Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamponiara

tampony - przed jakimi się strzec?

Polecane posty

Gość unregistered
jak uzywaja podpasek a jak tamponow, to nie wyczujesz taka prawda

Fakt, kobieta nie śmierdzi rozkładającą się krwią jeśli nosi tampony. Bakterie rozwijają się właśnie na podpaskach które się "wietrzą". A w tamponie nie rozkłada się krew, są dość często wymieniane i nie ma dostępu powietrza. A że Tampaxy są syfiaste to fakt, raz kupiłam i już nigdy więcej. Ze względu na aplikator polecają je młodym dziewczynom, ale gdyby mi przy pierwszym w życiu użyciu tamponu rozwalał się on przy wyjmowaniu to na pewno bym się zniechęciła. Kupuję w Rossmannie ich firmowe i są bardzo dobre, a sporo tańsze. Vittorio Bambetti- złuszcza się błona śluzowa POCHWY?! Dziecko w czasie ciąży rozwija się w pochwie, tak?? I pochwa w czasie okresu boli... Faktycznie ktoś tu powinien się douczyć biologii.

unregistered jak uzywaja podpasek a jak tamponow, to nie wyczujesz taka prawda Masz problemy z rozumieniem? Chodzi o zapach krwi, a nie o to czy wyczuję krew z zatkanej ci.py :O Z kim ja się wdaję w dyskusje :O Aseksualna czwarta płeć :D :D :D

Historynka - krew się w środku nie rozkłada. Masłabe własciwości bakterio i grzybobójcze. Ten zapach jest mieszaniną sluzu, pałeczek kwasu mlekowego, drożdżaków - ich metabolitów i rozłożonej przez nie materii organicznej. To są te ktore znacie. jest tam znacznie więcej rodzajów bakterii i grzybów, do tego dochodzą aminy. To wszystko zbiera krew i wypłukuje.