Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pytam

do informatyków kto pomoze

Polecane posty

Gość prosze pytam

kupiłam laptopa acer z systemem vista home ,który trzeba skopiować na płytke dvd nie mam żadnej instrucji i nie wiem jak to zrobić

Gość jak to z komputera
chcesz nagrac ten system co jest postawiony na plyte??? Chyba, ze masz zrobiony obraz dysku. Ale watpie...

Gość czyli nie trzeba go kopiować
też mam laptopa z tą nieszczęsną vista i też się zastanawiałam dlaczego nie ma jej na płytce :( , jak bym chciała usunąc viste i wgrać XP to nie musze mieć visty na płycie ( gdybym chciała kiedyś do niej wrócić??? )

Gość czyli nie trzeba go kopiować
no chodzi właśnie o skopiowanie tego systemu z kompa, żeby w razie konieczności formatowania albo chęci powrotu do visty miec go dzieś zapisanego , w końcu kupiony jest legalnie, a jak sformatuje kompa to go utracę?

Gość no zeby wrocic to bys
musiala miec. Ale jak popracujesz na Viscie i sie przerzucisz na XP to na bank nie bedziesz chciala wracac :P

Gość jakby byl kupiony
legalnie to powinnas dostac na plycie ;)

Gość a ja mam laptopa z płytą xp
zwykła płytą instalacyjną w dodatku bez żadnego zbędnego oprogramowania, czyty xp home edition i każdy laptopiarz mi tego zazdrości bo inni maja jakies bardziewia na ukrytych partycjach :D

Gość prosze pytam
tak powiedziano w sklepie ze jest jakis w kopmp program recovery czy cos takiego wogóle tp wolałabym xp ale chyba do niego nie pasuje ten klucz z visty.

Płyty z systemem nie dostała, ponieważ system na lapku jest nielegalny. A na płytę musi zgrać, bo jak zrobi sobie format, albo jej się coś z dyskiem np. stanie i będzie musiała wymienić, a później wgra innego Windowsa to jej mogą nie działać niektóre funkcje w lapku, a instalki trudno później jest znaleźć. Ja tak miałam nie zgrałam systemu, później wgrałam innego Windowsa, a teraz mi wbudowana kamerka nie działa, bluetooth, i przyciski od Windows Media Player ;/ A instalek w necie nie mogę znaleźć ;/

Gość prosze pytam
system jest legalny bo po właczeniu pierwszy raz kompa musiały wejsc aktualizacje i wpisywany był klucz ale to dziwne ze w komplecie nie ma płytki ani instrukcji obsługi a laptop kupiłam w SATURNIE

Gość a ja mam laptopa z płytą xp
może ten topik coś pomoże http://forum.pcformat.pl/thread-48776-post-405638.html#pid405638 według mnie to by trzeba zrobic obraz świerzego systemu ze sterownikami w Acronisie i jakby co to przywracasz system z DVD w 4 minuty...bo jak nawet nagrasz to co masz na ukrytej na płytę dvd to ci taki sys nie zastartuje, to chyba nie jest normalna instalka.

Gość proszę odpowiadam
To po cholerę kupiłaś laptopa z preinstalowaną wersją systemu? Trzeba było dołożyć 200,- pln, miałabyś i płytkę.