Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce miec dziecko a on ...

Chce miec dziecko ale mój partner nie!

Polecane posty

chyba pora sie rozstac jestesmy ze soba juz 4 lata

Gość no to go złap na dziecko
udawqj,że nadal bieresz tabsy i już gotowe . moja kumpela tak zrobiła - nic nie podejrzewał, uznał zę pewnie to przez stres zaszła (tzn. że tabsy nie działały), bo mieli go trochę w tamtym czasie. był zdenerwowany, jak isę o icąży dowiedizał,ale na 1 usg jak je zobaczył, już mu przeszło i pokochał małe. dziecko jest oczkiem w jwgo głowie - ma pół roczku/

Gość Staraczka4
A moim zdaniem nie powinnaś go łapać na dziecko. Kochasz go przecież więc go nie oszukuj. Może on jeszcze nie dojrzał do bycia ojcem. A jeśli go złapiesz na dziecko istnieje ryzyko, że zostaniesz z dzidzią sama, bo on nie będzie chciał się dzieckiem opiekować. A dziecko nie jest zabawką i nie powinno cierpieć, że nie ma pełnej rodziny przez to, że Tobie się za bardzo spieszyło. Porozmawiaj ze swoim partnerem, spytaj dlaczego nie chce jeszcze teraz dziecka. Jeśli okaże się, że nie jest gotowy to daj mu czas i porozmawiajcie na ten temat za kilka miesięcy. A jeśli są inne powody (np. boi się, że nie poradzi sobie w utrzymaniu was lub nie sprawdzi się w roli ojca) to musicie razem rozwiać jego obawy, a później do roboty :)

Gość bukaa
Wrabianie partnera w dziecko jest nieuczciwe. Czy dobrze czułabyś się żyjąc z tą świadomością? Pytanie czy twój partner nie che dziecka wogóle czy teraz? jeżeli nie chce go nigdy, to jest to problem, który będzie narastał i z czasem może o niego rozbic się wasz związek. Jeżeli dla ciebie dziecko jest bardzo ważne, to może faktycznie pozostaje ci jedynie zmiana partnera.

on ma trzydziesci lat i uważa że ma jeszcze ma na to czas. Ale ja nie chce już dłużej czekać

a łapać go na dziecko nie mam zamiaru, uważam że decyzja taka powinna byc świadoma i podjęta przez nas oboje, oboje musimy chciec

Gość Staraczka4
Dobrze, że nie chcesz go łapać na dziecko to bardzo dojrzałe i odpowiedzialne z Twojej strony. A Ty ile masz lat??

23

Gość Staraczka4
Jesteś jeszcze młoda więc macie jeszcze trochę czasu na to. Daj mu się nad tym zastanowić, rozmawiaj z nim o tym, ale nie naciskaj go. Powiedz mu po prostu, że Ty bardzo chciałabyś mieć dziecko, ale, że nie masz zamiaru go do niczego zmuszać. To musi być wasza wspólna decyzja jak sama napisałaś. Więc poczekaj z tym jeszcze. Nie ma co się na razie denerwować i rozstawać, bo jesteście jeszcze młodzi i wszystko przed wami :)

tyle ze ja juz jedno dziecko straciłam i boje sie ze jak zdecydujemy sie za poźno na druga ciąże i znowu cos bedzie nie tak to bedzie za poźno na leczenie

Gość Staraczka4
A dawno to się stało, że straciłaś dziecko?? I jak on wtedy zareagował na wiadomość o tym, że jesteś w ciąży?? Kobieta do 30 roku życia powinna urodzić pierwsze dziecko, ponieważ później może być trudniej z tym. Masz jeszcze sporo czasu :)

prawie trzy lata temu to sie stało, a jak zareagował ? Popłakał sie jak sie dowiedział ale nie z radosci! Nie miałam wsparcia z jego strony! Ale jak straciłam to dziecko to też płakał!

Gość Staraczka4
Więc skoro wtedy nie miałaś z jego strony wsparcia, gdy zaszłaś w ciążę chcesz znowu to przeżywać?? Nie lepiej poczekać, aż on dojrzeje (bo z tego co piszesz wyraźnie widać, że jeszcze nie dojrzał) do bycia ojcem?? Ty masz jeszcze czas, on też. Nie można nikogo zmuszać do bycia rodzicem, bo to zbyt odpowiedzialna i poważna decyzja...

ja go nie chce zmuszac, ale tez nie mam zamiaru czekac niewiadomo ile az on dojrzeje

Gość paulina 234
rzuc go! chyba ze chcesz zostać samotną matką i zwalić mu na głowę alimenty i tym samym zrujnować mu życie? czy ty go kochasz? chyba nie bardzo, nie znam go ani ciebie ale z tego co opisujesz to nie ma sensu, tobie nie zależy na nim tylko na dziecku, rzuć go nie kombinuj... może je pokochać owszem, ale nie zawsze jest różowo,a do takich rzeczy nie przymusisz na siłę....wiem coś o tym.

Gość aldona 12345
ech.... koleżanka miała taką sytuację... zaszła i nie chciała usunąć, on zaakceptował ten fakt ale między nimi już nigdy nie będzie tak samo.... niby z nią jest ale widać jak ma dość.... pije, dużo... nie chce od niej odejść bo boi się konsekwencji, został zaszczuty przez matkę i żonę"to twoje dziecko" "jesteś katolikiem to grzech" spuszcza głowę i męczy się....nie polecam ci naprawdę....:( bo widzisz kochana, to jest taka zależność... facetowi zależy tylko na TOBIE tylko TY jesteś najważniejsza i nie wyobraża sobie życia bez ciebie ani żeby ktoś od ciebie był ważniejszy... to chyba świadczy o miłosci...wydaje mi że u ciebie tak nie jest.Wiadomo potrzeba przedłużania gatunku jest silna, instynkty też. Ale nie każdy chce się tego podejmować i to nie świadczy o niczym złym.Po prostu jesteśmy ludźmi nie zwierzętami i myślimy nie działamy na instynkt... nie chce to nie chce.... my już 8 lat po ślubie... on 45 ja 38lat:) dobrze nam jest jak jest bez dzieci, nadal się kochamy uwielbiamy podróże i siebie....chcę się zestarzeć przy jego boku, a dziecka po prostu nie chcemy:) nie wyobrażam sobie żeby któreś z nas zmuszane było do takiego czegoś....:) pozdrawiam i życzę szczęścia:)

Gość 11111111111111
jak 30 letni facet uważa,że nie dojrzał do posiadania dziecka to chyba juz nigdy nie dojrzeje

Gość masz 23 lata i już chcesz
dziecko? do czego ci tak śpieszno?:o

najpierw chce ślub a później dziecko, wiec to najwczesniej da sie za dwa lata. Pozatym to kobiety w mojej rodzinie maja problem z zajsciem w ciaze i donoszeniem jej i nie chce zeby kiedys sie okazało że jest za poźno na dzidzie

Gość o kurcze 30 letni facet
i nie jest gotowy na dziecko????? co to za dziwoląg?? mój mąż fakt, nie był gotowy gdy wpadliśmy - miał wtedy tylko 22 lata.( ja 24). na weiść o icąży... zatkało go na kilka godzin. ale bardzo szybko pokochał dziecko jeszcze w moim brzuchu, a po porodize bardzo mi pomagał, kapa łprzwiaj łw nocy, gotował dla nas... potem jak dizekco podrosło,super isę bawili - razem "raczkowali", razem jeżdzili samochodizkami, gonitwy w parku , klocki... itd.... dziś nasz syn ma 5 lat a mój 27-letni mąż jest wspaniałym mężem i ojcem :) ❤️

Gość o kurcze 30 letni facet
wybaczcie błedy. także w wieku meża - 28 lat ;P

mysle o tym coraz czesciej i nie wiem co zrobic

Gość On ma 30 to teoretycznie
powinień być gowtowy. Może w głębi duszy wie , ze nie jestes ta jedyną i temu nie chce mieć z toba dziecka ???? Tak myśle, skoro juz raz płakał jak się dowiedział to coś musi byc na rzeczy.

Gość pani mecenasowa
ja tez mysle, ze Twoj chlopak, moze nawet nie swiadomie nie chce byc z Toba na powaznie

może i tak jest musze z nim powaznie porozmawiac, zawsze mówi mi ze on jest jeszcze młody i ma czas

Gość musicie powaznie porozmawiac

Gość wkrotce zaczynajaca...
Przepraszam ze sie wtrace ale nie jest dobrym pomyslem oszustwo typu nie przyjecie pigulki! decyzja o dziecku powinna byc jak najbardziej przemyslana...jesli nie dojrzal wyjdzie to za 2,3,4 lata i zostaniesz sama z dzieckiem tak sie ciezko zyje...i matce i dziecku sama tak miALam ..teraz jest 2 partner i podjelismy decyzje o 2 dziecku jak najbardziej powaznie..biorac pod uwage wszystkie za i przeciw z kazdej strony...powodzenia zycze!