Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowana po 40

Kocham go ale kompletnie nie mam ochoty na sex, co robić?

Polecane posty

Gość zdołowana po 40

Mam wspaniałego faceta, kochamy się, przyjaźnimy jesteśmy jak 2 połówki kyóre w końcu po wielu latach i innych związkach sie odnalazły. Ja myu sie bardzo podobam fizycznie i bardzo go pociągam, przy mnie odzył w tych sprawach i jest zachwycony naszym pozyciem. Ja niestety tego nie mogę o sobie powiedzieć :( Bardzo mi sie podoba fizycznie, pociaga mnie, uwielbiam sie przytulać, całować, dotykac go, ale na sex ostatnio nie mam wcale ochoty. Na początku zdarzało mi sie udawać orgazmy i grałam trochę, teraz jestem sobą, mój partner potrafi mnie zaspokoić, jest doświadczony, ale ja nie mam ochoty. Może to przez antykoncepcje hormonalną? Najgorsze, że zmuszam się i robi sie błędne koło bo coraj mniejszą mam ochotę. On z kolei nie wyobraża sobie choćby jednego dnia bez sexu, zalezy mu tez bardzo ebym ja była zadowolona. Jestem sporo starsza od niego, na ogół kobiety w moim wieku sa "napalone" i takie związki opieraja sie głównie na sexie, a u nas odwrotnie, łączy nas głóównie więź psychiczna (przynajmniej mnie)

Gość zdołówana po 40
Co robić? Jak nabrać spowrotem ochoty na sex? Postanowiłam odstawić antykoncepcję, ale nie wem czy to cos pomoże, na samym początku znajomości nie stosowałam nic i było lepiej ale wtedy udawałam orgazmy. Teraz partner potrafi mnie zaspokoić ale ja wcale tego nie chcę.

Gość aoi.x
Może po prostu Cię to nudzi? Spróbuj czegoś nowego, trochę urozmaicenia. Jakaś nowa zabawka w łóżku, olejek do masażu albo bielizna :)

Gość Luśka W.
Seks jest przereklamowany ;-) No a serio, zmuszanie się do niczego nie doprowadzi. Lepiej powiedz mu jak sprawy wyglądają.

Gość zdołowana po 40
Nie ma monotonii. Jestesmy wyluzowani, stosujemy zabawki, bieliznę, bitą śmietankę :P jak mamy wolna chatę uprawiamy sex w różnych miejscach, robimy sobie fotki. Wszystko jest OK w tym problem. On się bardzo stara. Nie moge sie do tego przyznać bo tak jak napisałam, jak nie mam ochoty np. na orgazm to on robi z tego problem, do;pytuje czy nie znudził mi sie itp. Gdyby on miał inne podejście nie byłoby problemu a jemu zalezy i jest na mnie ciągle "napalony" :O

Gość zdołowana po 40
Zmuszanie to może za duże słowo - chociaż czasmi wręcz sie zmuszam. Po prostu nie mam ochoty. Jak juz dochodzi do piezczot to mysle o czyms podniecającym i dochodzę, ale nie ciągnie mnie do tego. Wołałabym sie przytulić i spokojnie zasnąć.

Gość zdołowana po 40
Nikt nie miał podobnych doświadczeń?

Gość wiosenna rosa
Dziwne. może to wcale nie miłość. lubisz go tylko

Gość zdołowana po 40
Na pewno go bardzo kocham i bardzo mi na nim zależy. Nie chcę nikogo innego, chcę z nim spędzić reszte życia. Lubie go dotykać, pieścić, cholernie mi sie podoba, chyba cos ze mna nie tak.

Gość wyruchałaś swój limit
to możesz ze spokojem strzelić sobie w łeb, będzie więcej powietrza dla ruchaczy

Gość zdołowana po 40
2 - 3 razy w tygodniu byloby akurat. My mamy codziennie wieczorem sex czasami zdarza sie tez rano a w wsekendy zawsze rano i czasami po południu. On tylko sie do mnie zblizy a juz ma ochotę - sam dziwi się bo nigdy tak wczesniej nie miał.

Gość Maciejowaaaa
Po prostu masz sex za często i masz przesyt. Różnica temperamentów zdarza się.

Gość lkojhft
Jakie mal problemy wcześniej? Z erekcja? jeśli tak to łyka jakaś viagrę lub viagro podobne środki.

Gość zdołowana po 40
Nie miał żadnych problemów. Pisze przecież że problem jest odwrotny. On ma za duzy temperament i za często chce sexu, lubi mnie pieścić i zalezy mu bardzo żebym była zadowolona.

Gość zdołowana po 40
Nic nie łyka, ma 30 lat i zadnych problemów z erekcją. Wczexniej miał normalny sex, sporo kobiet ale podobno żadna tak na niego nie działała jak ja. Pocałuje mnie i juz mu stoi.... :(:(:( wiem inna byłaby zachwycona a ja nie mam ochoty :(

Gość no to tarmoś sobie boberka

Gość no to po co bierzesz się za
młodego ruchacza, jak żeś stara wyrejrana krowa????????/

Gość lkojhft
pisałaś ze przy tobie odzyl dowiec sie co doskwieralo mu w poprzednim zwiazku.

Gość Wirlenka
organizm ci mów: "to nie te plemniki jakich szukam"

Gość lkojhft
Kiedys dalas mu do zrozumienia ze seks jest dla ciebie bardzo wazny?

Gość co to znaczy że macie wolną
chatę? Mieszkacie oboje z rodzicami? Czy może masz dzieci?

mozesz wchodzic w okres menopauzy.spadek libido, jest czesto spowodowany zaburzeniami hormonalnymi.zrob sobie testy hormonalne i pogadaj z ginekologiem.

Gość zdołowana po 40
W poprzednim związku mial kobiete z kompleksami i przez to sie rozstali, wczesniej normalne związki z normalnym sexem. Dopiero przy mnie tak to polubił, ja mu akurat podpasowałam w sexie i w zyciu,jesteśmy wyluzowani, potrafimy o tym rozmawiać, eksperymentować. Podoba mi sie to i tego zawsze pragnełam. Na początku mówiłam, że sex jest wazny ale bardziej mi zalezy na związku psychicznym. Mamy silny związek psychiczny. Jestesmy juz 8 miesięcy razem może po prostu nudzi mi sie juz sex.

Gość mixxx
zdołowana, mam tak samo (mam 38 lat). Mój mąż, starszy nieco ode mnie ma ogromny temperament a mnie... mnie się po prostu nie chce. Męczyła nas ta sytuacja bardzo, wiesz jak to jest. Niby nic, ale jego męska duma cierpi. Albo Ty cierpisz udając entuzjazm (mój mąż się na udawane podniecenie dawno przestał nabierać). Nam pomogło jedno: cierpliwość, czas, miłość do siebie nawzajem i.... jakoś problem zniknął. On odpuścił trochę, ja się rozluźniłam i jakoś spotkaliśmy się w połowie drogi. Seks nie jest najważniejszy w związku, przychodzi i odchodzi. Miłość i więź psychiczna są czymś wspaniałym i niezastąpionym.

Gość zdołowana po 40
Z dziećmi. Menopauza raczej odpada - wszystko jak w zegarku. Podejrzewam bardziej pigułki hormonalne

Gość ciekawa sprawa bardzo
mnie odechciało się jakoś po ślubie, jestem młodsza mam 34 lata....podejrzewam że podświadomie to wynika ze stresów jakie funduje nam teściowa.... prawie bym podejrzewała menopauzę no ale u mnei cykl i hormony też w normie, tabsów nie biorę od ślubu....

Gość lkojhft
teraz lyka i ma taka wielka ochote na sex chce ci zainponowac udowodnic cos sobie