Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogodzona nie do końca

Nie wyjdę za mąż, nie będę mieć dzieci...

Polecane posty

Prawie już się z tym pogodziłam, ale jednak trochę serce boli :( Nie wiem dlaczego mam takiego pecha w życiu. Zawsze chciałam mieć swoją rodzinę - kochanego mężczyznę (męża), dzieci, wieść takie "normalne" życie... Nie jest mi to dane i chyba nigdy nie będzie... :( Na polu zawodowym wszystko układa się nieźle, ale życie osobiste... porażka :( Mam 30 lat, za sobą kilka związków, mniej lub bardziej udanych, ale jednak zakończonych. Obecnie jestem z facetem, z którym nic raczej nie będzie - pomijając to, że on nie chce wiązać się ślubem - nie wiem, czy tylko ze mną czy w ogóle - to ogólnie raczej nie jest to kandydat na męża. Nie jest mi dobrze w tym związku, on nie potrafi szanować kobiet - wyniósł to z domu, gdzie najwazniejszy jest ojciec, a matka tylko skacze wokół niego. Próbowałam to jakoś u niego zmienić, ale raczej bezskutecznie... Dziecka też nie mogę mieć, nie wiem dlaczego, coś jest u mnie nie tak, nie potrafie znaleźć dobrego lekarza (mimo, że próbowałam), który by próbował mnie leczyć. Staram sie pogodzic z tym, że nie mogę mieć tego, co w moim życiu było największą wartością, ale czasem jest mi ciężko, tak bardzo ciężko i źle.......

ja tez mam marzenie że uda mi się zalożyć szczęsliwą rodzine i będę miec dzieci... mam 24 lata i zobaczymy co życie mi przyniesie...

Vampire ------> życzę Ci tego z całego serca! Najzabawniejsze jest to, że dla niektórych to takie naturalne, jakoś tak im sie układa i jest ok - a dla innych (jak dla mnie) jest to czymś nie do zdobycia.... Naprawdę, nigdy nie miałam jakichś wygórowanych potrzeb ani pragnień - a tu życie dało mi w kość i pokazało, że nawet to, co teoretycznie nie jest czymś niedoścignionym -dla mnie właśnie takie jest :(

Ja jetem starsza troszkę od autorki i też ciągle mam nadzieję że życie wreszcie mi się ułoży tak jak bym chciała - dopóki żyję jest nadzieja ! :D

Gość kkkkkkkkkk
zapisz sie do biura matrymonialnego:)i nie trac czasu na kogos z kim wiesz ze i tak nic nie wyjdzie tylko przeznacz ten czas na szukanie kogos innego

Gość weronisiax
A ja ,mam faceta ale slubu nie chcem,dzieci tez...Faceci zdradzaja wiec po co sie wiazac zeby pozniej zostac rozwodka i samotna matka? za duze "ryzyko''.....

Gość HolyGrace
ja mam 25 lat,za soba zero związków,przed sobą jedynie marzenia.ale dla mnie nie ma nadzieji.tez pogodzilam się z losem.zwłaszcza po tym jak nowopoznany facet ostatnio mnie olał:(widac mam pecha i jestem nieatrakcyjna:(

Gość weronisiax
Ja ciebie nie obrazam....ale to tak na marginesie:)......Egoistka nie jestem,ale stawianie sobie dziecka za priorytet....Dziecko predzej czy pozniej i tak wyfrunie z gniazdka wiec " jakie zycie dla kogos" Dziecko dorosnie i zalozy sobie swoja rodzine-a my zostaniemy sami....

Gość weronisiax
...Poza tym ja nie neguje tego co napisala autorka nie napisalam TO JEST ZLE! napisalam jedynie swoja opinie -a do tego jak kazdy mam prawo;)

Gość weronisiax
hmmmmm-bo czuje-ale cuz zycie-mozna byc z kims i czuc sie samotnym....

Pomysł z biurem matrymonialnym jest nie dla mnie - nie uznaję kojarzenia par :/ ania1311 ---- chciałabym mieć nadal nadzieję tak jak Ty, ale ta niemożliwość zajścia w ciążę jest dla mnie rozpaczą :(

weronisiax - to po co w ogole zyjesz skoro masz takie pojecie zycia?dla kogo w ogole zyjesz skoro cale zycie chcesz byc samotna? nie chcesz dziecka bo cie na starosc zostawi?-pewnie by ciebie zostawilo skoro taka nienawisc z ciebie wychodzi

Gość ja mam prawie28
lat ,dwoje dzieci(6,5 i 1.5)męża i czasem chciała bym być sama -robić co chcę-zwiedzić świat---a tak to siedzę w pieluszkach.

Gość ja mam prawie28
weronisiax --jeszcze zmienie zdaniue -pewnie ma naście lat

Gość ja mam prawie28
miało być zmieni :]

weronisiax ---------> a ja w pewien sposób podziwiam Twoje podejście. Chciałabym nie pragnąć takich rzeczy, skoro nie mogę ich mieć, ale niestety - ja właśnie widzę sens w kochającej się rodzinie, mężu, dzieciach. Czasem - jak na przykład się rozkleję - wkurzam się sama na siebie, marzę o tym, żeby niczego nie pragnąć, żeby nie bolało to, czego nie mogę mieć!!!!

Gość ja mam prawie28
pogodzona nie do końca --jesteś pewna żenie możeszmieć dzieci :) ???

Gość gitarra
pogodzona nie do końca a próbowałaś zajść w ciąże świadomie? on nie chce sie zenic i nie widzisz waszej wspolnej przyszlości a mimo to chcesz z nim miec dzieci?

Gość ja mam prawie28
bo wiesz co --ja wolała bym dzieci sama wychowywać -sądzę że ta opcja jest o wiele fajniejsza jeśli ma się tylko taką możliwość finansową. facet raczej nie pomaga,a jeszcze uprzykrzy życie-więc po co marnować dla nich czas :)

ja mam prawie28 --------> ponoć jest tak, że na "cudzym polu zawsze lepsze zboże" (czy jakoś tak - nie pamiętam tego powiedzenia, ale wiesz mam nadzieję, o co chodzi). Podobnie mówi moja koleżanka do mnie (w niemal identycznej sytuacji jak Ty) - "ale Ci dobrze, możesz sobie robić co chcesz, jeździć gdzie chcesz, nie to co ja - uwiązana w domu z dziećmi". No ale punkt widzenia jak widać - zależy od "miejsca siedzenia". Ja w każdym razie marzę o tym, żeby mieć tak jak Ty!

Gość ja mam prawie28
może to głupie co teraz powiem ale jeśli była bym wolnato: wybrała bym sobie odpowiedni element genetyczny X (czytaj faceta) musiał by być wysoki ,dobrze zbudowany-wykrztałcony. mógł by byc nie fajny--nie o to mi chodzi.potrzebnymi tylko jego kod genetyczny :) :) nom---miała bym tylko jeden problem jak go do łóżka zaciągnąć :) -a później niech spada:)

Gość ja mam prawie28
pogodzona nie do końca -całkowicie ciebie rozumiem --tylko nie mogę pojąć po co ci chłop :):):)

gitarra ---------> tak, próbowałam świadomie zajść w ciąże z tym facetem, ponieważ kiedyś jeszcze wierzyłam, że czeka nas wspólna przyszłość, że to ten jedyny... Niestety, z biegiem czasu przekonałam się, że się mylę, nasz związek obecnie wisi na włosku. ja mam prawie28 ------> próbowałam zajść w ciążę przez 2 lata :(

Gość ja mam prawie28
chyb za dużo nacierpiałam sięprzez mojego męża i dla tego to piszę --moje dziecikochamponad życie---a facet to tylko taki dodatek:(

Gość ja mam prawie28
2 lata to długo--mozna mówić juz wiadomo o czym...:( ale to może być jego wina :) powinniście zrobić badania

Gość ja mam prawie28
czesc_chlopaki_w_gore_ptaki --a może to mąż mieszka umnie????????????????