Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiulinek1989

Co o tej diecie? Pilne opinie ! ....

Polecane posty

WItam ! mam 65kg, 160cm wzrostu. chciałabym do lipca schudnąć do 54-55kg. największym moim problemem jest brzuch(92cm) i pośladki(biodra 104cm). CHciałabym w brzuchu i biodrach schudnąć odpowiednio do 70cm (brzuch) i 10-15cm (biodra). Stosowałam ostatnio dietę marchewkową (codzienne jadło się tylko marchewki i jabłka) i muszę przyznać że w tydzień straciłam 1,2kg jednak jest to dość monotonna dieta i trochę głowa od niej boli. Teraz nadal jem marchewki i jabłka, jednak czasem przemycę sobie suchą kromkę chleba (domowej roboty) czy jakiś inny owoc. Znalazłam w jakiejś gazecie o odchudzaniu opisaną niżej dietę na 21dni. Obiecuje ona, schudnięcie po tych 21 dniach około 10-15kg. Przepisałam ją niżej i chciałabym dowiedzieć się co o niej sądzicie ? Nie jest mono, ponieważ są różne produkty w niej (czasem posiłki się powtarzają ale i tak lepsze niż w kółko jeść marchewki). Czy faktycznie dam radę w te 21 dni schudnąć na niej chociażby te 10kg ? Chciałabym rozpocząć po świętach od wtorku, dlatego proszę o opinie Dieta: Dzień 1 Śniadanie: Pokrojony grejpfrut i jabłko z 2 łyżkami płatków owsianych (zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut) Obiad: Zupa minestrone (na łyżce oliwy usmażyć 80dag warzyw, zalać 1,5l wody, wsypać 2łyżki brązowego ryżu, gotować 20minut, dodać natkę pietruszki) Kolacja: posiekać kilka orzechów włoskich lub migdałów uprażonych na suchej patelni. Dodać do 200ml serwatki lub chudego jogurtu naturalnego, wymieszać. Dzień 2 Śniadanie: grejpfrut, 200ml jogurtu naturalnego, 3łyżki płatków Obiad: 10dag piersi z kurczaka upieczonego w folii, pomidor Kolacja: sałatka z sałaty, ogórka i pomidora (w sumie 10dag)+2łyżki oliwy, 10dag twarożku Dzień 3 Śniadanie: jabłko, 200ml jogurtu naturalnego, 3łyżki płatków Obiad: 10dag piersi z kurczaka pieczonego w folii, pomidor Kolacja: sałatka z sałaty, ogórka i pomidora (w sumie 10dag)+2łyżki oliwy, 10dag twarożku Dzień 4 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego, jabłko, tost suchy z pełnoziarnistego chleba Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: kanapka: 1kromka chleba pełnoziarnistego sucha+10dag sałaty+10dag ogórka+plasterek sera żółtego Dzień 5 Śniadanie: 20dag twarożku+kiwi+tost suchy Obiad: 2łyżki kaszy kukurydzianej, 15dag piersi z kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 30dag marchewki na parze, wszystko posypać ziołami Kolacja: 10dag sałaty, 10dag papryki, kromka pieczywa pełnoziarnistego sucha Dzień 6 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego, jabłko, tost suchy z pełnoziarnistego chleba Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: kanapka: 1kromka chleba pełnoziarnistego sucha+10dag sałaty+10dag ogórka+plasterek sera żółtego Dzień 7 Śniadanie: 20dag twarożku+2kiwi+tost suchy Obiad: 2łyżki kaszy kukurydzianej, 15dag piersi z kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 30dag marchewki na parze, wszystko posypać ziołami Kolacja: 10dag sałaty, 10dag papryki, kromka sucha pieczywa pełnoziarnistego Dzień 8 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego, jabłko, tost z pełnoziarnistego chleba suchy Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: kanapka: 1kromka sucha chleba pełnoziarnistego+10dag sałaty+10dag ogórka+plasterek sera żółtego   Dzień 9 Śniadanie: 20dag twarożku+2kiwi+tost suchy Obiad: 2łyżki kaszy kukurydzianej, 15dag piersi z kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 30dag marchewki na parze, wszystko posypać ziołami Kolacja: 10dag sałaty, 10dag papryki, kromka pieczywa pełnoziarnistego sucha Dzień 10 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego, jabłko, tost z pełnoziarnistego chleba Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: kanapka: 1kromka sucha chleba pełnoziarnistego+10dag sałaty+10dag ogórka+plasterek sera żółtego Dzień 11 Śniadanie: 2kromki chleba z masłem i żółtym serem Obiad: zupa kremi (ugotować włoszczyznę i pomidory, zmiksować), 20dag pieczarek uduszonych na łyżce oliwy, posypanych żółtym serem i 2 łyżki ryżu Kolacja: sałata, pomidory, rzodkiewki+15dag piersi z kurczaka usmażone na łyżce oleju z sosem winegret (łyżka oliwy, sok z cytryny), tost Dzień 12 Śniadanie: 20dag twarożku+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw(sałata, ogórek) polane sosem z: 200ml jogurtu naturalnego+zioła+tost   Dzień 13 Śniadanie: 20dagtwarożku+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw(sałata, ogórek) polane sosem z: 200ml jogurtu naturalnego+zioła+tost Dzień 14 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw (sałata, ogórek, pomidor), tost Dzień 15 Śniadanie: 2 kromki chleba z masłem i żółtym serem, Obiad: zupa kremi (ugotować włoszczyznę i pomidory, zmiksować), 20dag pieczarek uduszonych na łyżce oliwy, posypanych żółtym serem i 2 łyżki ryżu Kolacja: sałata, pomidory, rzodkiewki, 15dag piersi z kurczaka upieczone z sosem winegret, tost Dzień 16 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego, jabłko, kiwi, tost Obiad: zupa kremi (ugotować włoszczyznę i pomidory, zmiksować), 20dag pieczarek uduszonych na łyżce oliwy, posypanych żółtym serem i 2 łyżki ryżu Kolacja: 30 dag: sałata, ogórek, 20 dag twarożku, tost   Dzień 17 Śniadanie: 20dag twarożku+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw(sałata, ogórek) polane sosem z: 200ml jogurtu naturalnego+zioła+tost Dzień 18 Śniadanie: 20dag twarożku+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw(sałata, ogórek) polane sosem z: 200ml jogurtu naturalnego+zioła+tost Dzień 19 Śniadanie: 200ml jogurtu naturalnego+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw (sałata, ogórek, pomidor), tost Dzień 20 Śniadanie: 2 kromki chleba z masłem i żółtym serem, Obiad: zupa kremi (ugotować włoszczyznę i pomidory, zmiksować), 20dag pieczarek uduszonych na łyżce oliwy, posypanych żółtym serem i 2 łyżki ryżu Kolacja: sałata, pomidory, rzodkiewki, 15dag piersi z kurczaka upieczone z sosem winegret, tost   Dzień 21 Śniadanie: 20dag twarożku+jabłko, tost Obiad: 15dag pieczonej piersi z kurczaka, 30dag marchewki na parze Kolacja: 30dag warzyw(sałata, ogórek) polane sosem z: 200ml jogurtu naturalnego+zioła+tost Oczywiście po zakończeniu diety chcę nadal dobrze się odżywiać tzn, nie jeść po 18(chyba że owoc), ograniczyć ziemniaki (do 1-2x w tygodniu a dotychczas były prawie codziennie), ograniczyć pieczywo a jak już jeść to tylko ciemne (razowe, graham, z ziarnami itp), jeść więcej owoców i warzyw niż do tej pory , a co najważniejsze jeść minimum słodyczy. czekam na opinie...

Gość jurajska24
sprobowac mozna , ale nie licz na to ze w ciagu 3 tygodni zrzucisz 10 czy 15 kg

Ta dieta jest dobra i zdrowa, ale 3 posiłki dziennie to mało dodaj 2śn np. pół jabłka lub grejpfruta lub szklanka soku świeżego z owoców i podwieczorek, też jakieś warzywko lub owoc. Nie powinnaś dopuścić do uczucia głodu. Te jabłka i marczewki to był zły pomysł:O.

jurajska24: może faktycznie w 3 tygodnie aż tyle nie schudne ale może po tym okresie jak nadal będę utrzymywać zdrową dietę to będę chudła dalej? Chciałabym tak do lipca (czyli w sumie około 10tygodni) schudnąć te 10-13kg...

Gość jurajska24
jasne ze na dluzsza mete stosujac taka diete schudniesz w koncu 10 czy 15 kg:) dorolcia ma racje , powinnas dolozyc do tej diety jakies 2 posilki i tak jak pisala moze to byc jablko, inny owoc, jakas salatka warzywna. a i nie zapomnij o cwiczeniach aby miec ladne cialko:)

Gość a wy dalej swoje
czy myslisz ze jedzac 3 posilki dziennie schudniesz na stale? oczywiscie zastosuj ja, schudnij 15 kg:D a potem przytyj 20:D Ile wy macie lat laski, co? Gimnazjum? bo zadna dorosla kobieta na taka diete by nie przeszla:O

Gość a wy dalej swoje
aha i po tej diecie, tzn po tych 21 dniach zaczniesz tyc, a wiesz dlaczego? bo zaczniesz jesc normalnie! A jesli nie zaczniesz jesc normalnie to tez nie schudniesz, a wiesz dlaczego? bo spowolnisz dzialanie metabolizmu, i organizm zamiast spalac dostarczane porcje zacznie je odkladac w postaci tlusczcu na czarna godzine! Poczytajcie w necie o zdrowych dietach, zanim sobie krzywde zrobicie diewczynki:)

a skąd wiesz że zacznie jeść normalnie?? jak ktoś się później pilnuje to nie ma jojo, wystarczy sie nie obżerać, każda osoba z nadwaga przyzna z czystym sumieniem ze wcale nie je jak PTASZEK tylko sie obżera stąd nadwaga. a jak zacznie jesc "normalnie" (ale nie w mniemaniu tyle co przedtem, tylko tyle ile powinna zeby utrzymywac małą wage a jednoczsnie miec sile normalnie zyc) to nie przytyje, co za zawistne gadanie... a swoja droga ja preferuje 3 posilki dziennie bo autentycznie ani NIE MAM CZASU ani mi sie nie chce jesc 5 czy 7 razy dziennie po malych ilosciach. nie mam glowy do myslenia o tym, 3 razy jest WYSTARCZAJACO i łatwo. to sa 3 glowne posilki i sa najwazniejsze, reszta jak kto woli, ale po co sobie utrudniac zycie?

\"a wy dalej swoje\" -> ja mam 20lat tak dla Twojej wiadomości. A przytyłam, bo w czasie liceum jadlam baaardzo dużo, głównie słodycze, smażone mięso, zapiekanki i pizze :( i wiem, że to był błąd. jednak odkąd zaczęłam studia to jem mniej pieczywa i ziemniaków, a coś słodkiego to zjem bardzo rzadko i w małych ilościach. A jak już wcześniej napisałam , po zakończeniu tej diety zamierzam zdrowo sie odżywiać. Ostatni posiłek o 18-19 godzinie. Nie jeść ziemniaków, ograniczyć białe pieczywo, a słodycze tylko w wyjątkowych okazjach. Uważam, że jak ktoś schudnie i potem nie wróci do dawnych nawyków żywieniowych tylko wprowadzi w swoje życie nowe (np. niełączenie węgli z białkami, minimum słodkości i fast foodów) i będzie jeść dużo warzyw i owoców zamiast czipsów i pizzy to jojo nie będzie.

Gość no masz
Ale 3 posiłki dziennie to nie są tak do końca "dobre nawyki żywieniowe". Każdy specjalista Ci to powie.

Gość a wy dalej swoje
w porzadku......to jak schudniesz i utrzymasz ta wage to Ci uwierze:D Powodzenia, ja tam nikomu zle nie zycze, dlatego napisalam Wam co o tym mysle:) Polecalabym jednak dobrze dopracowana diete, ktora sklada sie z 5 posilkow:) 3 glownych i 2 przekasek miedzy nmi! Ostatni posilek wcae nie musi byc o 18, ale musi skladac sie z jajek, ryb lub bialego miesa, wtedy bialka szybko sa trawione i nie odkladaja sie w nocy:)

w tej diecie SĄ 3 posiłki główne ! te co są podane w menu, a między posiłkami należy jeść świeże OWOCE. więc te owoce to są już te przekąski

Gość wiesz dlaczego
ja tez odradzam diete. to racja, ze pozniej jak zaczniesz wiecej jesc to przytyjesz bo jedzac to co napisalas niemilosiernie spowolnisz metabolizm. poza tym owoce jako przegryzka a tym bardziej wieczorami to nie jest najlepszy pomysl bo zawieraja mnostwo cukru. lepsze beda warzywa wykonczysz sie taka dieta, nic tylko bedziesz cale dnie myslala o jedzeniu. apatia i zly humor gwarantowane. no i moim zdaniem efekt jojo rowniez. wykorzystaj podane przepisy w nowym odzywianiu sie, ale jedz troche wiecej niz napisali. dla organizmu zdrowie jest chudniecie 0,5-1kg na miesiac. w innym wypadku niszczysz metabolizm, ktory jeszcze dlugo dlugo nie bedzie mogl wrocic do dawnego trybu. do tego wyniszczasz caly organizm. ze swoja dieta moze i schudniesz te pare kilo ale wrocisz do nich na pewno. i to szybciutko. kazde zwiekszenie posilkow bedzie powodowac tycie bo jak ktos wczensniej powiedzial, twoj organizm nawet dodatkowa polowke jablka odlozy na zapasy