Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

Wybraliśmy imionka dla naszej córci!!!

Polecane posty

Gość milkiiiii
23:29 [zgłoś do usunięcia] wrozka chrzestna Mamusiu... coś się stało, ja żyję ja naprawdę żyję dar życia otrzymałam o, braciszka z boku poznałam on też prawdziwie się raduje i świata oczekuje dzięki ci mamusiu i kochany tatusiu braciszku! patrz, coś się stało jakieś światło się tu dostało jakieś narzędzie błyszczące ała! jakieś kłujące braciszku co oni ci robią? dlaczego dziurę w brzuszku ci skrobią? mamusiu! braciszka rozrywają rączki mu wyrywają! właśnie wykłuli mu oko i serduszko rozdarli głęboko jestem krwią braciszka zbryzgana mamusiu moja kochana już nie ma nas dwoje - zostałam sama jak ja się mamusiu boję pocę się w kolorze krwi mamusiu! nie pozwól umrzeć mi! MAMUSIU! ten potwór paluszki mi obcina już jest kaleką twoja dziecina mamusiu! co ja takiego zrobiłam? ja tylko życiem się cieszyłam mamusiu! ja jestem miłością Boga dla ciebie On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy sie nie kończy nawet po śmierci się sączy ratunku mamo! on urwał mi już kolano tatusiu! ja będę twoim skarbeczkiem będę twoim aniołeczkiem, ale pomóż mi niech nie wyrywa mi drugiej rączki mamusiu! tatusiu! ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy kochani! ja mogę żyć w nędzy a nie nie pozwólcie aby mnie zamordowali i życie mi zabrali mamusiu, ja jestem jeszcze mała ja będę zawsze cię kochała w twojej starości będę promyczkiem słońca będę miłością cię obdarzała do dni twoich końca mamusiu! jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już nawet nie wiem jak wy wyglądacie i dlaczego mnie nie kochacie? mamusiu! czy ja umieram dlatego, że tatuś cię dręczy? że cię nie kocha i męczy? ja cię tysiąc razy mocniej będę kochała ja - twoja córunia mała ja będę ci buzi na dobranoc dawała ja się będę z tobą bawiła i śmiała nie pozwól żebym została zmasakrowana! mamusiu! on teraz szczypcami oczy mi rozdusi nie będę widziała mojej mamusi a ty mnie mamusiu będziesz widziała spójrz do śmietnika, tam będę leżała mamusiu! dlaczego życie mi dałaś? i tak okrutnie je odebrałaś? mamusiu patrz! twoją córunię w krematorium spalili a duszy jej nie zabili ja w twoim umyśle będę żyła będę po nocach ci się śniła i będę po nocach do ciebie wołała ja - twoja córunia mała mamusiu! dlaczego zatykasz uszy? przecież nikt cię nie ogłuszy to przecież ja, twój skarbek kochany ten, co miał brzuszek rozerwany mamusiu! pamiętasz jak się bałam? jak o pomoc do ciebie wołałam? a pamiętasz mamusiu oczy tego lekarza? co śmiercią dzieci obdarza? kto mu dał prawo, by zabił twoją dziecinę? twoją niewinną kruszynę mamo... czy ta powolnej śmierci porcja nazywa się aborcja? zapytaj rządzących o nazwiska poznaj tych ludzi z bliska sprawdĽ, czy oni też swoje dzieci zabijają czy tylko ciebie w pogardzie mają mamusiu! w naszym kraju mordercy chodzą na wolności a niewinnym łamie się kości ustawy ludobójcze podejmują i tobą wcale się nie przejmują mamusiu moja kochana dlaczego cierpisz i jesteś załamana? to przecież ja - twoja córunia mamusiu moja, gdybyś wtedy mnie ocaliła mamusiu! w twoim sumieniu będę ciągle żyła i będę za tobą bardzo tęskniła że twoja córeczka najbardziej by cię kochała mamusiu moja ja nawet teraz jestem twoja!!!! Sama nie wiem czemu napisałam Może ujrzeć znów Cię chciałam Będąc tu aniołkiem w niebie Obserwuje sobie Ciebie Widzę... Często jesteś na mym grobie Chyba więc coś pękło w Tobie Płaczesz krzyczysz szlochasz Może Ty mnie jednak kochasz? Płaczesz także gdy małe dzieci widzisz Nigdy ich nie tulisz Boisz się czy brzydzisz? Pokoik dla dziecka też widziałam I pomyśleć że bym tam mieszkała Spałabym w łóżku przy biurku bym się uczyła Gdybym tylko żyła Jednak jest coś co mnie zaniepokoiło Czy to właśnie to nasze szczęście zniszczyło? Widzę często jak chodzisz w nocy Zaczepiasz panów Są niscy wysocy Nie rozumiem tego.. Potem z nimi gdzieś chodzisz Dlaczego? A potem znów płaczesz szlochasz Powiedz mamusiu Którego z nich kochasz? Chciałabym wiedzieć Gdzie mój tata no gdzie? To chyba tylko Bóg jedyny wie Kończę już mamo No otrzyj łzy Kiedyś będziemy znów razem - Ja i Ty Wiedz mamusiu że ja kocham Cię Najbardziej w niebie. W imię Boga i swoje.... ....Rozgrzeszyłam Ciebie... http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200904183 10113.png http://babystrology.com/tickers/baby-ticker- glass.swf?parent=Marta&Marcin&year=2009&month=9&day=8&babyco unt=1 Oczyska http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94e91e7b b8dbe55a.html 02.01.2009 - dwie kreseczki 13.02.2009 - pierwszy raz ujrzałam moje maleństwo :* 12.03.2009 - usłyszałam bicie serduszka 28.03.2009 - pierwsze "bombelkowanie" w brzusiu mamy Pierwszy raz Cię poczułam

Gość tylko ktos psychicznie chory
Mogl napisac ten wierszyk......no comment.....

Bardzo ładne imię wybraliście:) mam nadzieję,że Wam się ułozy.Słuchaj serca i rozumu a wszystko się ułoży wróżko:)

nie ja go napisalam Apropos;) Znalazłam w internecie na stronce o aborcji, a że kobieta chciała usunąć chciałam pokazać uczucia tej małej istoki, ktora nie moze sie obronić.

Gość milkiiiii
wrozka...dziewczyko nasza przyglupawa z lekka...zajmij sie tym swoim slubem, uspokój narzeczonego bo jeszcze sie zdenerwuje znowu....ale nie pisz juz tu prosze...dla nas to jak kabaret....

Dokładnie ja tez przeszłam duuuuzo scen i kłotni z moim męzem zanim nim został z tym ze to ja byłam bardziej nerwowa od niego,ale to były czasy kiedy bylismy gówniarzami nie majacymi pojecia o rodzinie,teraz wszystko sie poukładało,dogadujemy sie,mąz mi pomaga przy dzieciach,rozmawiamy ze soba.... Nie raz pewnie tez gdybym wtedy miała neta napisałabym ze mam tego dosc ze on mnie olewa-czy żadna z was nie była zła na chłopaka?Czy zadna nigdy sie na niego nie poskarżyła?co za brak wyrozumiałosci....przeciez normalne że dziewczyna była poo kłotni i napewno troszke dołozyła od siebie mimo ze wcale tak nie myslała a wy od razu robicie z tego afere.to jej zycie i jej sprawa,zadna z nas nie wie jak jest naprawde w ich wziazku wiec po co tyle przykrych słow?moze sie im ułozy a moze nie ale to od nich zalezy nie od was.Pozdrawiam autorke.

Gość bukaa
To nie chodzi o kłótnie. Chodzi o to, że takich słów nie mówi się kobiecie, którą (podobno) się kocha. I nie tłumaczcie tego stresem, bo takich słów nie można niczym wytłumaczyć. Czy wy nie macie dla siebie żadnego szacunku, czy wszystko jesteście w stanie usprawiedliwić i przejść nad tym do porządku dziennego? A potem dziwicie się, że wasi faceci was nie szanują.

Gość popieram w pelni mala mi
jak zwykle pisze z sensem!! Nie mam tu stalego nika, ale zawsze kiedy pisze na forum obojetnie na jaki temat, mam podobne zdanie do Malej Mi i tym razem dokladnie to samo!! Poza tym popieram odpowiedz innej dziewczyny wyzej, ktora na poprzedniej stronie napisala: "ze uwazam, ze niepotrzebnie na nia napadacie jesli chodzi o jej zwiazek, bo jest osobny temat, gdzie kazdy moze sie powowiedziec. ten temat zalozyla odnosnie imion i az przykro czytac co wy tu wypisujecie. I nie bronie jej, jakby mi ktos tu zarzucil, a uwazam po prostu nie fair wpychanie sie z butami w jej zycie na topiku, ktory tego nie dotyczy. i co, teraz gdziekolwiek sie nie pojawi bedziecie wklejac linka z tamtej strony i na kazdym temacie ciagnac i tluc w kolko to samo?? Jesli macie jej cos powiedziec odnosnie jej zwiazku, co o tym myslicie itd. to piszcie to TAM, a nie tu. To jest temat dotyczacy IMION i kropka." Uwazam tez, ze wiele z was ja wyzywa i jest wulgarna, bo same jestescie nieszczesliwe w zyciu i nie umiecie tego naprawic, wiec probujecie wciskac nochale w jej zycie i jej dyktowac, bo niby wiecie lepiej (oczywiscie nie znajac dziewczyny i nic o niej nie wiedzac). W ogole uwazam, ze ludzie ktorzy sa wulgarni i uzywaja wyzwisk na porzadku dziennym, tak jak wiekszosc tutaj, to osoby ograniczone, zalosne, znudzone, sfrustrowane i nie majace wlasnego zycia, dlatego uwielbiaja wpierniczac sie w czyjes. Ot taka nasza polska przypadlosc!! Czytajac takie wpisy az czlowiekowi wstyd, ze pochodzi z tego samego kraju, co te szanowne wszechwiedzace matrony!! I oczywiscie zamiast dziewczynie ewentualnie cos poradzic ODNOSNIE ZWIAZKU NA INNYM TOPIK lub ODNOSNIE IMION NA TYM, ale KULTURALNIE I Z GLOWA, wiekszosc pisze z takim jadem az zolc tryska na odlegosc 150 km! WSTYD KOBIETY, przede wszystkim MATKI!!! WSpoczuje waszym dzieciom i mezom, ze maja takie zajadle i zawziete matki i zony.

Gość bukaa popieram cie ale
ale po cholere ciagniesz ten temat tutaj?? Masz cos do powiedzenia NAPISZ TO NA SLUBNYM NA ODPOWIEDNIM TOPIKU, a nie na macierzysnkim o topiku dotyczacym imion!!!

bukaa-nie zgodze sie.Ja wiele przykrych słow powiedziałam męzowi a wcale tak nie myslałam,poprostu w nerwach cos chlapnełam i tyle.ale zawsze w naszym związku istnieje słowo \"przepraszam\" które oboje potrafimy powiedziec,a skad wiesz w jakim kontekscie narzeczony autorki powiedział do niej te słowa?

Wóżko chrzestna popraw proszę w Twojej stopce to \"bombelkowanie\" na BĄBELKOWANIE !!! Bąbel! bąbel !NIE BOMBEL.

Gość mam wrazenie ze to co jej
wtórują tak, mowią zeby sie nie przejmowala, ze to stres przedslubny (stres 2 lata trwajacy? :O) same mają podobne zycie, pocieszają sie tym ze nie tylko one siedzą w bagnie stad te durne wpisy ze to nic takiego, ze sie dotrą :O paranoja a autorka sie cieszy jak przeczyta kolejny fałszywie napisny wpis

Gość wpisałam w google
ona ma 19-20 lat przecież to po co ma juz sie hajtac? jak sie kochaja to i poczekac moga, malo sie znaja, dotra sie albo i nie lepiej zeby bez slubu sie przekonali niz po

oh dżizys, jak ludzie potrafią byc zdesperowani, ze interesuja sie nawet tym ile mam lat, gdzie mieszkam.. Apropos..to nie ja zaczęłam tutaj temat o konflikcie z narzeczonym wiec wypraszam sobie te insynuacje. Ja tylko bronie swoich racji. Nic poza tym. Oczywiscie lepiej wiecie ile to trwa, czy 2 lata, czy5, a moze dwa tygodnie. Widzicie drzazge w czyimś oku nie widząc belki w swoim.

Witaj,dlaczego napisałas \"ort\" poprawiony na zyczenie desperatów? To miłe dla oka, jak nie musi się czytac błędów. Tak czy siak pozdrawiam,a desperatką chyba jestem tylko w sytuacji gdy chodzi o ratowanie kogos,czegoś,niewazne....Zagladam tu raz w miesiacu srednio,gdy mam chwilkę,ale uważam ze największą desperacją w zyciu jest roztrzasać swój problem na forum internetowym z obcymi (baardzo róznymi) ludźmi.Hej

Oj dobra myśli mi mała......bardzo dobra! Na cały okrągły rok, nie tylko przed Świętami....Pozdrawiam. 🌻

Gość mi mala jak zwykle dobrze mowi
i jak zwykle popieram.

Autorka nikogo nie obraza... to masz kilka cytatow: "Oh skoro juz jestes az tak nierozumna, to Ci powiem: )" "Gusiaq To poczytaj matole" Te dwa byly do mnie:P A to tak ogolnie;P "Kryrtkę mozna przekazać w bardziej kulturalny sposób, a nie w tak prostacki jak próbuje przekazać to buractwo." No ciekawe, ze nierozumny matol i burak to nie obrazanie;P A co do tego ze lacza dwa rozne tematy to sie zgodze. DO tego pewnie tez zyczliwe osoby co na tamtym jej radza na czarno, to tutaj na pomaranczowa ja mieszaja z blotem:/

Gość dajcie juz spokojjjj
to ze wrozka chrzesta jest glupia jak but wiedziaalm juz w styczniu kiedyt to zalozyla suwaczeek w 1szym czy 2im tygodniu ciazy ;) na pytania czy ma choc te ciaze potwierdzona przez lekarza odpisala ze nie, Ma fuksa ze wogole jest w tej ciazy. Szkoda tylko ze to biedne dziecko bedzie miec zyc w takiej rodzinie ;/

Widzialam te wpisy. Oceniac nie bede. Ja bym takie wpisy pod moim adresem po prostu zignorowala, wyroslam juz z klotni rodem z piaskownicy. I nie popieram dzialania na zasadzie oko za oko. I dodam, ze ja jej nie obrazilam ani nie napisalam nic przykrego.

Gość stara dupa 25
Ladne imiona wybraliscie ,a w zwiazku i to kazdym jest roznie .Zycze Ci abys miala jak najmniej stresu i aby wszystko dobrze sie potoczylo :)

Gość o rany...
Nikogo nie bronie bo niew tym rzecz, ale sama pamietam jak kilka lat temu urodzilam dziecko moj maz chcial sie pochwalic napisal na kafe, a ze prymusem moze nie byl (nigdy mi to nie przeszkadzalo) to napisal ze sie nam cUrcia urodzila. Napadli wtedy wszysccy na niego ze analfabeta, i ze wspolczuc dziecku. Kurcze a jak przejrzec nasze wypowiedzi to w kazdej jakis byk jest, chocby literowka. A jak napisal ze damy jej na imie Nikola to ju ogolny byl krzyk ze wsiowe itd. Ja sie tym w ogole nie przejelam , bo to nasze zycie , nasze dziecko, a chlopak sie chcial tylko pochwalic. Do tej pory nikt jej nie wytknal ze ma nieladne imie a i w przedszkolu wcale nie jest kilka bo sama jedyna ma takie imie. Maz zapytal mnie tylko wtedy skad w nas kobietach tyle jadu. Przeciez nie kazdemu musie sie podobac to samo, po to chyba kazde imie jest inne. Fakt przyjemniej uslyszec ze komus podoba sie nasz wybor, ale jesli nie to mozna chyba napisac to w inny sposob. Wystarczy postawic sie w odwrotnej syt. gdy wy rodzicie , a podobaja sie wam staropolskie imiona, cieszycie sie jak glupie ze macie zdrowe , piekne dziecko, chcecie sie pochwalic mowicie ze na imie bedzie miec dajmy na to zosia i wysypuje sie mnostwo niepochlebnych, zeby nie powiedziec obrazliwych opinii. Przeciez bedzie wam przykro. Dziewczyny zwolnijmy z tonu. Oczywiscie nawrzeszczcie na mnie, ale same podswiadomie wiecie ze taka wlasnie jest prawda.

Gość aku_ku
Wystarczyło, ze przeczytałam temat i juz wiedziałam, ze to imie to bedzie Julka!! Imie przecudne i z klasą , szkoda tylko, ze zrobiło sie tak pospolite jak dla psa dawno temu Burek czy Azor. U mojego syna w klasie na 11 dziewczynek jest 7 Julek. A jak idziemu na plac zabaw to słysze tylko Julka albo Oliwka. Mówcie co chcecie ale nie dałabym dziecku imienia które nosi co drugi maluch.

o rany... masz racje,jesli chodzi o imie... hym jakiekolwiek bys nie podala znajdzie sie tysiac osob, ktore powiedza, ze ladne i drugie tysiac, ktore beda krzyczec, ze wsiowe, okropne itd Dlatego bez sensu chyba dawac je oceniac innym, skoro rodzicom sie podoba to i tak zdania nie zmienia prawda?? A literowka to nie blad ort.:)