Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ankesenamon

W czym wykąpać pieska?? Problem taki...

Polecane posty

Hej:) Nie mam szamponu dla psów, a mój \"udawany\" jamnik, 14-letni zresztą wytarzał się wiadomo w czym... mam szampon \"ludzki\", zwykłe mydło zapachowe, i mydło szare... co będzie najlepsze? Czy może nic, i nie ryzykować?

Gość psowata
zadnych szamponow ludzkich i ludzkich kosmetykow! zwierzeta maja inne ph skory, wiec narobisz psu swinstwa. jak juz musisz, to woda sama plus jakis wywar ziolowy, rumianek czy mieta. i tak bedzie smrod :) jak to mokry pies :)

Gość znaczy
przez 14 lat go nie kapałas że nie masz szamponu dla psów???

Ladaco - dzięki, myślałam o tym, ale boję się, że pralka mi padnie:) Hmm, pewnie macie rację, w takim razie trzeba będzie zlecić komuś kupno psiego szamponu, albo samej polecę...dzięki..:)

hehe tak...całe 14 lat leży i śmierdzi..:P:o...a nie przyszło Ci do głowy, że się skończył, a nie zauważyłam> Przecież mogłam zapomnnieć, psów się kąpie tak często jak ludzi:P

Gość dziecko drogie
szare mydło może byc , polecaja to weterynarze . Info pewne na 100 %

Gość ziutka .....
psów bez konieczności nie należy kąpać każdy wet ci to powie

Gość znaczy
mój jest kąpany co tydzien, to często?

Ooooo, a to może szare mydło...pewnie się piesek na mnie obrazi, ale trzeba było się nie tarzać, hehe:) dzięki

No, ja nie kąpię co tydzień:) Duża rzadziej:) Ale mój pies jest czarny, i ma krótką sierść. Dodatkowo jest już stara i "kanapowa" - na dwór tylko na 10-15 minut i chce wracać do domu...co innego młody pies, albo jasna, długa sierść...

Gość Sabadia
U nas tez zawsze sprawdzalo sie szare mydlo.

Gość frelka18
Psow sie nie kapie co tydzien! Chyba, ze sie tak czesto w czyms tarzaja. Wystarczy raz na pare miesiecy.

Gość Mój sie kiedys wytarzał
w odchodach :D A że było to na wakacjach i nie miałam szamponu dla psów, to najpierw go opłukałam w rzece, a potem w normalnym, ludzkim SHAMTOO ( czy jak to sie pisze). Prześmiesznie wyglądał jak uzyskał puszystość :D:D Ale nic mu po tym nie było :D

Gość ziutka .....
psów nie należy kąpać w szczególności w zimie, ponieważ tłuszcz stanowi bazę ochronną przed mrozem jeżeli pies się w czymś wytarza może być jak najbardziej szare mydło, nic mu po nim nie będzie, jest na pewno zdrowszy niż te specjalistyczne dla psów

Gość dziecko drogie
psa często nalezy wyczesać i ewentualnie " wyprac " na sucho . Mąka ziemniaczana , wetrzeć i wyczesać porządnie pod włos , oczywiście nie w domu ahhahaah , doradzam do tego ubrać stare rzeczy bo różnie pies z tą mąką wygibasy tworzy. żadnej reakcji uczuleniowej i swedzenia brak , za to jest ładna sierść . Oczywiście mówie o " przykurzonym " psie nie o smierdzacym wiadomo czym po wytarzaniu .

Ja się jednak boję w ludzkim szamponie..to już starowinika jest i dbam o nią jak mogę, aby jej się nic nie stało:) Ale właśnie się biorę za "pranie" w szarym mydle hehe:)

Gość tttr
Myślę, że szare mydło będzie OK - nawet może i lepsze od tych gorszych szamponów dla psów.

Gość frelka18
Ankesenamon, jak chcesz, aby piesio byl zdrowy, to dodawaj mu do jedzenia codziennie lyzke dobrej jakosci oliwy z oliwek. Odkad to robie, moj pies jest okazem zdrowa, ma cudowna siersc, a taka narosl, ktora weterynarz juz chcial wycinac sama zniknela:)

o frelka dziękuję...mam oliwę z oliwek, będę jej dorzucała do jedzenia:) Podobno zdrowa nawet dla ludzi, ale nie sądziłam, że i dla piesków:)

Gość bebebe
moze to wyda sie smieszne ja swojego sznaucerka raz na jakis czas kąpie w płynie do higieny intymnej kiedys wet mi to zalecił bo piesek miał łupież i rzeczywiscie pomogło .A siersc jest miekka i puszysta.

Gość szre mydlo bedzie najlepsze
Ja kąpie zawsze psa w szarym mydle i nigdy mu się nic zlego nie stalo

Psy mają zupełnie inną gospodarkę bakteryjną, sierść do przecież nie ludzkie włosy. Psy dopadają też zupełnie inne problemy skórne, z którymi powinien poradzić sobie szampon. Radzę poszukać czegoś właśnie na e-karma.pl. Osobiście mogę polecić szampon MIRACLE COAT PREMIUM DOG SHAMPOO.

Gość Phoebe20
najlepiej skocz do pierwszego lepszego weta po szampon. A jak koniecznie musisz go wykąpać to w szarym mydle, ale to ostateczność i ten jeden raz... i dokładnie spłucz i wysusz. Wywar ziołowy może i dobra rzecz ale coś mi się wydaje że tym nic nie zmyje... i pamiętaj że woda nie może być za gorąca, i wysusz psa dokładnie zanim go wypuścisz na dwór, jeszcze zimno jest. Szczególnie że to staruszek

Gość Phoebe20
a ja słyszałam że na szare mydło trzeba uważać, znaczy że takie 100% naturalne to tak, ale zwykle są takie jakieś z domieszkami i na nie trzeba uważać. ale nie powiem z autopsji bo my kąpaliśmy psa tylko w lecie albo jak miał choroby skóry, i zawsze w szamponie.

Gość gość
wow super sprawa , chyba też w tym zaczne kąpać swojego pieska