Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natUla brzydUla

Jak długo pracowałyście w ciąży?

Polecane posty

Gość natUla brzydUla

Czy także w 9 miesiącu?

Gość natUla brzydUla
loona - masz termin 2 tygodnie przede mna. :)) Ja nie mam pojęcia kiedy iść.. To moja druga ciąża, więc mogę urodzić szybciej niż ostatnio, a nie chcę, żeby szef odbierał poród :( Co do mojego zdrowia i samopoczucia, to jest idealne :)

ja poszłam na l4 3 dni przed terminem porodu, a urodziłam tydzień później :)

Gość natUla brzydUla
Milka-31, a nie bałaś się? a koleżanki i koledzy się nei bali? ;)

Nie :) dobrze się czułam przecież tak szybko dzieci się raczej nie rodzą :) a poza tym- z pracy było blisko do szpitala :P

Gość natUla brzydUla
niezle, neizle. A na czym polegala wtedy twoja praca?

Gość sielsko anielsko
ja sie wsciekam bo planowalam pracowac jak najdluzej,termin 25.07 ,prace mialam stojaca(praca w kafejce),ale 9 marca wyladowalam na pogotowiu z podejrzeniem wycieku wod plodowych i od tego czasu siedze w domu :( dobrze sie juz czuje,to 25tc,chcialabym chociaz troszke popracowac ale lekarz zabrania :(

ja przestalam pracowac 5 tygodni przed terminem - ledwo chodzilam bo bolalo mnie spojenie i do konca mialam mdlosci i wymioty. Urodzilam po 4 tygodniach.

tylko 31 tygodni (piszę tylko bo wszystkie znajome pracaowały do 37, 38 tygodnia) ale dzieliła nas zanaczna różnica: w 35 urodziłam klony

Gość a ja poszłam na l4
z początkiem siódmego miesiąca pracę nam siedząca i ciężko mi było siedzieć 8 godzin (kręgosłup :O poza tym stresu sporo :(

Wprawdzie w ciąży jeszcze nie jestem, ale podzielę się z Wami moimi obserwacjami z pracy. U mnie każda dziewczyna pracuje tyle, na ile pozwala jej stan zdrowia i samopoczucie. Praca jest głównie siedząca i przy komputerze, więc trudno wymagać, żeby kobieta w ciąży przez 8 godzin pracowała na pełnych obrotach. Te, które decydują się przychodzić do pracy, mają "taryfę ulgową". Starają się być na tyle pomocne, na ile pozwala im samopoczucie, ale nic na siłę. Na szczęście nikt krzywo nie patrzy, jak któraś pójdzie na zwolnienie. Ma do tego prawo. Jeszcze lepiej wygląda powrót z urlopu macierzyńskiego/wychowawczego. Często dziewczyna wraca na stanowisko inne niż przed porodem, ale zazwyczaj jest to stanowisko ciekawsze, nie ma czegoś takiego jak "wypadanie z obiegu". Pozdrawiam Was gorąco :-)

no właśnie - jest idealna okazja żeby odpocząć od pracy i zająć się czymś przyjemniejszym, więc trzeba ją wykorzystać :)