jestem w ciąży... tylko ja tak bardzo chcę mieć dzidziusia a mam już dość tego płaczu co miesiąc, że znów okres mam :( Po prostu tracę nadzieję, że się uda :( A mąż cały czas wierzy, że w końcu będziemy mieć dzidziusia...

Gość wstrzymaj sie
i wlasnie dlatego Ci sie nie udaje, ze tak bardzo sie starasz. Adoptowalabys dziecko, odpuscila i wtedy bys zaszla... Po prostu nie mysl o ciazy. Zyj, kochaj sie z mezem, bez staran zadnych ;)

Gość Staraczka4
Ale jasne, że na początku naszych starań (pierwsze pół roku-rok) kochaliśmy się nie myśląc o tym, że koniecznie muszę zajść w ciążę. Po roku zaczęliśmy podejrzewać, że coś jest nie tak. Przebadaliśmy się ale każde z nas jest zdrowe. Dopiero później zaczęłam coraz częściej myśleć o tym dlaczego znów się nie udało... Masz rację przestałam czerpać radość z seksu. Stał się dla mnie, czymś co muszę zrobić, żeby zajść w ciążę... to smutne :(

Gość wstrzymaj sie
Nie martw sie, odpusc po prostu ;) Na adopcje jest czas ;)

Teraz widać sens w tych badaniach przed adopcyjnych :P Dzieci to nie pieski! Chcecie adoptować, ale już się zastanawiacie co będzie jeżeli jednak zajdziesz w ciążę :-o A jeśli zajdziesz to co? Oddasz do domu dziecka? GŁUPIE PINDY! Co to ma być? Adopcja na wszelki wypadek?

Gość Staraczka4
Nie!!! Jeśli się okaże, że jestem w ciąży a już adoptuję to jasne, że wychowam obydwoje dzieci i to tak samo nie będzie żadnych różnić obydwoje będą MOIMI dziećmi. A poza tym jeśli tak się stanie, że postanowimy z mężem adoptować to zaczniemy się zabezpieczać na wszelki wypadek. Tylko nie wiem co robić :( Starać się nadal, czy zacząć poważnie rozmawiać z mężem o adopcji?? :(

Gość wstrzymaj sie
lilitka---> Glupia pinda bylaby osoba, ktora by nie rozwazyla wszystkich za i przeciw. "Dzieci to nie pieski"... aha, czyli pieska to mozna oddac :O

Gość a jakie badania mieliście
może rozważ raz jeszcze dokładne badania w klinice leczenia niepłodności ewentualnie inseminację spermą dawcy... na adopcję zawsze jest czas, ile masz lat? mi pomogły tabletki antykoncepcyjne! zwykle po odstawieniu tabletek owulacja występuje kilka razy w cyklu, dwa lata nie mogłam zajść, badania ok, lekarz zapisał mi tabletki anty na 6 miesięcy, a po odstawieniu kazał się od razu starać i zaszłam ! a miałaś stymulację owulacji? tak, żeby w jednym czasie dojrzało kilka jajeczek?

Gość może masz niedomogę lutealną
dochodzi do zapłodnienia, ale zarodek nie może się zagnieździć, bo masz za mało progesteronu

my staramy sie juz od 4 lat i nic. ktoa kto tego nie przezyl nie zrozumie. wszyscy znajomi maja juz dzieci. dlaczego to takie niesprawiedliwe? tez mysle o adopcji.