Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamponiara

tampony - przed jakimi się strzec?

Polecane posty

Gość tamponiara

Dziewczyny, ostatnio trafiłam na takie badziewiaste tampony - jestem w szoku, gdy się je wyjmuje są całe ...ee rozlazłe, wata się rozciąga..no ogólnie koszmar..zwą się >>tampax

Gość strzec się przed wszystkimi
Tampony są niezdrowe na dłuższą metę. Tylko podpaski! :-P

Gość tamponiara
te tampaxy to na pewno :/ !

ja uznajwe tylko i wylacznie OB...sa miekkie,nie bola przy wprowadzaniu,nie czujesz przez pierwsza godzine,ze siedzisz na kolku....i potem ladne,cale mieciutkie wychodza :)

Gość kalinkaczerwona
ja ostatnio z braku kasy pod koniec miesiaca bylam zmuszona kupic takie marki carrefour, ale zaluje, bo byly malo chlonne i duze opakowanie wystarczyło mi tylko na 4 dni :-O

Gość tamponiara
tak szczerze, przez dłuższy okres czasu również byłam wierna ob. i myślę, że już nigdy więcej nie będę eksperymentować!

Ja zawsze uzywam ob, ewentualnie takie z Biedronki, chyba nazywaja sie SOFt. Są porównywalne do Ob, dobrze chlona, nie rozrywajas ei,a cena jest dużo niższa...

Gość kalinkaczerwona
tak, te z Biedronki są ok. Ewentualnie OB jak nie mam kryzysu w portfelu ;)

Gość jak dla mnie
tampony są niezdrowe. cała ta krew kisi się w środku i rozmnażają się bakterie. Dajcie se siana z tymi tamponami fuj!!

Gość tamponiara
Tak wgl to krwawienie jest obleśne :P ale jak jest to jest, lepiej żeby był, niż by go miało nie być. Każdy sobie z nim radzi na swój sposób :D jednak jak ktoś za długo przetrzymuje to fakt, zagrożenie wystąpienia infekcji rośnie. Jednak każda kobieta o tym wie...

Gość peggy sue..
tampaxy kupilam raz (bylam ciekawa tego aplikatora) i nigdy wiece. tak badziwnych tamponow jeszcze nie widzialam. teraz uzywam OB. Bella tez sa niezle, ale tak na srodek okresu, bo przy "pierwszej fali" moga nie wytrzymac. kiedys mialam te z biedronki i tez byly spoko. Ale OB jednak najlepsze.

Gość lolololo
czyli tampaxy nie tylko mi się rozbabrywały! fatalne ... :/

Gość i tak ci nie zapłacą za reklam
:-P

Vittorio- jeśli nie masz za bardzo o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj. Okres "wypłukuje pochwę"? :D A jaką rolę w takim razie pełni śluz? Od kilku różnych ginekologów dostałam identyczną informację- branie jednego opakowania tabletek po drugim nie niesie żadnych skutków ubocznych. Należy jednak 2-4 razy w roku taką przerwę zrobić żeby zobaczyć, czy okres wystąpi, czy wszystko jest w porządku.

Gość tamponiara
to nie topic o tabletkach :P

Gość i tak ci nie zapłacą za reklam
To forum istnieje WYŁACZNIE z powodu zarabiania pieniędzy. Oglądamy reklamy - ktoś zarabia Sprytnie konstruowane tematy do dyskusji to też reklama róznych rzeczy - ktoś zarabia Aby umieszczać takie topiki-kryptoreklamy opłacane są osoby, które to robią - nawet niedawno mówili o tym w telewizyjnej dwójce Wiele tematów "z problemem" jest specjalnie tu umieszczane przez dziennikarki czasopism, aby mogły to potem skopiować i mieć gotowy materiał do artykułów np. do tych wszystkich pseudokobiecych brukowców. - ktoś zarabia Jeżeli coś podejrzanego nie jest usuwane natychmiast znaczy Kafeterii zaplacono za tego typu reklamę. WSZYSTKO tu jest za pieniądze. Pamiętaj pisząc tu dajesz swoją wiedzę, swoją myśl za darmo, aby ktoś na tym zarobił. Taka prawda.

wole uzywać :niezdrowych" tamponów, niż podpasek i miec syf w majtkach :P Poza tym, jestem skazana na tampony, po wszystkie podpaski mnie uczulaja.

Gość ja tez nic nie robie
ja kupuje te tansze wlasnie marki carrefour i ejst ok, nie wiem o co wam chodzi. jak uzywalam tych drozszych to tez byly do dupy i przeciekaly wiec co za roznica

Gość tamponiara
ahaha :D teraz już wiem jak się czują ludzie, gdy ktoś im pisze ze to jakieś prowokacje :) niestety nie jestem dziennikarką i nie robię reklamy, próbuję ostrzec inne dziewczyny/kobiety przed tym co mnie samą spotkało :P z resztą, nie ma co się usprawiedliwiać właściwie :D i tak ci nie zapłacą za reklam, a Ty używasz tamponów? jakie są najgorsze?

neverending night Vittorio- jeśli nie masz za bardzo o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj. Okres "wypłukuje pochwę"? A jaką rolę w takim razie pełni śluz? Poucz się dziecko biologii, zanim zaczniesz się ośmieszać. A po co jest okres?

J uzywam najrozniejszych, przewaznie kupuje jakies tanie, choc Tampaxy tez mialam i powiem szczerze, ze wszystkie tampony byly ok. Zawsze kupuje z aplikatorem, ostatnio takie jedna, gdzie aplikator jest nie tekturowy tylko jakby plastikowy, lepiej sie je wklada do pipy :P

Vittorio Bimbetti neverending night A nie lepiej brać tabletki i nie mieć okresu? A ciekawe co Ci brudną pochwę w środku wypłucze? Ludzie, przecież zdrowa pochwa jest absolutnie czysta! co za głupoty opowiadacie. to tak jakby mówić że żołądek jest brudny albo serce zasyfiałe. Brudne to mogą być zewnętrzne narządy, wargi sromowe itd. ale sama pochwa jest czysta. łojezu ciemnogród.

Ja czasem biore tabletki zeby nie miec okresu, ale jednak staram sie to robic tylko czasem. Kiedys przez 3 miesiace z rzedu bralam tabletki i potem mialam mega-okres.

Pouczyłam się biologii i mi wychodzi, ze krwawienie jest spowodowane złuszczaniem się błony sluzowej wewnątrz macicy i to nie jest żadne \"wypłukiwanie\" :P

qwertz Dobrze przeczytałas, ale nie do końca. złuszcza się także błona wyściełająca pochwę. Krew z mięśni macicy wypłukuje złuszczoną błonę, bo sama by nie wyszła i w wilgotnym środowisku bakteryjno, grzybicznym by się rozkładała. krew która wypływa, nie krzepnie i ma własciwości bakterio i grzybo bójcze, ale w niewielkim stopniu. Na nabłonku w pochwie rozwiają się grzyby i kolonie bakterii, nabłonek jak się łuszczy, to odchodzi z częścią tych bakterii i grzybów. Krew to wypłukuje i dlatego jest taka śmierdząca. Nawet sobie nie wyobrażacie, co wy macie w środku. Tak samo z krwia jest wypłukiwane niezagnieżdżone jajeczko. Nie chciało się uczyć biologii w podstawówce prawda?

Gość unregistered
vittorio, o matko jedyna krew nie smierdzi dopiero jak sie zacznie rozkladac pod wlywem kontaktu z powietrzem to zaczyna smierdziec, a tampon nie pozwala by wyplynela wiec sie nie rozklada...

unregistered vittorio, o matko jedyna krew nie smierdzi dopiero jak sie zacznie rozkladac pod wlywem kontaktu z powietrzem to zaczyna smierdziec, a tampon nie pozwala by wyplynela wiec sie nie rozklada... Moze ty tego nie czujesz. Ja czuję stojąc koło kobiet, jak mają okres. Fakt, że mam bardzo czuły węch, ale zapach jest charakterystyczny.