Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogodzona nie do końca

Nie wyjdę za mąż, nie będę mieć dzieci...

Polecane posty

Gość tres isolee
Jesli wierzysz w to, ze nie spotkasz juz zadnego faceta, z ktorym ulozysz sobie zycie, to gwarantuje ci, ze tak wlasnie stanie. Na wlasne zyczenie zostaniesz stara zgorzkaniala stara panna(kazdy samotnik gorzknieje na starosc).

Gość ja mam prawie28
czesc_chlopaki_w_gore_ptaki i ty dziewczynko wierzysz jeszcze w garbate aniołki---co znalazłaś juz księcia --z bajki----to tę historię włóż tam gdzie jej miejsce--MIĘDZY BAJKI :) przykro mi ale taka jest prawda z chłopami--trzeba się tylko przekonaC.

Gość ja mam prawie28
czesc_chlopaki_w_gore_ptaki -jeszcze raz ci napisz tylko nieco jasniej--jak mam od niego odejść--jak to on umnie mieszka---co to znaczy: ze musiała bym go wygonić KPW????? już nie raz mówiłam get out----:(

tres isolee -----------> masz rację, zaczynam już gadać jak zgorzkniała stara panna :( zgadzam się również z tym, że jak będę sobie wmawiać, że "nie znajdę, nie będę mieć" - to tak będzie. Powinnam zmienić nastawienie - wiem o tym, ale ostatnio jest mi tak ciężko je zmienić!!! Naprawdę liczyłam na to, że obecny facet jest TYM JEDYNYM!! Że z nim spędzę całe zycie! To naprawdę była wielka miłość - przynajmniej z mojej strony.... On niby twierdzi, że też mnie kocha - nadal - ma jednak - jak juz pisałam - podejście do kobiet, z którym nie mogę się pogodzić. Dodatkowo ma również problem z agresją, a ja już mam dość prób zmieniania go :( Nadal go kocham, ale już raczej nie wyobrażam sobie z nim przyszłości.

ja mam prawie28 -------> współczuję Ci życia z facetem, z którym łączą Cię już chyba tylko dzieci - ale przynajmniej masz te dzieci!

Gość ja mam prawie28
pogodzona nie do końca ---napisałaś nieco o swoim facecie--sadzę ze kazdy taki jest--tylko z początku wygląda topięknie:(

Gość ja mam prawie28
pogodzona nie do końca i dlatego ciągle się pytam po co ci chłop--nie lepiej "zrobić" sobie dziecko o którym pan X nigdy się nie dowie?? uwierz mi tak jest lepiej i łatwiej zyć :)

Gość współczuję 45
Bardzo ci współczuje ale nie poddawaj się. Szukaj mężczyzny zycia i lecz bezpłodność. Facet przychodzi i odchodzi - to zawsze obcy człowiek i nie przejmować sie tym, ale dziecko... dziecko to największe szczęście i największy skarb dla kobiety. Nie rezygnuj, może wystarczy kuracja hormonalna, a może za bardzo chcesz zajśc w ciążę i masz blokade psychiczną. Ja chyba tak miałam bo w I ciaże zaszłam po 1 1,5 roku. Na drugiej ciąży juz tak bardzo mi nie zależało, byłam na luzie i zaszłam za 2 miesiacem. Prawdziwą miłość zycia i szczęśliwy związek dopiero mam od 44 roku zycia. Wczesniej 2 małżeństwa, 2 powazne związki, mnóstwo romnsów, kochanków... w końcu znalazłam faceta do końca zycia. Najwazniejsze że dzieci juz miałam wtedy wszystko jest łatwiejsze, nie ma stresu, zegar biologiczny nie tyka, nie trzeba być z kimś na siłę, itp. Życzę ci powodzenia.

Gość gitarra
dobra przyszłość czeka Cię jedynie z kimś, kogo nie będziesz chciała i musiała zmieniać. Szkoda Twojego czasu i życia, czas by zrobić w nim porządki. Powiedz swojemu facetowi czego pragniesz i czy może Ci to dać- jesli nie- hit the road Jack! Kochaj siebie i szanuj, nie rozmieniaj się na drobne, nie narzucaj się komuś, ktyo Cię nie chce! Znajdziesz swoje szczęscie- ale najpierw zrób mu miejsce odcinając to co nie rokuje na przyszłość...

Gość a ja mam 24
i mam wszystko, milosc, dom, studia, bliznieta a do tej pory narzekalam jak mi zle - teraz widze ze to bylo egoistyczne,choc kiedys tez nie mialam nic bo bylam zakomplaksiona gruba dziewczynka bez przyjaciol, tobie tez sie uda 30 to nie 60, znajdzie sie odo facet i milosc i wszystko sie zmieni - zycze ci tego z calego serca

Dzięki dziewczyny za wsparcie, wasze słowa wiele dla mnie znaczą. Wiem, że muszę zakończyć ten nieudany etap mojego życia, ale tak jak napisała "współczująca 45" - gdybym miała dzieci, wszystko by inaczej wyglądało. Nie chce mieć ciśnienia "zegara biologicznego", wiedzieć, że każdy kolejny rok to coraz mniejsze szanse - a nie da się tego niestety wyrzucić z myśli. A z kolei leczyć bezpłodość nie mając partnera .... ciężka sprawa - bo oznaczałoby że w dni płodne musiałabym po prostu szukać samca do zapłodnienia :( Okropne :( (przypomniała mi sie właśnie scena z Lejdis, kiedy zapłakana i upita Gośka dzwoniła do zakochanego w niej Węgra, że musi u niej być następnego dnia, bo ona ma dni płodne). To jest zabawne i zarazem tragiczne :(

milosc potrafi przyjsc w kazdym wieku. mam krewna, ktora w wieku 65 lat wyszla po raz 3 za maz i uznala ostatni maz to byla milosc jej zycia. sama mam prawie 30 lat i uwazam ze to najlepszy okres mojego zycia: jest sie juz samodzielnym, ma sie poukladane w glowie i wie czego chce. Najgorsze co mozesz zrobic to tkwic w zwiazku bez przyszlosci i tracic czas na cos, co sie i tak rozsypie. Rozumiem przejsciowe kryzysy, takie zdarzaja sie kazdej parze, ale nie ciagly kryzys, a z twojej wypowiedzi wynika ze jestes nieszczesliwa. Pytanie jak dlugo jestecie razem i dlaczego on nie chce sie z toba zwiazac, powiedzial ci? Zycie bez slubu jest fajne pod warunkiem ze obie strony tego chca co u was jak widac nie ma miejsca. Wychodze z zalozenia ze jesli dla jednej osoby cos jest nieistotne a dla drugiej wazne to ta strona, ktorej jest wszystko jedno powinna ustapic. Jesli bedziesz sie zmuszac do uwadania ze ci taka sytuacja pasuje ze strachu ze on odejdzie i nikogo lepszego juz nie znajdziesz to bedziesz coraz bardziej sfrustrowana. Powinnas porozmawiac z nim, powiedziec mu jasno ze dla ciebie licza sie pewne rzeczy, np slub, rodzina, dzieci itp i chcesz aby realizowal je z toba. Masz swoje marzenia i to nie wstyd, w imie czego masz z nich zrezygnowac? Jesli potrzebujesz leczenia nieplodnosci to partner powinnien cie w tym wspierac; a jesli on nie chce miec dzieci to raczej tego nie zrobi. Powinnas zrobic badania zeby okreslic co dalej, moze przyczyna jest po jego stronie albo moze za bardzo chcesz i sie psychicznie blokujesz. Pewne roznice w zwiazku sa do przeskoczenia, ale nie te w sprawach fundamentalnych. Badz przygotowana na to, ze taka rozmowa moze zakonczyc sie rozstaniem: trudno, wtedy przynajmiej bedziesz miala szanse ulozyc sobie zycie na nowo z kims innym; tkwiac w zwiazku, ktory cie unieszczesliwia nawet takiej szansy nie masz. Moze sie tez okazac ze on tylko tak mowi, a po prostu potrzebuje czasu; albo ze ty przewartosciujesz swoje priorytety. Tak czy inaczej powodzenia w walce o szczescie.