Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAAAAAAAAAAAAAAAddd

Czy lekarz rodzinny może dać zaświadczenie o nerwicy?

Polecane posty

Gość AAAAAAAAAAAAAAAAddd

Czy tylko psychiatra? kto jeszcze takie może wydać?

Gość ffffffffffffffffddddd
Pilnie potrzebuje takiego zaswiadczenie na uczelnie.

Gość fffffffffffffffffff
Nikt nie wie?

Gość nie może
to specjalistyczna diagnoza

Gość fffffffffff
Czyli tylko ..psychiatra? :/

Gość wariata chcesz strugać

Gość sssssssssssss
nie wariata;/ neriwca to nie wariactwo:D

Gość nie może
co to za diagnoza nerwica ?/? Nie ma czegos takiego , jaka nerwica ? Tak psychiatra tylko.

Gość nie może
chodzi mi , że to jest bardzo potoczne określenie - nerwica.

Gość gtgggggggggggggggg
ok, to napisze tak mam nerwice. Potrzebuje zaswiadczenia ze ją mam, aby nie wystepowac publicznie ze tak powiem. Skad takie zas. wziac? Dodam ze mam nerwice na 100% ale staram sie z nia sama radzic. Zadnych tabletek itd. Małymi kroczkami i do przodu. Jednak jestem w kropce, potrzebuje takiego zaswiadczenia, abym byla zwolniona z wystapien publicznych.. rodzinny mi nie da?

Gość nie może
a skąd wiesz, że masz nerwicę ? Sama sobie diagnozę postawiłaś / Może masz fobie społeczną ?

Gość nie może
nie wiem może i da , zależy od rodzinnego , no ale jak nigdy nikt cie nie diagnozował ...

Gość ffffffffffffffffff
nerwica , fobia społeczna- jedno i to samo:( zyc z tym ciezko.

Gość nie może
no cięzko , ale nie rozumiem czemu boisz sie psychiatry . Wiesz zaburzenia nerwicowe rzadko leczy sie farmakologicznie , tylko w drastycznych przypadkach

Gość ffffffffffffffffff
Wybrac sie, wybiore. Ale pilnie potrzebuje swistka ze jestem chora:( :( Do psychiatry bede czekala pare miesiecy, a potrzebuje juz. Stad pytanie, czy rodzinny moze wystawic?

Gość upupupup
Czy lekarz rodzinny zgodzi wystawic sie zaswiadczenie ze nie jestem zdolna do wystapien publicznych? z powodu nerwicy/fobii spolecznej? Nie mam czasu aby czekac na wizyte u psychologa/psychoatry. A nie stac mnie na prywatnego. A czy psycholog tez jest w stanie takie cos wystawic?

Gość do psychiatry sie nie czeka
jakby ktos z ostra psychozz musiał czekać kilka miesiecy na wizyte to ..juz po zawodach by było . Moze i psycholog mógłby wydac takie zaświadczenie , najlepiej gdyby był terapeuta .

Gość upupupup
nie czeka sie do psychiatry??? ale po skierowanie musze isc do rodzinnego?:D

do psychiatry idzie sie bez skierowania

Gość upupupup
naprawde???????????????????? szok. ale wstyd bedzie powiedziec "poprosze do psychiatry":(

Rozczaruję cię. Nawet psychiatra nie wyda ci takiego zaświadczenia od ręki. Do tego, żeby cię zdagnozować, potrzeba testów, wywiadu, być może także rozmowy z psychologiem.

idziesz do poradni zdrowia psychicznego, tam sami problemowi , nikt nie bedzie ci sie przygladał . Co najwyżej ty sie poprzygladasz na ciekawsze przypadki :D

Gość upupupup
czyli w mojej przychodni zdrowia, raczej psychiatry nie bedzie.. kurcze nigdy sie tym nie interesowałam. Liczę ze lekarz rodzinny mi pomoze...

Gość upupupup
Poradnia zdrowia psychicznego-> znalazlam w swojej przychodni do ktorej naleze. Czyli nie potrzebuje do tego skierowania, tak? ide i mowie w czym problem?:)

Gość upupupup
ehh ale bedzie masakra... tam mnie znaja.. a ja podejde do rejestracji i powiem 'do psychiatry"... Duzy wstyd?:D

Nie skomentuje twoich obaw , bo wiem , że psychiatria to temat tabu , ciagle . Pracuje na psychiatrii i uwierz mi , nikt nie ma patentu na zdrowie , a i zaburzenia psychiczne sa tak rózne . Nie ma sie czego wstydzić :)

Gość upupupup
Dziękuje Ci. A wiec zrobie tak, w czwartek pojde do lekarza rodzinnego, powiem jaki jest problem i czy wydałby mi takie zaswiadczenie (one bedzie tylko do wgladu u wykładowcy). Jeśli się nie uda- sprobuje z tym psychiatrą, skoro nie ma koniecznosci skierowania, to pojde i mam nadzieje ze od razu mnie przyjmie (jesli w danym dniu będzie) czy też zapisuje się wczesniej? I wiem, psychiatra to temat tabu, nerwica i jej podobne- to choroby wstydliwe:( no ale trudno. Nie zjedza mnie tam.. a gadac- niech sobie gadaja, ze taka "fajna" niby przebojowa i smiala kobietka idzie do psychiatry. Ale jak mus to mus. Jutro przedzwonię do przychodni i zapytam jak jest z tym psychiatrą, i czy od razu po wyciagnieciu karty moge do niego isc.

Gość upupupup
"do przychodni sie nie czeka" bo widze ze jestes obeznana w tym temacie, jako że na psychiatrii pracujesz;) czy możesz mi powiedziec czy nerwica jest "genetyczna" i czy jest wyleczalna? Moj tata rowniez ma nerwice..

dowiedz sie , bo do dobrych lekarzy jest zawsze duzo chetnych . Pozdrawiam i zycze sukcesów w terapii :)

nie nerwica nie jest genetyczna , ale pewna skłonnośc sie dziedziczy . Teraz znacznie więcej wiadomo o zaburzeniach nerwicowych , leczy sie je skutecznie , najskuteczniej uczestnicząc w terapii np grupowej, ale tez indywidualnej . . Leki rzadko , jeslli juz to nowej generacji . Leczyc sie jedna trzeba, zobaczysz jak to poprawi jakośc zycia. U mnie w szpitalu jest fajny oddział nerwicowy z dobra terapia , dochodzącą równiez . Poszukaj czegos takiego w swoim mieście .