Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swieza mama21

czy becikowe

Polecane posty

a dodatek za urodze dziecka to to samo? pytam bo za becikowe juz pobralam pieniadze i kolezanka mi powiedziala zebym zlozyla papiery jeszcze raz ale za urodzenie dziecka bo ona zlozyla i dostala bo powiedziala ze mi sie nalezy bo becikowe a urodzenie dziecka to dwie inne rzeczy czy to prawda?

nie to nie to samo becikowe jest bez względu na dochód natomiast jak sie \"łapiesz\" do rodzinnego nalezy ci sie dodatek z tyt urodzenia dziecka 1000 zł

skoro tak uwazasz ja tam nie nazekam ze zostalam chcielismy z mezem to mamy .i stac nas na utrzymanie bo mamy swoje mieszkanie i dobre prace i pieniadze zeby te dziecko utrzymac a rozrywki dyskoteki mnie nie interesuja bo juz sie wybawilam

Gość ona27gd
za urodzenie dziecka nalezy ci sie: -1000 zl tzw becikowego,ktore wyplaca MOPS -nalezne z tytulu oplacanej skladki ubezpiczeniowej (wysokosc swiadczenia zalezna jest od wysokosci stawki ubezpieczenia) -1000 zl jesli wasz wspolny dochod nie przekracza 504 zl na osobe - 48 zl miesiecznie (warunek taki sam jak wyzej)

Gość tez mamuska
a ja mam takie pytanie czy np podliczajac dochod na roodzine i dzielac na 3 ( bo jestesmy my i dziecko) to wlicza sie renta rodzinna ktora ma maz za tesciowa ? bo z renta przekarcza 504zl a bez renty nie

Gość tez mamuska
up:)