Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pzurrr

Czy jest taki kierunek studiów jak Nauki o Rodzinie familiologia???

Polecane posty

Gość mam pzurrr

co to za kierunek ?

Gość pierwsze słysze

Gość chyba jest tajkieee

Gość ancymonek83
Jest Nauka o rodzinie na UKSW

Gość camember
ciekawe masz zainteresownaia:P albo chcesz isc na latwizne:classic_cool:

Gość mam pzurrr
ALE MI NIE CHODZI O STUDIA NIEŚWIECKIE. NA PAT I KUL TO SA ALE KATOLICKIE KIERUNKI A MI CHODZI O ŚWIECKIE

Gość Kulturalny maczo
na KUL-u w lublinie, moderatko czemu wykasowałas mi posta !!!!

Gość Kulturalny maczo
mam pzurrr- daj spokój zadna swiecka uczelnia nie prowadzi tego kierunku wiec albo PAT< UKSW < KUL albo nic :):-O hehe to coś jak teologia z dodatkiem

Gość mampoddfgf
MI NIE CHODZI O STUDIA NA KUL ALBO PAT.BO JA WIEM ZE TAK JEST TAKI KIERUNEK ALE TO KIERUNEK JAKIŚ NIEŚWIECKI i to calkiem co innego jest o naukach przedmałżenskich .. MI CHODZI O STUDIA ŚWIECKIE ..WIEM ZE NA TYM KIERUNKU JEST W CIUL PESYCHOLOGII I PRAWA I WSZYSTKIEGO C OZWIĄZNE JEST Z RODZINĄ ..POPROSTU POLACZENIE WSZYSTKICH DZIEDZIN JAKIE SĄ .NAWET MEDYCYNY..ALE GDZIE TE STUDIA SĄ JESZCZE ŚWIECKIE?wiem ze po takich studiach mozna pracowac w poradniach malzenskich i róznych isntytucjach pomocowych itd..

Gość moja kumpela to skonczyla
Jest taki kierunek na KA im Frycza W krakowie. moja kolezanka to skonczyla 2 lata temu i dziś pracuje jako terapeuta w poradni AA ale cos tam dorabiala jeszcze. tyle wiem.

Gość Kulturalny maczo
mampoddfgf- przecie,z to są studia swieckie

Gość moja kumpela to skonczyla
KULTURALNY MYLISZ SIE bo są to dwa inne rodzaje studiów mimo tej samej nazwy na katolickich uczelniach są to studia oparte na katolickiej religii wiec na teologii i tak są przedmioty stricte teologiczne i jakies kursy przedmalzenskie itd. na swieckich uczelniach to kierunek calkiem inny z masa przedmiotów itd. kolezanka miala na AK w krakowie seksuologie ,ekonomie ,wszelkie pedagogiki i gerontologie oraz andragogiki oraz wszelkie psychologie i rehabilitacje .prawa .tyle przedmiotów ze sie nie da wymienić .poprostu full wypas.ale mowila ze strasznie ciekawe studia.poprostu chodzila na wyklady z zainteresowaniem .

Gość w krakowie jest takie copś
na ksw

Gość echhhh co poradzic
utworzyli taki kierunek w Toruniu :P

Gość camember
chodzilo mi ze nie ma kierunku swieckiego:O a autorka niech se sama poszuka, google nie gryzie... i tak uwazamz e to durny kierunek:P

Gość eehjj
swietny kierunek ja to studiuje specjalnosc praca socjalna.super polecam

Gość iza123465634
Najdziwniejsze jest to, że ten kierunek krytykują tylko ci co znają jedynie nazwe albo twierdza ze te studia to tylko i wylacznie teologia z dodatkiem haha!! czasem lepiej jak sie nie wie po prostu sie nie wypowiadac... nie znam ani jednej osoby studiujacej to zeby źle wypowiadala sie na temat tego kierunku.. te wszystkie glupoty wypisuja jacys desperaci co pewnie nie zdali matury bo jak ktos sie dostanie na swoje wymarzone powiedzmy prestizowe studia to nie lazi po necie i nie szuka w google nauk o rodzinie ;]]]]]]]]]]]]

Gość Mała. :)
Studiuję ten kierunek, jestem na drugim semestrze. Jest on na kilku polskich uczelniach: USz (Szczecin), Ur (Rzeszów), UŚ (Katowice), UO (Opole), KUL (Lublin), UKSW (Warszawa), UPJPII (Kraków), Akademia Frycza-Modrzewskiego (Kraków)... Jestem bardzo zadowolona z tego kierunku. :) Tak, jak ktoś wyżej napisał: w planie studiów jest bardzo dużo psychologii, przedmiotów związanych z socjologią, pedagogiką, prawem rodzinnym, jest też kilka teologicznych, ale zazwyczaj na pierwszych dwóch-trzech semestrach. Ciekawe, interdyscyplinarne studia, bardzo rozwijające, pozwalają zdobyć duży zasób wiedzy z różnych dziedzin. Co potem? kierunkistudiow.pl/nauki_o_rodzinie, można poczytać. ;-)

Gość Szauszka
chyba na socjologii na UJ jest taka specjalizacja, ale nie jestem pewna na 100%

Gość i w olsztynieeeeeeee

Gość Ulciak
Witam. Kilka dni temu ukończyłam studia o Kierunku Nauki o Rodzinie.

Gość Ulciak
Przepraszam, nie dokończyłam wątku. Jestem absolwentką KULu i bardzo cenię swoje wykształcenie. Owszem INoR (to skrót naszego Instytutu Nauk o Rodzinie) jest na Wydziale Teologii, ale nie ma czegos takiego jak studia świeckie i nieświeckie. JAk ktoś słusznie napisał, jest to kierunek interdyscyplinarny, czyli jest teologia, a jakże, ale jest mnóstwo innych przedmiotów programowych. Do rodziny podchodzi się całościowo, z każdej strony. Zdałam około 100 egzaminów, z czego tych teologicznych było nie więcej niż 10-15. Rzeczywiście, polecam poszukać w ofertach uczelni także programu tego kierunku. Zapewniam, że kto postudiuje Nauki o Rodzinie, nie pożałuje, są to studia bardzo rozwijające. pozdrawiam.

Gość ale praktycznie co sie po tym
robi ( twoi koledzy ze studiow np, gdzie pracują i jako kto?

Gość Ulciak
Cięzko powiedzieć bo parę dni skończyliśmy studia. ale jedna koleżanka pracuje w poradni odwykowej dla alkoholików, inna ma staż w poradni rodzinnej, parę osób załapało się na pracę w charakterze pracownika socjalnego. nie powiem, jest ciężko, bo sama na razie nie widze perpsektyw. dużo zależy od regionu w kraju. gdzieniegdzie z otwartymi rękami przyjmują pracowników z tak gruntownym i wszechstronnym wykształceniem jak nasze.

Gość prawniczkaaaaaa
Ludzie,czy Wy poszaleliście! Przecież takie studia to KOMPLETNE PÓJŚCIE NA ŁATWIZNĘ!! nie dorabiajcie do tego ideologii,że "rozwijające i interdyscyplinarne" bo to śmieszne i obraża ciężko pracujących studentów innych kierunków. TROCHĘ SAMOKRYTYKI!!!

Gość ededbdb
sa takie studia w Lublinie ale gorża bezrobocie. Przyjaciołka mojej eks to studiowała i strata zcasu. teraz przekwalifikowauje sie na fryzjerke chyba

Gość studentka NoR
Droga 'Prawniczkoooo"! Z całym szacunkiem, ale jeśli uważasz że te studia są 'pójściem na łatwiznę' to jesteś w ogromnym błędzie. Studia same w sobie są naprawdę bardzo rozwijające. Wiem co piszę, bo studiuję właśnie ten kierunek. I nie 'krzycz' tak głóśno, jeśli nie masz o czymś pojęcia. Wbrew pozorom studia wcale nie są takie łatwiutkie do przejścia, bo jest ogrom wiedzy do przyswojenia. Ale jakże jest ona przydatna, chociażby do spełniania się w przyszłości w roli rodzica. Przedmioty otwierają oczy na fakty, których się nie dostrzega mimo tego, jak się później okazuje, że są oczywiste. Plecam ten kierunek każdemu, co interesuje się psychologią oraz nie jest obojętny na ludzkie problemy. Pozdrawiam wszystkich, którzy wiedzą o czym piszę.